Aja muurahaiset pois – näin voitat taistelussa hyönteistilaa vastaan

Muurahaiset ovat kiehtovia pieniä hyönteisiä. Biologiselta kannalta katsottuna ne liittyvät läheisesti mehiläisiin, ampiaisiin ja termiitteihin ja ovat organisoituneet samanlaisiin rakenteisiin, ns. Maailmassa on yli 20 000 erilaista muurahaislajia, paitsi Etelämantereella. Muurahaiset ovat itse asiassa planeetallamme yleisimpiä, lukuisia ja vanhimpia hyönteisiä. Entomologit ehdottavat, että maapallolla on noin kymmenen kvadriljoonaa (1000000000000000000) muurahaista! Luonnossa ja puutarhassa ahkerat hyönteiset täyttävät monia hyödyllisiä toimintoja ja tunnetaan jopa “terveyspoliisina”. Ne nopeuttavat humuksen muodostumista, säätelevät tuholaisia, levittävät kasvien siemeniä, löysentävät ja ilmastavat maata. Muurahaiset eivät kuitenkaan ole tervetulleita vieraita kotona, koska ne voivat vahingoittaa puisia osia tai eristystä. Tämän päivän artikkelissa näytämme sinulle, kuinka ajaa pois lataamattomat muurahaiset ympäristöystävällisin keinoin.

Muurahaiset talossa eivät ole vain ärsyttäviä, vaan myös vaarallisia

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelussa hyönteistilaa vastaan ​​Päästä eroon hyönteisistä talossa

Pienillä hyönteisillä on makea hammas ja he rakastavat makeisia

Aja muurahaiset pois - näin voitat muurahaisten saastuttaman leivän taistelussa hyönteistilaa vastaan

Hauskoja faktoja muurahaisista, jotka sinun pitäisi tietää ennen taistelua

Voit voittaa vastustajan vain, jos tiedät sen luonteen. Muurahaiset ovat uskomattoman älykkäitä pieniä olentoja, joilla on monimutkaiset sosiaaliset rakenteet, Viestintämallit, Aistit ja tiimitaidot. Muurahaispesäkkeet on jaettu vähintään kolmeen ns. Kastiin, jotka koostuvat yksittäisistä tai useista hedelmällisistä naaraista (kuningattareista), hedelmällisistä uroksista ja steriileistä työntekijöistä. Monilla muurahaislajeilla on myös erityisiä sotilas- tai partio -muurahaisia. Jokaisella muurahaisella on määrätty tehtävä ja koko tila toimii yhdessä yhtenä organismina.

Muurahaiset murtavat ja kuljettavat tiiminä suuria ruokia tai hyökkäysuhkia. He rakentavat pieniä siltoja, lauttoja tai portteja tulvien ja muiden valtion uhkien sattuessa. Kun muurahaiset asettuvat, muurahaiset rakentavat maan alle lukuisia kammioita, joilla jokaisella on oma tarkoitus – säilyttää ruokaa, levätä siinä tai kasvattaa munia ja toukkia.

Muurahaispesäkkeet etsivät aina ruokaa ja mahdollisuuksia laajentua. He käyvät väkivaltaisia ​​ja tappavia sotia muiden muurahaisten ja hyönteisten kanssa alueen ja resurssien vuoksi. He myös tunkeutuvat säännöllisesti koteihimme etsimään ruokaa.

Muurahaiset ovat erittäin hyödyllisiä ekosysteemille ja puutarhallemme

Aja muurahaiset pois - näin voit voittaa muurahaisten pölyttäjän puutarhassa taistelussa hyönteistilaa vastaan

Heillä ei kuitenkaan ole liiketoimintaa kotona

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelun hyönteistilaista mustaa muurahaista vastaan

Miten ja miksi muurahaiset tunkeutuvat koteihimme

Vaikka jotkut lajit ovat yksinomaan lihansyöjiä tai kasvissyöjiä, useimmat muurahaiset ovat opportunistisia kaikkiruokaisia. He syövät mitä tahansa, mukaan lukien muita hyönteisiä, lihaa ja kalaa. Kotimme muurahaiset etsivät yleensä kaikenlaisia ​​hiilihydraatteja energian tarjoamiseksi pienelle ruumiilleen. Hedelmät, vihannekset, sokeri, makeiset, hunaja, leipä ovat kaikki lempiruokia. Tämän vuoksi muurahaisia ​​löytyy yleensä keittiöstä, ruokapöydästä tai kaappeista etsien aina jotain naposteltavaa ja tuodakseen takaisin siirtokuntaan.

