10 kihti-kotihoitoa, jotka ovat tulehdusta estäviä ja helpottavia

Kihti. Se ilmenee usein voimakkaasti turvonneina nivelinä, ihon punoituksena ja paljon kipua. Tämä laajalle levinnyt sairaus, jota pidetään myös vaurauden sairautena, on itse asiassa eräänlainen aineenvaihduntasairaus. Itse asiassa virtsahapon määrä veressä kasvaa ja sen seurauksena ns. Virtsahappokiteitä muodostuu nivelkalvoon, luisiin, jänteisiin tai sisäelimiin. Monissa tapauksissa on olemassa geneettinen alttius, joka selittää taudin alkamisen tai munuaisten toimintahäiriön, jolloin ne eivät voi erittää riittävästi virtsahappoa. Mutta myös epäterveellinen ruokavalio, liikunnan puute, liikalihavuus ja liiallinen alkoholin käyttö voivat olla kihdin syy.

Uusimpien tilastojen mukaan pelkästään Saksassa vaikuttaa yli miljoona ihmistä, joista 80 prosenttia on miehiä 40–60 -vuotiaita. Sukupuolihormonin estrogeenin ansiosta naiset ovat suhteellisen hyvin suojattuja kihtiä vastaan ​​vaihdevuosiin asti. Valitettavasti tämä suoja häviää hyvin nopeasti sen jälkeen. Seuraavilla riveillä saat muiden tärkeiden havaintojen lisäksi selville, mitä puriinipitoisia elintarvikkeita sinun tulisi välttää ja mitä kihti-kotihoitoja suositellaan.

Kihti -kotilääkkeet voivat auttaa vaihtoehtona reseptilääkkeille

kihti kotiin korjaustoimenpiteitä varmistaa helpotusta

Kuinka tunnistaa kihti?

Yli 60%: ssa tapauksista tauti ilmenee voimakkaana kipuna metatarsofalangeaalisessa nivelessä. Alue turpoaa paljon, niin sanottu kihti kyhmy muodostuu ja iho muuttuu punaiseksi. Mutta muut nivelet, kuten nilkat, kyynärpäät ja polvet, voivat myös vaikuttaa. Usein kihtihyökkäyksiin liittyy kuumetta ja oksentelua, ja ihminen tuntuu hyvin heikoilta.

Pitkällä aikavälillä liian korkeat virtsahappopitoisuudet voivat aiheuttaa korkeaa verenpainetta ja sydän- ja verisuonitauteja tai pahimmassa tapauksessa johtaa munuaisten vajaatoimintaan tai sydänkohtaukseen. Siksi, jos sinulla on valituksia tai jos olet yli 50 -vuotias, sinun on ehdottomasti tarkistettava veriarvot ja saatava asiantuntijan perusteellinen tarkastus. On olemassa monia reseptilääkkeitä, jotka voivat auttaa kihtiin, ja ne tulisi ottaa erityisesti, jos veren virtsahappopitoisuus on liian korkea. Mutta joitakin kihti kotiin korjaustoimenpiteitä voitaisiin myös käyttää ja yhdistää oikea ruokavalio ja elämäntapa.

Marjat ja pähkinät ovat kihdin parhaita ruokia

Syö kaurapuuroa mantelit marjoja kihti

Mitkä tekijät voivat edistää kihtiä??

Jos ruokavaliosi sisältää liikaa puriinipitoisia elintarvikkeita, kihti voi kehittyä ajan myötä. Puriinit ovat virtsahapon edeltäjiä ja muuttuvat elimistöön. Alla näet tarkasti, mitkä elintarvikkeet ovat puriinipitoisimpia elintarvikkeita, ja kihtipotilaiden tulisi ehdottomasti välttää niitä. Mutta muut tekijät voivat myös olla kihdin syy. Näitä ovat: diabeteksen melitus, jotkut lääkkeet, kemoterapia, alkoholismi tai obstruktiivinen uniapnea (OSA).

