Aminohapot – välttämättömät voimanlähteet terveydellesi

Aminohapot ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka suorittavat hyvin erityisiä, elintärkeitä toimintoja kehossa. Jotta kaikki aineenvaihduntaprosessit ja lihasten rakentaminen sujuvasti, riittävä tarjonta on taattava. Mutta mitä tarkalleen aminot tekevät ja onko olemassa keino tukea kehoa imeytymisellä? Tämä artikkeli tarjoaa vastaukset.

Aminohapot täydennykseksi

Aminot – pienet voimalaitokset vartalolle

Hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit ovat tärkeimpiä ravintoaineiden lähteitä ihmiskeholle. Hiilihydraatit tarjoavat energiaa keholle ja mielelle, mutta proteiinit suorittavat monia muita elintoimintoja. Proteiinit auttavat suojautumaan infektioilta toiminnassa. Lisäksi iho, hiukset, sidekudos ja lihaskuidut sisältävät runsaasti proteiinia.

Päämuisti Proteiinit ovat lihaksia. Siellä ne eivät toimi energianlähteenä, vaan rakennusmateriaalina. Proteiinit koostuvat aminohappoja. Nämä pienet rakennuspalikat sisältävät typpeä (kemiallisesti N), minkä ansiosta ne voivat muodostaa erilaisia ​​kudosrakenteita. Aminot toimivat myös entsyymien, välittäjäaineiden ja hormonien edeltäjänä. Lyhyesti sanottuna kaikki aineenvaihduntaprosessit pysähtyisivät ilman pieniä tehopaketteja.

Keho pystyy poistumaan kierroksesta 20 eri aminohappoyhdistettä, jotka ovat ketjumaisia ​​rakenteita tuottamaan noin 50000 erilaista proteiinia. Erotetaan toisistaan välttämättömiä ja ei-välttämättömiä proteiinin rakennuspalikoita. the kahdeksan välttämätöntä aminohappoa keho ei pysty tuottamaan itseään. Tässä on riittävästi Saanti ruoan kautta tarvitaan, jotta keho ja mieli pysyvät tehokkaina.

Ruokavalio proteiineilla

Muotokuva kahdeksasta olennaisesta Aminosta

Jokainen näistä välttämättömiä proteiinin rakennuspalikoita suorittaa erilaisia ​​tehtäviä, jotka osoittavat, miksi optimaalinen aminohapposyöttö on tärkeää Voi edistää kokonaisvaltaista terveyttä:

 • Isoleusiini: Ole tämän proteiinin rakennuspalikan kanssa erityisesti rakennettuja lihasproteiineja. Isoleusiinilla on tärkeä rooli lihasten ylläpitämisessä ja uudistumisessa harjoituksen jälkeen – esimerkiksi harjoituksen jälkeen. Isoleusiini auttaa myös säätelemään hormonaalista tasapainoa.
 • Leusiini: Tämä aine huolehtii insuliinin vapautumisesta. Tämä säätelee verensokeria ja muut proteiinin rakennuspalikat voivat nopeammin lihassoluista olla mukana. Leusiinilla on myös stressiä vähentävä vaikutus, koska se estää kehoa vapauttamasta stressihormoni kortisolia liian suurina määrinä.
 • Lysiini: Lysiinin puute voi johtaa hiustenlähtöön tai rikkoutumiseen, hauraisiin kynsiin ja karheaseen ihoon. Myös yhdelle vakaa immuunijärjestelmä Lysiinillä on tärkeä rooli.
 • Metioniini: Metioniini auttaa kehoa vapauttamaan raskasmetalleja ja on siksi a luonnollinen detox. Vieroitushoidon lisäksi metioniini osallistuu adrenaliinihormonin tuotantoon. Tärkeää urheilijoille: Metioniini varmistaa myös kreatiinin läsnäolon Lihassupistus
 • Fenyylialaniini: Tämä aine osallistuu tyrosiinin, toisen proteiinin rakennuspalikan, tuotantoon. Fenyylialaniinin ja tyrosiinin vuorovaikutus säätelee verensokeria ja verenpainetta. Lisäksi kankaissa on positiivinen vaikutus yleiseen suorituskykyyn.
 • Treoniini: Virtsahapon aineenvaihdunta ja kasvuprosessit johtuvat treoniinista. Aine on myös mukana Kudoksen, luiden ja hampaiden rakenne ja muodostuminen. Jotta treoniini toimisi parhaalla mahdollisella tavalla kehossa, on oltava riittävästi ravintoaineita, kuten magnesiumia ja B3- ja B6 -vitamiineja.
 • Tryptofaani: Yksi raaka -aineista, joista kuolee Mielialaa parantava serotoniini muodostuu tryptofaania. Lisäksi tryptofaani on B3 -vitamiinin edeltäjä, joka on tärkeä Lihasten ja hiusten uudistuminen
 • Valiini: Valiinista muodostuu erilaisia ​​sanansaattajia, jotka välittävät tietoa hermosolujen välillä. Toimii suurella fyysisellä rasituksella Valiini energianlähteenä ja rohkaisee somatropiinin vapautumista. Tästä tulee Edistetty rasvan menetys.

