Súly a terhesség alatt különböző hónapokban

A terhesség gyönyörű jelenség, amelyet az úr teremtett odafent. Amely révén az egyénnek hatalma van arra, hogy életet adjon egy másik személynek. Isten csodálatos útjain keresztül. A terhesség az, amikor egy nő végre anyává válik, és magasabb pozícióba kerül az életben. Ahol tudja, hogy ránéznek. Tudja, hogy ő lesz a példaképe az eljövendő utódoknak, valaki, akit sajátjának nevezhet. És ahogy az élet tekerege tovább gurul, egy kemény túlélő kilenc hónap után jön a legjobban várt hívása. A fáradságos fájdalom és a fájdalom átdolgozása után is egy nő valóban egy új élet anyja lesz, amelyet ő szült. Ez a terhesség csodálatos csodája. Ez a cikk elmondja, hogyan befolyásolja a súly a terhesség alatt a különböző hónapokat.

Súly a terhesség alatt

De bár ez varázslatosnak és csodálatosnak tűnhet, a terhesség mindenki számára nehéz időszak. Mivel a hormonális egyensúlyuk érzelmi szükségleteikkel ütközik, a terhesség egy életre szólhat. Megfelelő gondossággal és gondossággal kell eljárni, mivel az élet ajándéka nagyon kényes vagy törékeny ügy, amely sok időt igényel. A megfelelő méréshez mindenből megfelelő mennyiség szükséges. Ez vonatkozik a szervezetben lévő gyógyszerekre és tápanyagokra. A terhesség gyakori tünete a megnövekedett étvágy a belül növekvő magzat miatt. A bent növő kisgyermek megosztja az anyától származó ételt, és gyakran úgy érzi, hogy többet kell ennie, mivel a benne lévő étel perceken belül metabolizálódik.

Súly a terhesség alatt különböző hónapokban:

Amikor először egy kis babaütéssel kezdődik, azonnal az anya és a körülötte lévő emberek aggódnak emiatt. Az első naptól kezdve gondozásra van szükség, ezért gyakori orvoslátogatásra van szükség. Az orvosok megvizsgálják az anyát, és felvázolják étrendjüket és súlyterveiket, amelyeket ezután meg kell tartani. Az anyák ezt követően követik ezt a felvázolt táblázatot, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy normális szinten vannak. Az orvoslátogatások biztosítják őket arról, hogy jó úton járnak.

Azonban egyetlen terhes nő sem egyforma. Míg valaki számára a vágyakozás gyakori forgatókönyv, mások számára a depresszió barát lehet. Míg egyes anyák aranyszínű ragyogást kapnak a terhességtől, mások bőrirritációtól és kiütéstől szenvednek. Ezért egyetlen terhes nő sem fog megegyezni a terhesség alatt. Ugyanez vonatkozik a csecsemőkre és súlyukra is, amelyek ritkán azonosak egymással.

Minden hónapban a baba súlya a fejlődéssel együtt változik.

Első hónap:

A terhesség első hónapja a legkönnyebb és legegyszerűbb, mivel a baba még magzati formában van, és még nem alakult ki pontosan. Ez csak egy húslabda és egy dobogó szív ebben az időszakban, amikor blasztocisztának nevezik. A baba beülteti magát a hüvely falára, majd táplálkozni kezd az anyától. Ezen a ponton a baba 0,1-0,2 mm -es. A terhességet azonban hetekben, nem hónapokban mérik, ezért összesen kilenc hónap 40 hétnek számít. Az első négy hétben a gyermek súlya valahol 120,68 körül mozog egy átlagos nőnél, 120,57 alulsúlyos és 120,79 túl van.

Második hónap:

A második hónapban a baba blasztocisztából embrióvá változik, és lassan, lépésről lépésre emberi formát ölt. Ekkor a szíve lassan, máskor gyorsan dobogni kezd. A végtagok és a hús, az izmok és a belső szervek kialakulnak, és a baba határozott alakot ölt. Ez az a hónap, amikor a tényleges terhességi tünetek úgy jelentkeznek, hogy egyre éhesebbnek és fáradtabbnak érzi magát. Jelenleg a baba 8-11 mm méretű, átlagos anyja súlya 1,16 és 1,54 között változik.

Harmadik hónap:

Ekkor a baba dudor kezd kiemelkedővé válni, és a baba kilép az embrió stádiumából, és magzatot alkot. A szemhéjak és egyéb specifikációk kialakulnak. A test elkezdi felvenni a normális önmagát, különböző részletekkel, például az ujjak és a lábujjak kiemelkednek, és a csontok elcsontosodnak vagy megmerevednek. Ebben az időben a baba körülbelül 14 gramm súlyú, testmérete pedig 3,54 hüvelyk vagy kb..

Negyedik hónap:

Itt a negyedik hónapban a csecsemő belső szervei elkezdenek dolgozni, mivel elkezd inzulint és epét termelni. A szív elkezd vért venni, és a baba megosztja a tápanyagokat az anyától. A fogak kialakulnak, és a fejbőr szőrtüszőket növeszt. A baba most 6,3 hüvelyk méretű, 85 gramm vagy 3 uncia testtömeggel.

Ötödik hónap:

az ötödik hónapban a baba nemi szervei alakulnak ki. A fejbőrén a szőr nő, és a bőr megfelelően kialakult, határozott vonásokkal együtt. A terhesség alatti súly jelenleg körülbelül 10 uncia vagy 283 gramm, és a baba körülbelül 9,8 hüvelyk.

Hatodik hónap:

A baba már teljesen kialakult, határozott testfunkciókkal, részletekkel, mint a szemöldök és az arc megfelelő formázása. A baba akkor kezdi el a légzést, amikor úgy dönt, hogy kimegy. A barna zsírlerakódás a testben kezdődik, ami segít szabályozni a külső testhőmérsékletet. Körülbelül ekkor a baba súlya körülbelül 595 gramm, ami szintén mondható 5 unciának vagy 1 fontnak. A teljes testmérés valahol 11,8 hüvelyk közelében marad.

Hetedik hónap:

Az idő előrehaladtával a baba most már hallja anyja szívverését és még a hangját is. Környezetét ő ítélheti meg és érzékelheti, amikor fényérzékenységet fejleszt. A méhben lévő szobát most ő koronázta meg, így kevesebb szabad teret engedett neki a szabad mozgáshoz. A súly ebben az időben körülbelül 2 font 4 uncia lesz.

Nyolcadik hónap:

Lassan számolnak az utolsó napok, amikor a baba csontvelői és vérsejtek áramlani kezdenek a testén. Az ő írisze mára kitágult és megfelelő. A körmök és a haj teljesen megnőttek, és most hatalmas az egyszeri kis dudor. Az így mért súly körülbelül 3 font 11 uncia.

Kilencedik hónap:

itt az utolsó hónap. Végül a baba készen áll arra, hogy elhagyja az anya méhét, és kimerészkedjen a külvilágba. Az átlagos születési súly ebben az időben hét és fél font, talán a teljes testmérettel 18-22 hüvelyk. A csecsemők azonban valamivel nagyobb súlyúak is lehetnek, ami nem igazán aggodalomra ad okot.