Szegfűszeg olaj terhesség alatt

Ön szkeptikus kismama, aki azon gondolkodik, hogy a szegfűszegolaj terhesség alatti használata biztonságos -e Önnek és gyermekének, vagy sem? Mindannyian ismerjük a szegfűszegolaj használatának számos egészségügyi előnyét. Ennek ellenére a terhesség még a legjobb termékeket is negatívan reagálhatja változó testére. A szegfűszegolaj nem kívánt módon befolyásolhatja a terhesség alatti mellékhatásait. Használhat -e szegfűszeg olajat terhesség alatt?

A szegfűszeg egy gyógynövény, és a szegfűszeg olajat különféle otthoni gyógymódok gyógyszereként használják. A szegfűszeg olajat főként olyan betegségek kezelésére használják, mint a hasmenés, a rossz lehelet és a sérv. Biztonságos alternatívaként is alkalmazható olyan betegségek gyógyítására, mint az émelygés, hányás, emésztési zavarok és a bélgáz.

Szegfűszeg olaj terhesség alatt

Szegfűszeg olaj a terhesség alatt:

A szegfűszeg olaj típusai:

Háromféle szegfűszeg -olaj van jelen a piacon, amelyeket otthoni gyógymódként használhat.

  • Bimbóolaj, amelyet a szegfűszeg növény virágbimbóiból nyernek.
  • Levélolaj, amelyet a szegfűszeg növény leveleiből nyernek.
  • Szárolaj, amelyet a szegfűszeg szárából nyernek.

A szegfűszeg olaj előnyei:

  1. A szegfűszegolaj antimikrobiális, gombaellenes, antiszeptikus és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
  2. Nagyon népszerű és hatékony gyógyszer a fogfájás ellen.
  3. Széles körben használják számos egészségügyi rendellenesség, például emésztési zavarok, köhögés, asztma, fejfájás és stressz kezelésére.
  4. A szegfűszeg a terhesség alatt a vért is megtisztíthatja, és egészséges maradhat.

Fogfájás kezelése terhesség alatt:

A terhesség alatti fogfájás gyógyítására vegyen egy egész szegfűszeget, és lassan rágja meg. A szegfűszeg által kibocsátott olajok beszivárognak a fájó fogakba és az ínybe, és segítenek biztonságos és természetes módon kezelni fogfájásukat. Annak ellenére, hogy a szegfűszeg olaj kapható a piacon, célszerű szegfűszeget használni. Rágjon naponta legfeljebb egy -két szegfűszeget. Miután a szegfűszeg -olajat kivonják a szegfűszegből, kevesebb, mint egy óra alatt érezhető a fájdalomcsillapítás.

Lehetséges mellékhatások:

A szegfűszeg túladagolása terhesség alatt nagyon káros lehet az egészségre. Ez nem csak rád, hanem a születendő babára is hatással lehet. Ez befolyásolhatja a terhesség szövődményeit. Az alábbiakban a szegfűszegolaj terhesség alatti túlfogyasztásának néhány mellékhatását említjük.

1. Az ajánlott mennyiségű szegfűszegfogyasztásnál több légzési nehézséget okozhat.

2. A túladagolás jelentősen megnövelheti a pulzusszámot, ezáltal szorongást és nyugtalanságot okozhat.

3. A hirtelen álmosság és álmosság nem ritka a szegfűszegolaj terhesség alatti túlfogyasztásakor.

4. Szédülést és hányingert okozhat.

5. Hirtelen hasmenéses epizódot tapasztalhat.

6. Torokfájás alakulhat ki, ha a terhesség alatt jelentős mennyiségű szegfűszegolajat fogyaszt.

7. Súlyos égési érzés jelentkezhet a szájban és a torokban.

8. Nagyon nagy mennyiségű szegfűszegolaj -fogyasztás jelentős károsodást okozhat az idegben, és ezáltal számos változást idézhet elő a baba fiziológiájában.

9. Szélsőséges esetekben a belek vérzéséhez, valamint vese- vagy májelégtelenséghez is vezethet.

Szegfűszegolaj terhesség alatt-lehetséges mellékhatások

Tehát használhat szegfűszeg olajat terhesség alatt? A szegfűszeg olaj, ha mérsékelt mennyiségben fogyasztják, hatalmas gyógynövényi tulajdonságokkal és egészségügyi előnyökkel rendelkezik. Hatékony orvosság fogfájásra, rossz szagra és még sok másra. Szakértői véleményt kell kérni arról, hogy mennyit és mikor kell fogyasztani. Ha nagy dózisban szedik, az komoly veszélyt jelent az egészségre. A szegfűszegolaj túlfogyasztása terhesség alatt rendkívül veszélyes lehet. Egyébként biztonságos gyógynövénynek tekintik. Fogadja meg az orvos tanácsát a fogyasztásáról. Mindig kis adagokat vegyen be, hogy egészséges maradjon és megvédje a babát.