A legjobb 9 terhességi szakasz és előnyei

Hamarosan születik baba vagy sem, a nyújtás soha nem ártott senkinek. Segít erősíteni és meghosszabbítani az izomzatot, ami több, mint amit valaha is kérhet, hogy javítsa általános súlyát és megjelenését. Nem csak ez, hanem egészséged attól függ, hogyan érzed magad az egészségeddel kapcsolatban. Bár a túlzott edzés nem megengedett, egy kis nyújtás soha nem ártott senkinek. Tudassa velünk a terhességi szakaszokat.

Terhességi nyújtások és előnyei

A nyújtó gyakorlatok előnyei a terhesség alatt:

A terhes hónapok múlásával végzett edzés előnyei csak nőnek. A testtartásod nyilvánvalóan jobb zónába kerül, és súlyod egyenletesen oszlik el. A hát, a nyak és a mellkas feszessége garantált.

Ezenkívül, hogy ne felejtsük el a nyújtás előnyeit, csodákra lesz képes a világot váró kicsi számára. Néhány szakasz beleiktatása a napi rutinba könnyen megoldhatja a fájdalmat és

fáj, így elősegítve a terhességgel kapcsolatos jobb élményt.

Biztonsági tippek, amelyeket szem előtt kell tartani a terhesség alatt:

Annak ellenére, hogy készen áll a nyújtásra, kövesse az alábbi óvintézkedéseket.

  • Mindig melegítsen fel, mielőtt elkezdené, mivel egyenesen a nyújtáshoz ugrás csak sérüléseket okozhat, különben nem oldja meg a fájdalmat. Néhány percnyi térdemelés vagy felülés csodákra képes.
  • Próbálja meg, hogy ne ugráljon terhesen, mert nagyon könnyen kiderülhet, hogy húzott izom. Fókuszáljon arra, hogy 20-30 másodpercig lépést tartson a nyújtással, és tartsa lenyomva, hogy érezhesse a nyújtás hatását.
  • Ne vigye túlzásba a nyújtásait. A terhesség alatt relaxin termelődik, amely meglazítja a szalagokat, ezáltal hajlamossá válik arra, hogy véletlenül túlfeszüljön, és végül megsérüljön.
  • Ne korlátozza magát, de ne is tolja túl messzire. Mindig figyelj arra, amit a tested mond.
  • Ha egy szakasz nem azt teszi, amit kellene, akkor valószínűleg a legjobb, ha új oldalt választ.

Terhességi nyújtások és előnyük:

Kezdje a bemelegítéssel, ahogy mondta, majd koncentráljon a testrészére, amely figyelmet igényel. Íme a 9 legjobb nyújtás, amely segíthet.

1. Terhességi hátsó nyújtások:

Nyújtó gyakorlatok terhes nőknek 1

A hát nyújtása nyilvánvalóan rögzítheti a gerincre és a hátra nehezedő nyomást. Ez a nyújtás segít meghosszabbítani a hátizmokat. Lényegében tartsa csípőjét a lábujjak felett vagy mögött, és támassza a kezét a padlóra. Állítsa be a vállát, és döntse hátra a fejét. Próbáljon meg egy ívet meglehetősen kényelmes helyzetbe hozni, és ennek kell lennie.

2. Nyak nyújtások:

Nyújtó gyakorlatok terhes nőknek 2

Ahogy a neve is sugallja, ez a gyakorlat segít eltávolítani a feszültséget a nyak környékéről. Ennek a gyakorlatnak a végrehajtásához állhat vagy ülhet, ahogy akar. Csukja be a szemét, vegyen mély lélegzetet, majd kezdje azzal, hogy a fejét oldalra titulálja. Hagyja, hogy a válláig essen. Ügyeljen arra, hogy a kettő ne találkozzon. Ismételje meg az oldalváltást körülbelül három -hat másodperc múlva.