Jos sinulla on kihti, sinun tulee syödä vain hyvin pieniä määriä lihaa ja kalaa tai ei ollenkaan

kihti kotiin korjaustoimenpiteitä ja oikea ravitsemus

Purine High Foods välttää:

 • Olut ja hiivatuotteet
 • muut alkoholijuomat
 • Virvoitusjuomat
 • Muut eläimenosat
 • rasvaiset kalan sardellit ja lohi
 • mereneläviä
 • Parsa ja pinaatti (syö vain kohtuudella)
 • punainen liha
 • Makkarat
 • Herneet ja linssit (myös syövät harvoin)
 • Hedelmäsokeri (virvoitusjuomat, lopputuotteet)

Tärkeä: Viimeisimpien havaintojen mukaan kahvi ei ole ongelma kihtipotilaille, sen sanotaan jopa alentavan virtsahappotasoa melko paljon. Jos kärsit kuitenkin korkeasta verenpaineesta, voit juoda vain pieniä määriä kahvia tai jättää sen kokonaan pois.

10 kihti kotiin korjaustoimenpiteitä, jotka tarjoavat helpotusta

Tässä ei tietenkään ole kyse mistään ihmeistä, vaan vain niistä korjaustoimenpiteistä, jotka voivat myös auttaa sinua kihtioireiden kanssa. Voit myös yksinkertaisesti syödä monia niistä säännöllisesti estääksesi kihti yleensä ja elää terveellisemmin. Akuuttien kihtihyökkäysten tapauksessa on kuitenkin käännyttävä lääkärin puoleen mahdollisimman pian.

# 1 sitruuna

Sitruunamehu vedellä kihti kotiin korjaamiseksi

# 2 inkivääri

inkivääri teetä kihti kotiin korjaamiseksi

# 3 ruokasoodaa

Soda kihti kotiin korjaamiseksi

# 4 omenaviinietikkaa

Omenaviinietikka kihti kotiin korjaamiseksi

# 5 banaania

hyviä ideoita reilun kaupan logo banaanit

# 6 Kirsikat ja hapankirsikat

Kirsikat kihti kotiin korjaamiseksi

# 7 kylmää vettä

kylmä vesi kihti kotiin korjaamiseksi

# 8 katajaöljy

katajaöljy kihti kotiin korjaamiseksi

# 9 Magnesiumsulfaatti MgSO₄

Magnesiumsulfaatti kihti kotiin korjaamiseksi

# 10 sinappi

sinappijauhe sinappi kihti kotiin korjaamiseksi

Lisävinkki: Jos sinulla on geneettinen alttius, jos sinulla on kohonnut virtsahappopitoisuus tai jos sinulla on kihtioireita, ota suurempia määriä C -vitamiinia! Voit ottaa 500 – 1500 mg päivässä jonkin aikaa. Tällä vitamiinilla ei ole vain voimakas tulehdusta ehkäisevä vaikutus, vaan sen sanotaan myös alentavan merkittävästi virtsahapon tasoa.

Lisää kihti kotiin korjaustoimenpiteitä: Lämmin risiiniöljy, hunaja, kurkuma, aktiivihiili, saflori, maito -ohdake, paholaisen kynsi, jalavalehti, nokkos- tai voikukka -tee, selleri, ananas, vehnänoras, oliiviöljy, juuri puristetut mehut porkkanoista, punajuurista ja kurkusta.

Nokkonen on myös erinomainen detox -apu

kihti kotiin korjaustoimenpiteitä nokkosen teetä

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan lehtikaalia voi nauttia maltillisesti myös kihdin kanssa

lehtikaali kihti kotiin korjaamiseksi

Voit myös syödä papaijaa säännöllisesti

papaija hyvä kihtiin

Selleri vaikuttaa myönteisesti virtsahappopitoisuuksiin

Löydä selleri kihti kotiin korjaamiseksi

Kaikkia sitrushedelmiä suositellaan lämpimästi kihtiin

c -vitamiini kihti kotiin korjaamiseksi