10 yksinkertaista vinkkiä terveelliseen talvi -ruokavalioon

Terveellisen talviruokavalion syömisen pitäisi vaikuttaa myönteisesti erityisesti kahteen osaan elämääsi. Toisaalta sen on vahvistettava immuunijärjestelmääsi. Sinun pitäisi nauttia ruokavaliosta myös talvella. Loppujen lopuksi mielenterveys on ratkaisevan tärkeä yleisen hyvinvoinnin kannalta. Ja meillä on sinulle upeita uutisia: terveellinen syöminen talvella ei ole ongelma! Itse asiassa voit syödä paljon herkullisia asioita, joita sinun pitäisi välttää kesällä. Tässä on vinkkimme tämän tekemiseen.

Erinomainen tapa saada lisää vitamiineja!

ruokavalio suunnitelma terveellinen ruokavalio

Tarvitset paljon D -vitamiinia.

Kuinka moni kärsii D -vitamiinin puutteesta talvella? Siksi tämän ainesosan sisältävien elintarvikkeiden tulisi olla ruokavalion erityinen prioriteetti. Nauti kalatyypeistä vuorotellen. Lohi on erittäin runsaasti D -vitamiinia, joka edistää verenkiertojärjestelmääsi, sydämesi terveyttä ja mielenterveyttäsi.

Kasviperäiset maitojuomat ovat toinen tapa lisätä D-vitamiinia kehoosi.

Yksinkertaiset ruoat, joissa on mausteisia ainesosia ja vihanneksia, ovat ihanteellisia talveksiterveellistä ruokaa yksinkertaisia ​​terveellisiä reseptiideoita

C-vitamiini

Toinen prioriteetti vitamiineista pitäisi olla C -vitamiini. Tiesitkö, että tämä on flunssan suurin vihollinen talvella? Kun saat siitä tarpeeksi, vähennät sairastumisriskiä ja pysyt hyvässä kunnossa. Terveellisen ruokavalion syöminen C -vitamiinilla ei ole niin vaikeaa edes talvella. Vaikka et halua syödä salaatteja, voit juoda lasin sitruunamehulla aamulla. Voit lisätä ruokaan paljon paprikaa. Oletko jo Paprika -omeletti yritti? Kaikentyyppiset luonnolliset sitrusmehut ovat myös hyvä C -vitamiinin lähde..

Talvella on monia herkullisia runsaita ruokia, joissa on vihanneksia

terve ruoka vihannekset terve

Tarvitset terveen ruoansulatuskanavan

Suurin osa immuunisoluista on suolistossamme. Pysyt terveenä vain, jos se on hyvässä kunnossa. Hyvät bakteerit ovat erityisen tärkeitä tässä suhteessa. Luonnolliset ja synteettiset probiootit auttavat paljon pidemmälle. Tässä suhteessa hyviä ruokia ovat hapankaali, kaurapuuro, jogurtti. Liemien ja kookosmaidon tulisi myös olla osa ruokavaliotasi useammin.

Kala ja äyriäiset sisältävät monia terveellisiä öljyjä, joita tarvitset!

syö terveellistä ruokaa terveellinen ruokavalio

Lisää serotoniinia terveellisen ruokavalion kautta

Kaikki asiantuntijat ovat jo tunnustaneet, että hyvä terveys alkaa päästä. Kaikki sairaudet johtuvat viime kädessä henkisen tilan epävakaudesta. Masennus on yleisempi talvella. Tämä johtuu pitkistä pimeistä tunneista ja alhaisista lämpötiloista. Tunnet olosi vain hermostuneemmaksi ja vähemmän vapaaksi kuin kesällä. Tärkein rakennusmateriaali serotoniinille on tryptofaani. Tämä aminohappo löytyy tonnikalasta, tofusta, pinaatista, mustasta suolaisesta ja kaikista hiilihydraatteja sisältävistä elintarvikkeista. Levien fanit voivat myös nauttia niistä suurina määrinä.

Talvivalikkoosi kannattaa sisällyttää mahdollisimman paljon pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä!

vinkkejä terveelliseen syömiseen terveelliseen elämään

Tarvitset ruokalistallesi paljon pähkinöitä

Pähkinöitä ja niistä valmistettuja ruokia tulisi syödä talvella paljon enemmän kuin kesällä. Ne olisivat täydellinen iltapäiväateria, erityisesti runsaasti proteiinia, terveellisiä rasvahappoja ja kivennäisaineita. Voit kuullottaa pähkinöitä ja lisätä niitä salaatteihin, kala- ja liharuokiin. Käytä myös pähkinöistä valmistettuja öljyjä.