3. Mellkas nyújtások:

nyúlik a terhesség

Feszültség a mellkasról a hátra? Ne aggódj! A mellkas nyújtása segít. Kezdje azzal, hogy párnát vagy szőnyeget vesz. Üljön le, és tartsa a lábát a combjaihoz. Lélegezzen ki, és miközben folytatja ülését, engedje meg, hogy ujjai hozzáérjenek a szemközti térdhez. Tehát a bal kéz érinti a jobb térdet, és fordítva. Karikázza körbe a ciklus után, és változtassa meg a helyzetét. Ismételje meg annyiszor, ahogyan kedve tartja, amíg el nem fárad.

4. Váll:

Nyújtó gyakorlatok terhes nőknek 4

Ha nem tud segíteni, de túl sokáig ül a számítógép előtt, ez a gyakorlat biztosan hasznos lesz. A kivitelezéshez álljon a lábát egy hüvelyknyire egymástól. Húzza ki a kezét, és nyújtsa magasra. Próbálja megérinteni a jobb könyökét a bal kezével, miközben a kezét még mindig magasan tartja. Tartsa a helyzetet néhány másodpercig, és ismételje meg. Fordítsa meg mindkét irányt, és váltson vízszintesen és függőlegesen.

5. Hasi terhességi nyújtások:

Nyújtó gyakorlatok terhes nőknek 5

A felszabadító nyújtás lehetővé teszi, hogy a tested lélegezzen, és helyet hagy a bordáidnak, és lehetővé teszi a hasadást támogató izmok közötti távolságot. Kezdésként térdeljen a térdére, és tartsa a lábát a földön. Most, amikor ebbe a helyzetbe kerül, tartson körül egy labdát, és nyújtsa ki a kezét, hogy megérintse a labdát. Győződjön meg arról, hogy az ízületek a lehető legnyújtottabban vannak, és csak a könyökét és az alsó kezét fogja meg. Ismételje addig, amíg kényelmesen nem érzi magát.

6. comb:

Nyújtó gyakorlatok terhes nők számára 6

Ez a rugalmas izomfeszítő gyakorlat csak az, amire szüksége van ahhoz, hogy kényelmetlenül érezze magát a túl hosszú ülés után. Nyújtsa ki egyik kezét magasan, a másikat helyezze a derekára. Nyújtsa ki az egyik lábát hajlítással a térdnél, a másik lábát pedig tegye hátra, a térdét egyenesen kifelé. Ismételje meg, amikor érzi a nyújtást.

7. Terhességi nyújtások csípőre:

Nyújtó gyakorlatok terhes nők számára 7

Az isiász problémái soha nem térnek vissza ezzel a gyakorlattal, amely felhívja a figyelmet. Kezdésként a szokásos módon üljön a földre. Húzza fel az egyik lábát, és hátulról közelítse a füléhez. Hajlítani kell a fejét, ha szükséges a beállításhoz. Tartsa a helyzetet körülbelül 20 másodpercig, majd váltson oldalt. Ne felejts el lélegezni, különben könnyen elfárad.

8. Lábnyújtás:

Nyújtó gyakorlatok terhes nők számára 8

A duzzanattól a görcsökig mindennek vége lesz, mielőtt észrevenné. Nincs egyedülálló módja a lábnyújtásnak, és minden variáció kipróbálható.

9. Az egész test terhességi szakaszai:

Nyújtó gyakorlatok terhes nők számára 9

A feszültség oldása garantált ezzel a nyújtással. Ez magában foglalja az összes fenti eljárás megismétlését egymás után, majd mély lélegzetet.

Ha már tudja, hol van a baj területe, nem lehet túl nehéz elkülöníteni és célba venni a feszültségoldás érdekében. Ha fitness -őrült vagy, akkor ne zárkózz el a gyakorlatoktól csak azért, mert terhes vagy. A nyújtás a kiút a korlátozott testtartásból. Könnyen megvalósítható, és ugyanazokkal a régi egészségügyi előnyökkel jár.