Ennen kuin todellinen tartunta tapahtuu, voit yleensä havaita vain yksittäisiä muurahaisia, jotka tutkivat kotiasi. Nämä partiolaiset etsivät luotettavaa ruokalähdettä. Heti kun he löytävät yhden, he katkaisevat pienen palan ja tuovat sen takaisin siirtokuntaan. Näin tehdessään he jättävät jälkeensä feromoneja, jotka voidaan jäljittää elintarvikelähteeseen. Pian sen jälkeen satoja muurahaisia ​​muurahaisia ​​marssii keittiön läpi merkittyyn paikkaan. Jos seuraat näitä niin kutsuttuja muurahaispolkuja, löydät helposti osavaltion sisäänkäynnin.

Muurahaiset kommunikoivat hajun, maun ja äänen kautta

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelun hyönteisten tasavallan hyönteisiä vastaan ​​kotimuurahaisissa

Sosiaaliset hyönteiset ovat hyvin uteliaita ja joskus pääsevät taloon tahattomasti

Aja pois muurahaiset - näin voitat taistelussa hyönteistilaa vastaan. Hyönteiset napostavat siruja

Pysäytä hyökkäys ja aja pois muurahaiset ajoissa

Useimmat muurahaislajit ovat hyvin pieniä, joten ne pääsevät koteihimme pienimpienkin reikien läpi. Voit nopeasti löytää heikot kohdat eristemateriaalissa, perustuksessa tai puuelementeissä ja alkaa rakentaa tilaa siellä. Kun huomaat muurahaisia ​​keittiössäsi, etsi ja sulje kaikki halkeamat, aukot ja reiät. On myös hyvä vaihtaa tai korjata hyttysverkot ja asentaa ovitiivisteet.

Joissakin tapauksissa hyökkäys voidaan pysäyttää nopeasti yksinkertaisesti murskaamalla partiolaisia ​​muurahaisia. Kuitenkin, jos ensimmäiset merkit jäävät väliin, pesäkkeet voivat kasvaa nopeasti tuhansiksi yksilöiksi vain muutamassa viikossa. Tietenkin kaikki nämä muurahaiset tarvitsevat myös paljon ruokaa. Jos et löydä tarpeeksi kotoasi, poistut keittiöstäsi yksin.

Siksi keittiön lattioiden, työtasojen ja kaappien pitäminen puhtaina ja ilman ruoantähteitä on erittäin tärkeää pitää nälkäiset muurahaiset poissa. Pidä ruoka suljettuna ilmatiiviissä purkeissa tai pulloissa. Säilytä hedelmiä, vihanneksia ja keitettyjä ruokia jääkaapissa. Älä jätä likaisia ​​astioita pesualtaaseen ja heitä roskia joka päivä.

Kaikki kuivat elintarvikkeet on säilytettävä ilmatiiviissä astioissa

Aja pois muurahaiset - näin voitat taistelun hyönteistilaa vastaan.Ruokapakkaukset ovat ilmatiiviitä

Muurahaiset hyökkäävät todennäköisemmin kotitalouksiin, joissa on lapsia ja eläimiä, koska tähteet makaavat aina jossain

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelussa hyönteisten lepoa vastaan

Luonnollinen ja ympäristöystävällinen keino ajaa muurahaiset pois

Markkinoilla on lukuisia kemikaaleja, jotka lupaavat muurahaispesäkkeen nopean tuhoutumisen. Nämä tuotteet voivat kuitenkin vahingoittaa myös muiden asukkaiden terveyttä, mukaan lukien aikuiset, lapset ja lemmikit. Lisäksi jos tuhoat yhden hyönteistilon, toinen tulee nopeasti tilalle, jos elintarvikkeiden saatavuusongelma ilmenee.

