Zumba terhesség alatt: mennyire biztonságos?

Sokan gyakran kérdezik, hogy a Zumba biztonságos -e a terhesség alatt. A cikk mindent elárul a Zumba előnyeiről, néhány legfontosabb tippet és javaslatot a Zumba biztonságos kezeléséhez a terhesség alatt anélkül, hogy bármilyen fizikai kárt okozna. Ennek egyetlen eredménye a fitnesz és a szórakozás lesz. Akkor menjünk bele.

A Zumba terhesség alatt mennyire biztonságos

Megértjük, ha azt mondod, hogy a gyakorlatok unalmasak. De mi a helyzet néhány táncmozdulattal a változás érdekében? A Zumba erről szól. Groove a zenére a megfelelő mozdulatokkal. Tehát akkor lehet Zumba -t csinálni a terhesség alatt? Nos, igen! Bár a terhes hölgyek közül sok népszerű választás közül lehet választani, a Zumba most egy másik kedvenc edzés. Ez a fitneszrendszer segít csökkenteni a kismedencei torlódást, és növeli a szervek oxigénellátását. Szóval, miért nem gyakorol?

Mi az a Zumba:

A zumba az egyik leghíresebb aerob fitness program, és elmondható, hogy az egyik leghatékonyabb is. Zumba terhesség alatt ritkán látható, de ugyanakkor nagyon népszerű a terhes nők körében. A fitnesz program számos stílusú latin -amerikai táncrutinból áll, és elmondható, hogy az egyik leghíresebb fitnesz rutin a nők számára.

A programot elképesztő latin -amerikai tánczene kíséri e kultúra legjobb táncmozdulataival együtt. A Zumba egyik legjobb tulajdonsága, hogy minden korú nő számára alkalmas, és elmondható, hogy igazán népszerű minden kultúrájú nő körében.

A táncmozdulatok régi amerikai eredetűek, és manapság is meglehetősen magasra futnak. Ahogy a táncmozgások fitnesz rutin formájában terjednek, elmondható, hogy a Zumba ott lesz az egész emberiségben.

A Zumba előnyei a terhesség alatt:

Most van miért táncolni valamilyen zenére, de ezúttal egy fitness trackerre. De miért kell egyáltalán a Zumba? Elmondjuk, miért.

 • Megakadályozza a depressziót. A terhesség alatt gyakori a depresszió. Vannak, akik szülés után is depressziósak. Ezúttal azonban a Zumba megkapta a hátad.
 • Növeli a szervezet különböző szerveinek oxigénellátását.
 • A görcsök és a kismedencei torlódás gyakori a terhesség alatt. A napi körülbelül 30 perces edzés segít hatékonyan kezelni őket.
 • Hatékonyan tonizálja az izmokat, ezáltal felkészíti a testet és az izmokat a szülésre.
 • Ezenkívül növeli a vérkeringést a szervezetben.
 • Amikor zumbázol, a test alapvető izmai megerősödnek, és ezáltal a szülés egyszerű és zökkenőmentes lesz.

Mikor kell tenni:

Sok különböző időbeosztás létezik a Zumba elvégzésére. Sokan inkább reggel csinálják, ami a legjobb. Vannak más csoportok is, akik szeretik éjszaka vagy este Zumbázni. A Zumba számára nincs ilyen konkrét idő.

A leghatékonyabb tény ezzel a tánc- és fitnesz rutingal kapcsolatban az, hogy segíthet a felesleges hasi zsír eltávolításában, valamint az ízületek aktív tartásában és elősegíti a megfelelő véráramlást az egész lábizomban és a hát alsó részében is. A zumba az egyik legjobb dolog a nők számára, hogy fittek maradjanak.

Sok Zumba oktató összpontosít ennek a fitnesz és tánc rutinnak az ismétlésére. Sok szorgalmas nő van, akinek nincs ideje rendszeresen elvégezni ezt a rutint. Ez sem igényel sok időt, de vannak nők, akik megfosztják az edzőteremtől vagy a szobától, és nem tudják elvégezni ezt a rutint.

Terhesség alatt nincs ilyen korlátozás a Zumbára. Ez eltérhet az emberektől. Egy dolgot szem előtt kell tartani, hogy a nők fizikai fájdalmaktól szenvednek, és ez az idő nem alkalmas a Zumba gyakorlására. A terhes nők azonban, akik ebben az esetben jól érzik magukat, továbbra is gyakorolhatják a zumbát, de bizonyos korlátokkal, például a napi órák csökkentésével. Tegyük fel, hogy 3-4 Zumba órát csinált egy nap alatt.

A Zumba terhesség alatti kockázatai:

Míg a Zumba terhes nők számára előnyös, vigyázzon a Zumba gyakorlásával járó kockázatokra a terhesség alatt.

 • Ha hüvelyi vérzést tapasztal, azonnal hagyja abba.
 • A légzési problémák vagy annak hiánya egy másik kockázat, amely a Zumba terhesség alatt történő elvégzésével jár.
 • Emellett méhösszehúzódásokat is tapasztalhat, ami nem jó jel.
 • A fejfájás vagy a migrén egy másik kockázat, amellyel szembesülhet.
 • Fájdalom vagy duzzanat fordul elő a borjúizmokban.

Ha ezeket a kellemetlenségeket vagy egyéb kellemetlenségeket tapasztalja, azonnal hagyja abba. Mielőtt újrakezdené, konzultáljon orvosával. Mindegyik testünk másképp reagál más környezetre. Figyelmesen hallgassa meg a testét, és értse meg, mit érez. Az orvosi ellátás kötelező, ha bármi rendelleneset tapasztal.

Most ragaszkodnia kell az egyikhez, amíg túl nem lesz a terhességi szakaszon, és vissza nem tér a normális fizikai állapotához. Még egy dolog az, hogy csökkenti a rutin intenzitását. Ha keményen és extrémen menne a Zumba edzések során, akkor jobb lenne, ha kicsit lassú lenne a terhesség alatt. Mindig ne feledje, hogy tartsa be az étrendet, és folyamatosan fogyjon. Sok szerencsét!

Ki ne szeretne zsírt leadni, és a Zumba valószínűleg az egyik legjobb módja ennek, anélkül, hogy extra órákat dolgozna az edzőteremben vagy sétálna a futópadon. Ha azonban terhes, akkor egy bizonyos határra korlátozódik.