Rizs fogyasztása terhesség alatt

Egy nő terhességi periódusa az élet legboldogabb és legemlékezetesebb szakasza. Bár a hormonok által kiváltott vágyak bizonyos ízletes dolgok iránt néha gyötrelmesek lehetnek. Egy nő terhességének három trimeszterében számos hormonális változásnak van kitéve, ami viszont befolyásolja a hangulatot és a testformát.

Így a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen mind a baba, mind az anya számára. Ami azokat a régiókat illeti, ahol a hántolatlanság gyakori termény, az alapvető élelmiszerek közé tartozik a rizs, amely káros hatással lehet a várandós anyára.

rizs terhesség alatt

A rizs mint gabona olyan tápanyagokat tartalmaz, mint a vitaminok és ásványi anyagok. A rizst világszerte sokféle kombinációban használják különféle konyhák és ételek készítéséhez. Mint minden, ami a természetbe születik; A rizsnek megvan a maga előnye és baja.

A rizs fogyasztásának előnyei a terhesség alatt:

Sokféle kutatást végeztek a rizs terhesség alatti evésének hatásairól. A legtöbb hatás pozitív hatással volt az anyára és a babára.

  • Először is, a rizs az a gabona, amely kemény szénhidrátot tartalmaz keményítő formájában. Ami az emésztés során lebomlik, hogy energiát és sokat adjon belőle. Így a rizs fogyasztása terhesség alatt segít abban, hogy a kismama tökéletesen fitt maradjon, és kizárt a letargia.
  • Továbbá mindannyian tudjuk, hogy a terhességgel nemkívánatos betegségek és problémák járnak. A legfontosabbak az emésztési problémák. Az emésztési problémák, például a laza mozgás, a székrekedés általában megzavarják a napi rutinot, ami káoszt okoz. Tehát a nyers rizs fogyasztása a terhesség alatt segít elkerülni ezeket a terhes nők emésztési problémáit.
  • A terhesség kimeríti a kalciumot, és gyengíti a csontokat és a fogakat. Amelyekhez erős kalciumforrás szükséges, hogy erősek maradjanak. A rizs D -vitamint és számos más fehérjét, például riboflavint tartalmaz, hatalmas mennyiségű rost és kalcium hozzáadásával. Tehát látja, hogy a rizs zabálása a terhesség alatt segít erősnek és egészségesnek maradni.
  • A vitaminoknak és fehérjéknek megfelelő rizs szerkezete alacsony nátriumtartalmú. Ha rizst fogyaszt a terhesség alatt, akkor nagylelkűen meg tudja tartani a vérnyomást, így biztosítva a tökéletesen biztonságos szállítást, a vérágazattal kapcsolatos problémák nélkül.
  • A rizst természetes vízhajtónak nevezik. Ez azt jelenti, hogy segíthet az urogenitális traktus betegségeinek megelőzésében. Az urogenitális fertőzések károsíthatják a babát és az anyát is.
  • A rizs antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek az immunrendszer szabályozásában. Az antioxidánsok növelik a fehérvérsejtek (WBC) számát, így a vírusos és bakteriális fertőzések nem árthatnak az anyának.
  • Az étrend egyensúlya a terhesség alatt elengedhetetlen ahhoz, hogy fitt és egészséges maradjon. Ezt teszi a Rice, koleszterinmentes ételként ismert. A nyers rizs fogyasztása a terhesség alatt segít ellenőrizni a szervezet által elfogyasztott zsírokat. Mivel hatalmas mennyiségű zsír károsíthatja a babát, és komplikációkat is okozhat a szülés során.
  • A cukorbetegség egy újabb növekvő aggodalom. A rizs oldhatatlan rostot és alacsony glikémiás tartalmat tartalmaz. Tudományos kutatások szerint a rizst a terhes nők szerte a világon dühítik. Mivel segít a terhességi cukorbetegség enyhítésében.
  • A barna rizs, amelyet néhány területen fogyasztanak, neurotranszmittereket tartalmaz. Melyek elősegítik a baba mentális egészségét. Ezek a neurotranszmitterek okosabbá teszik a babákat, mint mások ebben a versenyvilágban. Azáltal, hogy lendületet ad a második és harmadik trimeszterben fejlődési stádiumban lévő idegsejteknek.

A rizs evésének negatív hatásai a terhesség alatt:

Mivel minden érmének van egy másik oldala, a terhesség alatt van néhány tilalom a rizst enni.

1. Bár a rizs fogyasztása terhesség alatt pozitív hatással van. De mivel a túlzás bármin is káros, ez is. A rizs túlevése elhízáshoz és más koleszterin -problémákhoz vezethet.

2. Ezenkívül a barna rizs alacsony glikémiás arányt tartalmaz. A fehér rizs azonban hatalmas mennyiségben tartalmaz, ami a várandós anyát cukorbetegség kockázatának teheti ki.

3. Tudományos kutatások azt mutatják, hogy a rizs nagy mennyiségű arzént tartalmaz. Ami, ha a szervezet szintje megemelkedik, korai halálhoz és születéshez vezethet. Ez abortuszt is okozhat.

Ha hamarosan babát vár, és rizsre vágyik, akkor ne nyomja el a vágyát. Fogyassza és egyen, de győződjön meg arról, hogy tudatosan, és nem nagy káros mennyiségben fogyasztja.