Lisää suorituskykyä aminohapoilla

Nämä elintarvikkeet ovat hyviä aminohappolähteitä

Periaatteessa on mahdollista saada kaikki välttämättömät aminohapot eri elintarvikkeiden kautta.

Hyviä lähteitä ovat:

 • Kanan liha
 • lohi
 • naudanlihaa
 • Kananmunat
 • Juustot: Edam, Emmentaler, Gouda

Mutta jopa ne, jotka eivät syö ruokavaliossaan eläintuotteita, löytävät tarpeeksi ruokaa yhdelle Aminohapon syöttö. Vihreiden vihannesten, kuten parsakaalin, lampaan salaatin ja pinaatin, pitäisi olla valikossa säännöllisesti. Se on ihanteellinen, jos salaatit tarjoillaan mungopavuista, muista ituista tai hampunsiemenistä valmistetun täytteen kanssa. Mantelit, maapähkinät ja cashewpähkinät ovat ihanteellisia välipalaksi aminohappoprofiilille.

Hyviä kasviperäisiä toimittajia ovat:

 • hirssi
 • Tattari
 • Vehnäleseet
 • Kokojyväleipä
 • linssit
 • herneitä
 • Soijapavut
 • Kikherneet

Täysjyväleipä on hyvä aminohappolähde

Aminohappoprofiilin on oltava oikea

Maailman terveysjärjestö (WHO) antaa selkeitä suosituksia tätä varten päivittäinen aminohappojen saanti pois. Esimerkiksi laajamittaisessa raportissa suositellaan 30 mg leusiinia tai 20 mg isoleusiinia päivässä. Jotta keho saa parasta mahdollista hoitoa, sen pitäisi saada Tasapainoinen aminohappoprofiili olla. Koska pienet voimalaitokset luottavat tiimityöhön ollakseen vahvoja. Ne haarautuvat ja muodostavat pitkiä ketjuja muiden aineiden valmistamiseksi.

Kanssa terveellinen tasapainoinen ruokavalio siksi merkittävä osa yksittäisten proteiinien rakennuspalikoiden perustarjonnasta voidaan varmistaa. Jokapäiväisessä elämässä ja aterioita valmistettaessa on kuitenkin vaikeaa tai jopa mahdotonta laittaa ruoka yhteen siten, että saavutat optimaalisen aminohappoprofiilin.

Tämä on kuitenkin ratkaisevan tärkeää, jos työskentelet tai sinulla on korkea fyysinen suorituskyky Kohdennettu lihasten rakentaminen urheilun aikana työ. Jos haastat kehosi pidemmän ajan, aminohappokoostumuksen on oltava oikea Energiaa palveluvaiheeseen, mutta myös seuraava Regenerointi saatavilla seisoo.

Tässä tapauksessa a Ravintolisä aminohapoilla järkeä sinulle. Proteiinin rakennuspalikat pääsevät verenkiertoon ja sieltä lihaksiin. Ne viivästyttävät lihasten hajoamista ja estävät lihaksia väsymästä nopeasti. Tällä tavalla ihanteelliset olosuhteet regenerointivaiheelle luodaan jo harjoituksen aikana. Lisäksi iho, hiukset, kynnet, verensokeri ja verenpaine sekä monet muut elintoiminnot hyötyvät pienistä avustajista.

Katso amino4u pysähdy paikalle saadaksesi lisätietoja aiheesta Lihasten rakentaminen, ruokavalio ja liikunta!

Lihaksia rakentava ruokavalio ja liikunta

Tämän artikkelin tuottamiseen käytetyt tutkimukset:

 • (1) https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/43411/WHO_TRS_935_eng.pdf;jsessionid=E2B04B0378E2D45E14D90A63792D1187?sequence=1
 • (2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6667387/
 • (3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3351609/

Kuvan lähde: https://www.pexels.com/de-de/ (ilman lisenssiä)