Szülési terv: hogyan lehet lépésről lépésre megvalósítani?

Nincs annál nyugtalanítóbb dolog, mint a generáció bővítésének tervezése. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sikeres lesz minden próbálkozás után. Ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent tud az érzéseiről és prioritásairól a vajúdás után, olvasson tovább, és annyira felkészült lesz, amennyire csak lehet, és elengedhetetlen a születési terv elkészítésének ismerete. Abban az esetben, ha szülésznőt szeretne bevonni, erre is kitérünk.

Szülési terv Hogyan készítsük el lépésről lépésre

Miért?

A születési terv éppen olyan, mint amilyennek hangzik- egy rekord, amely biztosítja, hogy a szülésznője szükség esetén tud segíteni, amikor Ön vajúdáson esik át. A technológia fejlődésével lehetősége van online kitölteni és kinyomtatni, vagy a hagyományos módon beszélni a párjával, majd konzultálni a szülésznővel.

Kétségtelen, hogy születési terve meglehetősen személyes. Hogyan fogalmazza meg azt, számos tényezőtől és körülménytől függ, például kórtörténetétől, igényeitől és hátterétől.

Figyelembe veendő dolgok:

Egy jó születési tervben minden benne van, és önbeteljesítő dokumentum. A tervről, a fájdalomcsillapításról, a születési helyről, a műszeres szülés preferenciájáról, az eljárás beavatkozásáról és a baba gondozásáról van szó a sok dolog közül, amelyeket figyelembe kell vennie. Bizonyos szempontokon mindig többet dolgozhat, mint másokon, amelyekről természetesen beszélhet a partnerével. Támogatása jól jönne egy tökéletes terv kidolgozásában. Elvégre ő is ugyanúgy érintett szülőként, mint te.

Hogyan írjunk szülési tervet:

A születési terv írásának megkezdéséhez vegye igénybe ezeket az irányelveket, amelyek részletesen leírják az összes fontos szempontot, amelyet le kell fedni.

A szülőszobáról:

Ez a legfontosabb kulcsfontosságú pont a születési tervben. Írja le, hogy milyen szobát, beállítást és légkört lát szülés közben. Továbbá bölcs dolog lenne bevonni azokat az embereket, akik mellett szeretne lenni a szülés során.

A munkáról és a szállításról:

Lépjen tovább a következő legfontosabb szempontra, és írja le, hogy normális vagy császármetszést szeretne -e, és mit tegyen, ha valami baj van a folyamat során. Abban az esetben, ha preferenciái vannak a szülési pozíciókkal kapcsolatban, győződjön meg róla, hogy mindegyiket ennek megfelelően tartalmazza. Lehet, hogy tükörre van szüksége, hogy láthassa a baba szállítását. Ha igen, említse meg azt is. Ezeken kívül megemlítheti azt is, hogy a szülést le akarják -e filmezni, és ne felejtse el megemlíteni, hogy szeretne -e fájdalomcsillapítót vagy sem. Végül meg kell említeni, hogy meg akarja -e menteni a vezetéket a jövőre nézve. Erről kellene szólni.

A baba szállítása után:

Itt említse meg, ha azonnal látni szeretné a babáját, vagy azt szeretné, ha a baba mosakodna és felöltözne. Ezen kívül meg kell említenie, hogy mennyi ideig szeretne a szobában maradni, miután a szállítás sikeresen megtörtént.

Szülés utáni ápolás:

A végső szavakhoz szólva meg kell említenie, ha további szolgáltatásokat szeretne a baba orvosától, például a baba egészségének gondozását, vagy ha el szeretné távolítani a fitymát, ha fiúról van szó..

Befejezte a cikket? Nos, most már mindent tud, ami a születési tervben szerepel. Ne hagyd veszendőbe menni. Ha hajlandó hamarosan gyermeket vállalni, akkor azonnal üljön le egy tollal és papírral, és készítsen születési tervet.