Vérnyomás a terhesség alatt

Mi a magas vérnyomás terhes nőknél?

A magas vérnyomás (hipertónia) olyan kifejezés, amely arra a nyomásra utal, amellyel a vér az artériában áramlik, és ebben az esetben ez a nyomás az artériában magas. A vérnyomást általában két számjegy segítségével rögzítik. Általában a vérnyomást a higany egységeiben milliméterben (Hgmm) mérik. A bp első (vagy felső) számjegye a szisztolés vérnyomást jelzi. Ez a szív artériáiban fellépő nyomást jelenti, amikor a szív összehúzódik. A bp második (vagy alsó) számjegye a diasztolés vérnyomást jelenti. Ez a szív artériáinak nyomását jelenti, amikor a szív az egyes szívverések között nyugszik. A nők normális vérnyomása 140/90 Hgmm alatt van. A terhesség alatt emelkedhet vagy süllyedhet.

a terhes nőknek rendszeresen és rendszeresen ellenőrizniük kell a vérnyomást.

Vérnyomás a terhesség alatt

• 140/90 és 149/99 Hgmm közötti vérnyomás Enyhén magas vérnyomás.

• a 150/100 és 159/109 Hgmm közötti vérnyomás mérsékelten magas vérnyomás.

• 160/110 Hgmm vagy annál magasabb vérnyomás Súlyosan magas vérnyomás, és azonnal orvoshoz kell fordulni.

Melyek a magas vérnyomás különböző típusai, ha terhes?

Korábban fennálló magas vérnyomás:

Néhány nő természetesen magas vérnyomásban vagy magas vérnyomásban szenved, még a terhesség előtt. Általában gyógyszert szednek erre. A legtöbb nőnél megállapították, hogy magas vérnyomásban szenved, még a 20 hetes terhesség előtt is. A terhesség 20. hete előtt észlelt magas vérnyomás általában nem a terhesség következménye, de állítólag már fennáll. Más szóval, ez krónikus magas vérnyomás. 20 nő közül több mint 1-ről ismert, hogy már fennálló magas vérnyomásban szenved, ami rosszabbodik, ha teherbe esik. Ismert, hogy azoknál, akik korábban magas vérnyomásban szenvedtek, fokozott a preeklampszia kialakulásának kockázata terhesség alatt.

A terhesség okozta magas vérnyomás:

Ez ritka eset néhány nőnél, amikor terhességük alatt magas vérnyomás alakul ki. Ezt tudományosan „terhesség okozta magas vérnyomásnak (vagy magas vérnyomásnak) vagy terhességi magas vérnyomásnak (vagy magas vérnyomásnak”) nevezik. A terhességi magas vérnyomás az a magas vérnyomás, amelyet az első trimeszter után vagy a terhesség befejezésének 20. hete után okoznak vagy okoznak először. A kezelőorvos a vizsgálatok után megerősíti, ha ilyen magas vérnyomásban szenved. Ha a terhesség második trimeszterében nem alakul ki preeklampszia, és ha a fogamzás vagy a szülés után hat héten belül a vérnyomás normalizálódik.

Preeklampszia és eklampszia:

A preeklampszia olyan állapotot jelent, amely gyakran érint egyes terhes nőket, amikor a terhesség 20. hetének befejezése után hirtelen magas vérnyomás alakul ki. Ismert, hogy a preeklampszia olyan nőknél is kialakulhat, akik már a terhességük előtt magas vérnyomásban szenvednek, amit korábban ismert magas vérnyomásnak neveznek, és azoknál a nőknél is, akik vizeletükben pozitív fehérjenyomokat mutattak ki, általában a már meglévő veseproblémák jele.

Néhány nőnek nem lesz problémája a vérnyomással a terhesség alatt. De a legtöbb nőnél a vérnyomás befolyásolja, és ismert, hogy magas vérnyomás (hipertónia) alakul ki. Enyhetől a súlyosig terjed. Súlyos esetekben a magas vérnyomás káros az anyára és az embrióra.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80