Séta a terhesség alatt: mítoszok, előnyök és mellékhatások

A legtöbben azt feltételezzük, hogy a terhességnek minden időre pihenésre és passzív életmódra van szüksége. De sokan nem tudják, hogy ez a fázis megköveteli, hogy egy nő megerősödjön és felkészüljön az egészséges szülésre. A terhesség alatti séta rendkívül sokat segít abban, hogy fitt és egészséges maradjon. Ez egy természetes módszer arra, hogy egészséges és egészséges maradjon szigorú testmozgások és rutin nélkül, és ezáltal sokat segíthet a magzat fejlődésében is.

Legyen szó hosszú alkalmi sétákról vagy gyors sétáról; Mindig elengedhetetlen, hogy a terhesség idején be kell építeni a gyaloglás szokását a hosszabb távon történő fitnesz érdekében. Ma bepillantást engedünk a kismamák rendszeres sétáinak fontosságába és előnyeibe.

Gyaloglás jó gyakorlat a terhesség alatt

Jó járni a terhesség alatt?

Terhesen sétálni nagyszerű hang és biztonságos a kismamáknak. Ez nagyon előnyös, mivel nem tartalmaz szigorú edzéseket, és könnyű a lábakon. A menetben bármikor be lehet tartani a gyaloglást, és simán megy. Ezenkívül a séták segíthetnek a szívverésben és a tüdőben, valamint szabályozzák az egészségtelen súlygyarapodást.

Mikor kell elkezdeni járni a terhesség alatt:

Nincs olyan, mint a kemény és gyors szabály, amikor a kismamák elkezdhetnek sétálni terhesség alatt. A várandós hölgyek sétálását több egészségügyi szakember ajánlja, fontosságát pedig sokan hangsúlyozzák. Akár a terhesség első napján is elkezdhet járni. Ez egy egyszerű és enyhe edzésforma, amelyet a terhesség teljes ideje alatt lehet végezni, minden lehetséges kockázat nélkül. Az orvos tanácsa szerint azonban elengedhetetlen, hogy szem előtt tartson néhány biztonsági tippet és óvintézkedést a trimeszterben.

A gyaloglás előnyei a terhesség alatt:

Ha még mindig vannak félelmei, biztonságos -e járni a terhesség alatt, ne aggódjon! Vessen egy pillantást néhány fantasztikus előnyére és előnyére, amelyek a kismamák rendszeres sétáival járnak.

1. Egészséges baba:

A terhesség alatti gyaloglás egyszerű gyakorlata biztosítja az anya és a baba súlyát. Ezzel a baba egészséges súlyt kap.

2. Terhességi cukorbetegség:

Az egyik gyakori dolog, amit minden új anya tapasztal, a magasabb cukorszint a vérben, ami a szülés után 2 -es típusú cukorbetegséghez vezet. Emellett növeli a koraszülött munka kockázatát. A másik hatás egy elhízott baba. A terhesség alatti séta meglehetősen egészséges, mivel kordában tartja a testsúlyt, és biztosítja a terhességi cukorbetegség elkerülését.

3. Nagyobb esély a normál szállításra:

A terhesség alatti séta biztosítja a normál szülés és nem a császármetszést. A gyaloglás növeli a csípőizmok rugalmasságát és tonizálja őket. A terhesség alatti kora reggeli séta a normál szülés érdekében pozitív eredményeket mutat.

4. Csökkenti a fájdalmat és kellemetlenségeket:

Gyakran előfordul, hogy több kismama kényelmetlenséget és fájdalmat tapasztal a test több részén. A gyaloglás rendkívül hasznos a fájdalmak minimalizálásában. Segítenek a lábak nyújtásában, amelyek nagymértékben csökkenthetik a fájdalmakat.

5. Szabályozza a súlygyarapodást:

A gyaloglás segít abban, hogy általános perspektívában fitt maradjon. Ellenőrzi az egészségtelen súlygyarapodást és elősegíti az aktív életmódot. Ezenkívül a gyaloglás tonizálja az izmokat és javítja a szív- és érrendszer egészségét.

6. Boldogabb és stresszmentes életmód:

Legyen szó szorongásról, álmatlanságról vagy fáradtságról; A gyaloglás segít legyőzni mindet, és dolgozni egy összességében boldogabb életmód elérésén. A jó alvás és a nyugodt elme a tiéd!

A gyaloglás adaptálása terhesség alatt:

A terhesség alatti rendszeres gyaloglás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Megértjük, hogy az életmódhoz való rendszeres igazítása kihívást jelent. Íme, a kismamák hogyan tudnak alkalmazkodni a gyalogláshoz a terhesség alatt.

1. Séta a terhesség alatt: első trimeszter

Az első trimeszter, a korai terhesség, legfeljebb 13 hét. A lassú gyaloglás ideális az első trimeszterben. Ennek a szakasznak az egyetlen célja a gyaloglás. A tempó növelése várhat. 15-20 perc séta jó négy napos sétára. Hetente ötször fokozatosan növelheti az 5 percet.