Lisää keittoihin hieman etikkaa tai sitruunamehua

terveellisten ruokien keittojen reseptien reseptiideoitaLämmitä sisältä

Jos sinulla ei ole suuria vatsavaivoja, sinun on syötävä mahdollisimman paljon mausteista ruokaa. Hyvin valmistetut keitot, joissa on vähän sitruunaa tai etikkaa, ovat myös loistava idea. Lämpimät astiat ovat tärkeämpiä talvella kuin kesällä. Ne ovat hyväksi vatsallesi ja pitävät sinut kylläisenä pidempään.

Rasvaiset ateriat ovat ihanteellisia talveksi!

ideoita terveelliseen ruokaan hyvästä ravinnosta

Raa’at vihannekset

Jopa talvella on suuri valikoima kauden vihanneksia. Vaikka lämpimien ruokien pitäisi hallita, sinun ei myöskään pidä sulkea kokonaan pois raakoja vihanneksia valikostasi. Valmista salaatit mahdollisimman monista eri ainesosista ja nauti niistä useita kertoja viikossa. On myös muita vaihtoehtoja niille, jotka haluavat syödä tuoreita vihanneksia. Voit käyttää sitä take-away-voileivän koristeluun.

Rasva ja sitruunat – kaksi tärkeää ainesosaa talven terveydelle

kala -ideoita terveellistä ruokaa

Terveellinen ruokavalio rasvalla

Rasvat ovat talvikavereitasi, kun ne tulevat oikeasta ruoasta. Olemme jo painottaneet kalaa ja pähkinöitä. Se sisältää paljon terveellisiä rasvoja. Voilla, oliiviöljyllä ja korkealaatuisilla lihatuotteilla on myös suuri merkitys tässä suhteessa. Tässä on erityisen hyödyllinen vinkki: sinun pitäisi saada rasvat itse tuotteista, jos mahdollista. Esimerkiksi vihannesten paistaminen lihan kanssa ilman lisärasvaa.

Vegaanisissa jälkiruokissa on usein pähkinöitä ja muita immuunijärjestelmää hyödyttäviä ainesosiaterveellinen syöminen oikea sokerin syöminen

Mausta älykkäästi!

Suola on periaatteessa haitallista ja sitä tulisi välttää. Mutta emme tarvitse sitä niin paljon kuin yleensä luulemme. Jos maku puuttuu, uskotaan, että se johtuu suolan puutteesta. Mutta se voi olla jotain aivan muuta. Ehkä tarvitset tähän terveellistä happoa. Voit yrittää lisätä ateriaan balsamiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa. Sitruuna sopii aina hyvin keittoon. Viipaloidut sitrushedelmät sopivat täydellisesti kalaan ja lihaan.

Kurpitsat ja pähkinät – loistava yhdistelmä terveelliseen elämään

terveellisen ruokavalion ideoita

Se ei toimi ilman monimuotoisuutta!

Monipuolisuus on hyväksi terveydellemme ja hyvälle tuulellemme. Siksi sen pitäisi olla ehdoton etusija etenkin vaikeana talvikautena. Osta itsellesi luova keittokirja terveelliseen ruokavalioon ja kokeile erilaisia ​​ruokia! Noudata sääntöjämme terveellisestä syömisestä talvella.

Kokeile monia kalareseptejä talvella!

terveellinen ruokalautanen terveellistä ruokaa

Kasvikääre, joka sisältää avokadoa ja muita terveellisiä rasvoja, on ihanteellinen talvikaudelle

terveellinen ruoka leipä hyvä ruoka

Vahvistat immuunijärjestelmääsi detox -aineilla! Tässä muutamia ruokia, joissa on tällaisia!

terveet tuotteet terveellinen ruoka

Riisi terveellisillä tuotteilla – jotain tällaista voidaan valmistaa täydellisesti talvella!

kylmän salaatin reseptit terveellistä ruokaa

Kurpitsa on kauden vihannes, jossa on laaja, erittäin maukas insertti!

kurpitsan pähkinät terveellistä ruokaa

Toinen täydellinen vihanneslautanen talveksi!

porkkanat terveet perunat terveet terveellinen ruoka

Herneet ja liha aidoilla jalometalliharkot – sen on oltava yhtä usein talvella!

keitot talvi -ideoita terveellistä ruokaa

Pizza, jossa on täysjyväjauhoja ja vihanneksia, olisi ihanteellinen iltaisin, kun haluat syödä jotain runsasta!

loistava pizza terveelliseen elämään vinkkejä terveelliseen syömiseen

Nyt on olemassa terveellisiä tapoja paistaa! Näin ranskalaiset ovat terveellisiä etenkin talvella!

kuuma ruoka yksinkertaiset reseptit terveellinen ruoka