A 9 legjobb gyakorlat a terhesség első trimeszterében

A terhesség és az edzés általában kéz a kézben jár. Ha még nem gyakorolt ​​a terhelés előtt, akkor most elkezdheti és meghosszabbíthatja egy életre. De amikor most a babájával is csinálja ezeket, akkor fel kell melegednie, mielőtt hozzájuk ér. Edzhet olyan edzővel is, akinek van tapasztalata a terhesség alatti edzésben. Most azon tűnődhet, vajon milyen gyakorlatok a legjobbak nemcsak Önnek, hanem a babának is. Nos, mivel még csak most kezdi, nézzük meg az első trimeszter legfontosabb terhességi gyakorlatait.

Egyszerű gyakorlatok az első trimeszterben:

1. Fali dia:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Fali dia

Ahogy a neve is sugallja, ez egy egyszerű falicsúszda. Az egyik nagyon könnyű terhességi gyakorlat az első trimeszterben. Ez úgy történik, hogy a fejét, a hát felső részét és a popsiját a falhoz támasztja, kezével öt magas helyzetben, a derékszögben hajlított könyökkel együtt. És most, miközben a könyökét, a csuklóját és a kezét a falhoz nyomja, csúsztassa le a könyökét, és nyomja össze a lapockáját.

2. Testtömeg guggolás:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Testtömeg guggolás

Ez a gyakorlat megköveteli, hogy a lehető legmagasabban álljon, és a lábát elég szélesre terítse ki. Ekkor várhatóan a lehető legalacsonyabbra engedi testét, miközben a térdét hajlítva és guggolva tartja. Ezután egy kis szünet után visszaugrhat. Most nem az egyik legegyszerűbb terhességi gyakorlat az első trimeszterben?

3. Teve macska:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Cat Camel

Helyezze magát a kezére és a térdére, majd kövesse felfelé, miközben a felső hátát gyengéden felemeli a mennyezet felé. Ezenkívül a hát alsó részének íveltnek kell lennie, és a fejét le kell engednie a vállak közé.

4. Kagylóhéj:

gyakorlás a terhesség alatt az első trimeszterben

Ez csak a terhesség első trimeszterében végzett edzés közben választható. Miközben a bal oldalon a padlón fekszik, csípője és térde hegyes szögben hajlítva, győződjön meg arról, hogy a jobb lába a bal láb tetején van, és a sarka együtt van. Tartsa a lábát érintkezésben, lassan emelje fel a jobb térdét, anélkül, hogy megmozdítaná a medencéjét. Egy pillanatnyi szünet után visszatérhet kiinduló helyzetébe.

5. Csípő emelés:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Csípő emelés

Ez megkövetelte, hogy a hátán feküdjön a padlón, térdét behajlítva, a lábát pedig a padlón laposan. Most lassan emelje fel a csípőjét, amíg egyenes vonalat nem alkot a válláig. Egy másodperc szünet után leeresztheti magát.

6. Kismedencei dőlés:

Gyakorlatok az első trimeszterben - medencebillentés

Menjen le a padlóra a kezén és a térdén, tenyerével laposan a padlón, és győződjön meg arról, hogy az alsó hát és a has a természetes helyzetükben van. Most, mély lélegzetet véve húzza be a gyomrot, tartsa meg, és lassan mozgassa a csípőjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy csak a medencéje mozog, és a hát alsó része lapos. Ezt a ciklust meg kell ismételni.

7. Fekvő hashúzás:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Fekvő hashúzás

A padlón fekve, felfelé fordított arccal és hajlított térdekkel, úgy kell belélegeznie, mintha egy pár tüdő lenne a pocakjában. A hasizmok segítségével engedje el a lélegzetét, hogy a hasát a gerinc felé húzza. Ismételje meg ciklusokban.

8. Kegels:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Kegels

Miközben kényelmesen ül egy széken, össze kell szorítania a medencefenék izmait, és körülbelül 3 másodpercig szünetet kell tartania.

9. Pilates:

Gyakorlatok az első trimeszterben - Pilates

Az egyensúly kiépítése és a hátfájás csökkentése érdekében a Pilates építi az alapvető izmokat. Nem ajánlott túlzásba vinni. A heti egyszeri szülés előtti edzés elegendő az erő növeléséhez.

Az első trimeszterben végzett terhes gyakorlatok segítenek abban, hogy jobban érezze magát, és megőrizze súlyát, javítsa az önbecsülést és megelőzze a depressziót. Ezért fontosak az első trimeszter terhességi gyakorlatai.