Kemialle on olemassa muutamia helposti saatavilla olevia, turvallisia ja luonnollisia vaihtoehtoja, jotka ajavat pois ja estävät pysyvästi muurahaisia. Monilla näistä luonnollisista karkotteista on voimakkaita tuoksuja, jotka ovat miellyttäviä meille, mutta erittäin inhottavia muurahaisten vahvalle hajuaistille. Niin kauan kuin nämä hajut pysyvät voimakkaina, muurahaiset eivät halua päästä kotiisi.

Suurin osa tarvitsemistasi tuotteista löytyy jo keittiöstäsi. Jotta nämä olisivat tehokkaita, sinun on kuitenkin sovellettava niitä oikein. Sinun pitäisi pyrkiä käyttämään näitä hylkiviä aineita vetämään katkeamaton viiva keittiön seinien tai muurahaiskolon sisäänkäynnin ympärille.

Tässä muutamia ehdotuksia, jotka vievät muurahaiset pois:

DIY muurahaissuihke: Sekoita suihkepullossa lämmintä vettä astianpesuaineen, omenaviinietikan, suolan, piparmintun eteerisen öljyn, laventelin, neilikan, teepuun ja sitruunan tai appelsiinin kanssa. Ravista pulloa hyvin ja suihkuta pesäkkeen sisäänkäynnin ympärille. Tämä ratkaisu ei ainoastaan ​​maista keittiöäsi miellyttävästi, vaan myös ajaa pois muurahaiset.

DIY anti-muurahainen jauhe: Sekoita kulhossa raastettu aktiivihiili, liitu tai puutarhakalkki, vauvajauhe, kurkuma, mustapippuri ja suola. Ripottele tämä jauhe muurahaiskolon sisäänkäynnin ympärille.

laakerinlehdet: Laita 2-3 laakerinlehteä purkkeihin, joissa on sokeria, jauhoja, korppujauhoja, karkkeja, evästeitä jne. Vaihda ne muutaman kuukauden välein tai heti kun ne menettävät tehonsa.

Pienille hyökkäyksille luonnolliset torjunta -aineet voivat olla erittäin tehokkaita ja ratkaista ongelman lopullisesti. Kuitenkin, jos kotiisi hyökkää säännöllisesti suuri määrä muurahaisia, tuholaistorjuntatarkastus ja -hoito ovat järkevämpiä. Jotkut muurahaislajit, kuten hevosmuurahaiset, voivat aiheuttaa vakavia vaurioita rakenteellisille elementeille yllättävän nopeasti, kuten termiitit. Näissä tapauksissa kokeilulle jää vain vähän aikaa.

Et tarvitse kemikaaleja muurahaisten ajamiseen

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelussa hyönteisten tila -suihketta vastaan ​​hyönteisten eteerisiä öljyjä vastaan

Ross -muurahaiset rakentavat puunsa ja voivat aiheuttaa suuria rakenteellisia vaurioita

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelussa ruusumuurahaisten puuvaurioita vastaan

Kaikki porsaanreiät on suljettava silikonilla tai laastilla

Aja muurahaiset pois - näin voit voittaa taistelun muurahaisten hyönteistilaa vastaan ​​keittiössä

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelun hyönteistilaista vastaan ​​leivän murusia välipala muurahaisille

On olemassa lukuisia luonnollisia korjaustoimenpiteitä, jotka estävät muurahaisia ​​ruoanlaitosta

Aja muurahaiset pois - näin voitat etikkavesiliuosta taistelussa hyönteistilaa vastaan

Hyönteiset, kuten muurahaiset, suorittavat monia hyödyllisiä toimintoja puutarhassa, mutta eivät kotona

Aja muurahaiset pois - näin voitat taistelussa puutarha -omenan hyönteistasavallan auttajaa vastaan

Kaikenlaiset jäämät houkuttelevat muurahaisia ​​kuin magneetti

Aja pois muurahaiset - näin voitat taistelun hyönteisten maissimuurahaismagneettia vastaan

Aja pois muurahaiset - näin voitat valtavia tulimuurahaisia ​​äärimmäisen taistelussa hyönteistilaa vastaan

Aja muurahaiset pois - näin voitat makeita ja hedelmäisiä hyönteisiä taistelussa hyönteistilaa vastaan