A következő lépés a középfok. Ebben a fázisban heti hat napon sétáljon. Kezdje 20 perces sétával, és tegye meg a hét hat napján. Végül 20-40 perc séta a legjobb, heti hat napon keresztül.

A következő szakasz a haladó szakasz. Kezdje 20 perces sétával a hét öt napján. Növelje ezt hat napra. Adjon hozzá emelkedőt és lépcsőt, és végül hat napig 30-60 percet kellett volna lefednie.

2. Séta a terhesség alatt: második trimeszter

A második trimeszter a 13-25. Hét. Kezdje egy 10 perces sétával a heti 4-5 napon. Növelje 15-30 percre, és tegye a hét hat napjára.

A köztes szakaszban kezdje a 20 perces sétával a heti négy -hat napon, és a teljes időt 30-40 percig.

Előrehaladott állapotban a terhes hölgyek gyaloglását a hét hat napján 30-40 perces sétával kell kezdeni. Hetente egy nap válasszon 50 perces sétát lépcsőn vagy felfelé.

3. Séta a terhesség alatt: harmadik trimeszter

26-40 hét a harmadik trimeszter. A heti öt -hat nap ideális séta ebben az időszakban. Lehet, hogy nem tud növekvő hassal járni. Ha kezdő vagy, kezdj 10 perces sétával heti négy -öt napon. Lassan járjon, és ügyeljen arra, hogy ebben a fázisban ne ziháljon. Álljon meg és lassítson rendszeres időközönként. A terhesség késői szakaszában, különösen a szüléshez közeli sétát a 9. hónapban óvatosan kell végezni, minden elővigyázatossággal.

Ennek az időszaknak a végén heti öt -hat napon 15–30 percet kellett volna sétálnia.

Miközben rendszeresen végzi az alábbi lépéseket, mindig emlékezzen rá,

 • Tartsa biztonságban a járását. Ne stresszeljen túl, és ne feledje, hogy nem a gyaloglásért él. Ez csak egy intézkedés arra, hogy fitt és egészséges maradjon. A várandós hölgy sétálása üdvözlendő lépés, hogy fitten tartsák magukat.
 • Beszéljen járás közben néhány percenként. Ha azon kapja magát, hogy lélegzete van, valószínűleg ideje abbahagynia.
 • Ha túl sok fájdalmat tapasztal gyaloglás után vagy hirtelen duzzanat, szédülés, ájulás, akkor azonnal abba kell hagynia a járást, és beszélnie kell orvosával a további gyaloglás biztonságáról.
 • Ismerje meg edzettségi szintjét. Ha kezdő vagy, kezdj azzal, hogy lassan és háromszor sétálsz naponta, próbálj meg egy szabadnapot tenni minden séta között. Adjon hozzá egy nap múlva, ha úgy érzi, készen áll. Mire a terhessége véget ér, gyorsabban kell tudnia járni, mint korábban, és legalább heti 3-4 napon. Abban az esetben, ha középszintű vagy, kezdj el négyszer gyalogolni körülbelül 20 percig. A sebességgel kísérletezni kell, és a terhesség végére fittebbnek kell lennie, mint korábban, és képesnek kell lennie arra, hogy hetente körülbelül öt napot járjon, és mégis energikusnak érezze magát.

A járás mellékhatásai a terhesség alatt:

Bár mindannyian megértjük, hogy a gyaloglás nagyszerű a kismamák számára, kevés mellékhatása is lehet.

 • Vigyázzon az ájulás, kimerültség, szédülés, összehúzódások, hüvelyi vérzés, mellkasi fájdalom vagy gyengeség miatt. Ha ezt tapasztalja járás közben, azonnal forduljon orvoshoz.
 • Abban az esetben, ha magas a vérnyomása, szívbetegsége vagy tüdőbetegsége van, forduljon orvoshoz, mielőtt elkezdi gyakorolni.
 • A gyors járás a terhesség alatt nem mindig megfelelő. Ha bármilyen nehézséget tapasztal a tempóban, lassítson és vigyázzon!

Felkészülés a sétákra:

Megértjük, hogy nem egészen könnyű felkelni és egyenesen elindulni. A rendszeres sétákra való felkészülés is aggasztó lehet. Íme néhány tipp.

1. Ne erőltesse magát:

A szokásos irányelvek biztonságosnak tartják a heti 150 perces sétát egy terhes hölgy számára. Ha felosztjuk, 30 perces séta a hét öt napján. Nem lehet szabálytalan, és az időzítésnek aktívnak kell lennie. Minél aktívabb vagy, annál több haszna lesz.

2. Hordjon vizes palackot:

Kerülje a kiszáradást. Ez a legfontosabb dolog a terhesség alatt. Igyál sok vizet sétálás és edzés közben.

