Rheumatoid arthritis terhesség alatt

Minden alkalommal, amikor egy, a reumatoid artritiszre (RA) vonatkozó vizsgálatról van szó, megfigyelték, hogy az RA -s nők fokozott kockázatnak vannak kitéve a szülés során. Mind az anya, mind a gyermek kockázatokkal szembesül, és hasonló tünetek születés után is jelentkeznek. Vizsgáljuk meg, hogy a reumás ízületi gyulladás hogyan befolyásolja a családtervezést, és hogyan lehet legyőzni azt a sikeres terhesség érdekében.

Rheumatoid arthritis terhesség alatt

A reumás ízületi gyulladás terhesség alatt, okai és kezelése:

Ok:

A reumás ízületi gyulladás alapvetően autoimmun állapot, ami azt jelenti, hogy a szervezet immunitása folyamatosan támadja magát. Az RA mögött nincs ismert ok vagy megoldás. Ez akkor fordul elő, ha az immunrendszerben lévő antitestek megtámadják az ízületek bélésében lévő egészséges szöveteket, ami miatt megduzzadnak és elveszítik a beállítást.

Szülhetek -e gyereket:

Amikor RA -val szeretne teherbe esni, a legfontosabb aggodalomra ad okot, ha terhessége befolyásolva lesz, és vetélésre jut. Mivel az RA autoimmun betegség, sok nőt arra kértek, hogy kerüljék el a terhességet, mivel a test még jobban riaszt, és veszélybe sodorhatja az anya életét.

Nehezebb lehet teherbe esni:

Tanulmányok kimutatták, hogy a rheumatoid arthritisben szenvedő nők nehezebben tudnak teherbe esni. Az RA -ban szenvedő nők mindössze 25% -a esett teherbe egy éves próbálkozás után, míg a név arány 15% a rheumatoid arthritisben nem szenvedő nők esetében. Ennek okai ismeretlenek lehetnek, de feltételezhető, hogy ennek köze van a nő által szedett gyógyszerekhez.

Annak ellenére, hogy ha teherbe esik, nehezebb teherbe esni, nincs miért aggódnia. Valójában a fellángolásai jelentősen csökkenthetők, ha jól irányítják.

Kockázatok:

Mivel a terhesség a változások ideje, fennáll annak a lehetősége, hogy terhessége kiválthatja az RA -t, azonban ennek önmagában kell elmúlnia. A preeklampszia kockázata magas, és a baba rendellenességei meglehetősen gyakoriak, különösen azokban az esetekben, amikor nem állapítottak meg ellenőrző pontokat annak megállapítására, hogy a baba még mindig jó egészségben van -e. A koraszülött szülést és a születéskor született gyermek alacsony születési súlyát egyéb kockázatként jegyezték fel, amikor az RA -t és a terhességet kombinálják egy nőben.

Kezelés:

Természetesen, mivel autoimmun betegség, a reumatoid artritisz nem gyógyítható, azonban az orvosok és az orvosok gondoskodnak arról, hogy folyamatos megfigyelés alatt álljanak, hogy lépést tartsanak a nő testében bekövetkező hormonális változásokkal, így biztosítva, hogy semmi sem vezeti az immunrendszert.

A gyógyszerek növelhetik a kockázatokat:

Gyakran előfordul, hogy a kezelésre felírt gyógyszerek megnövelik a terhesség kockázatát és szövődményeit. Különösen a betegségmódosító szerek lehetnek mérgezőek, annak ellenére, hogy a kockázati terület korlátozott. Bölcsnek kell lennie, ha beszélnie kell orvosával, ha teherbe szeretne esni. Mérlegelje az előnyöket és a kockázatokat, és döntse el, hogy eltökélt -e ugyanez.

Tehát a terhesség előtti ellátás minden reumás ízületi gyulladásban szenvedő nő terhessége. A gyógyszerek súlyosbíthatják a mellékhatásaikat, ezért nem ajánlott. Az egyetlen racionális kezelés magában foglalja a szülés előtti gondozást az egészséges szülés érdekében. Hosszú várakozás lehet, de ha elhatározza, hogy gyermeket szeretne, konzultáljon orvosával, és rendben kell lennie, ha megfelelően vigyáznak rá. Az RA -ban szenvedő nőkre vonatkozó kockázatok nem jelentenek túlsúlyot, és ezért nem akadályozhatják meg a gyermekvállalásban. Az egyetlen fontos dolog az lenne, hogy rendszeresen ellenőriztessük, hogy minden a helyén van -e.