3. Sétacipő:

Ha meg akarja támasztani a bokáját és az íveit, akkor a legjobb módszer a sétálócipő használata. Ne viseljen szokásos papucsot, mert csúszhat.

4. Soha ne felejtse el a fényvédőjét:

Ha nyári nap van, a fényvédő nélkül kilépve veszélyeztetheti a baba életét az ultraibolya sugarak miatt. Az esernyő, a kupak és a palack víz egyéb alapvető dolgok, amelyekre nem szabad szemet hunyni. A kiszáradás megemelheti a testhőmérsékletét, és gyermeke nem fog örülni ennek.

Tippek a biztonságos gyalogláshoz:

Bár a gyaloglás olyan gyakorlat, amelynek minimális problémái vannak az anya vagy a baba számára, még mindig van néhány dolog, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 • Ne sétáljon túl gyorsan vagy túl lassan, lehetővé téve a test számára, hogy elnyelje a hőt egy napsütéses napon. Ez idő előtti összehúzódásokhoz vezethet.
 • Tartsa a súlypontját a hasa körül.
 • Viseljen mindig kényelmes cipőt, és járjon rendkívüli odafigyeléssel, nehogy megbotoljon vagy megcsússzon.
 • Kortyolja be a vizet, amelyet magával visz néhány percenként, hogy hidratált maradjon, de kis lépésekben.
 • Várjon előre, ha sétál. Kerülje az eséseket.
 • A járás tartásának javítása érdekében mindig használhat kismama öveket, amelyek számos orvosi boltban kaphatók.
 • Tartson szüneteket. Ne hagyja felmelegedni a testét, és ne okozzon egészségügyi problémákat.
 • Ha fájdalmat érez a csípő vagy a medence közelében, a nyújtás segíthet. Ellazítják az izmokat és a szalagokat, és javítják a rugalmasságot.
 • A kacsa séta a terhesség alatt szintén meglehetősen gyakori és legbiztonságosabb gyakorlat, különösen a trimeszter elején. De ezt megelőzően fogadja meg orvosa tanácsát.

Mikor forduljon orvoshoz:

Ha az alábbi tüneteket észleli vagy szenved, akkor rozsdásodnia kell, és azonnal forduljon orvosához,

 1. Szédülés, légszomj vagy túlzott kimerültség érzése.
 2. Homályos látás, izomgyengeség és rossz fájdalmak a lábak és a borjú közelében.
 3. Csökkent magzati pillanatok és mellkasi fájdalom.
 4. Hüvelyi vérzés és ájulás.

Ha súlyos vérnyomása, szívproblémái vagy kockázatos terhessége van, mindig konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi a gyakorlást.

Mindig konzultáljon orvosával, mielőtt terhesen elkezdi a gyakorlást. Minden kismama esete és állapota eltérő, ezért a gyakorlás szintje és korlátai egyénenként eltérőek lehetnek.

A terhesség alatti rendszeres sétálás segíthet a kismamáknak fittnek, motiváltnak, boldognak, stresszmentesnek és összességében egészségesnek maradni. Az egészséges szülés érdekében mindig ajánlott enyhe vagy kis gyakorlatokat végezni és egészséges életmódot folytatni. Tekintettel ezekre az előnyökre, az egyéni egészségügyi forgatókönyvek szerint is fontos, hogy konzultáljon orvosával.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mennyi séta ajánlott naponta a terhesség alatt?

Válasz: A terhes nők leggyakoribb kérdése az, hogy mennyi ideig kell gyalogolnom! Átlagosan heti 150 perc egy szabványos iránymutatás a kismamák számára az egészséges életmód és a szülés érdekében.

Q2. Biztonságos -e ikerrel sétálni a terhesség alatt??

Válasz: Terhesen sétálni leginkább az egészséges élet és a szülés érdekében ajánlott. Biztonságos az edzés akkor is, ha ikreket vársz.

Q3. Biztonságos a futópadon járni terhesség alatt?

Válasz: Az olyan edzőgépeket, mint a futópad vagy az evezés, csodálatos használni terhesség alatt, de ügyeljen arra, hogy most megfelelő óvintézkedéseket tegyen, hogy lecsússzon és leessen.

Q4. A túl sok gyaloglás rossz a terhesség alatt?

Válasz: A gyaloglás az egészséges terhességi fázis egyik legjobb módja. Ezért semmi sem nevezhető túl sok gyaloglásnak, ha valaki várakozik. Az aktív és egészséges maradás előnyös lehet mind az anyák, mind a magzat számára. Csak ügyeljen arra, hogy ne érezze magát túl fáradtnak, fáradtnak, szédülten vagy émelygően.

Q5. Séta étkezés után a terhesség alatt, ugye?

Válasz: Az étkezés utáni enyhe és lassú séták hasznosak lehetnek a terhes nőknél. De ne járjon szigorúan és rendszeresen, ami a nap része kell legyen. A legjobb, ha kora reggel vagy este sétál.