Autogeeninen harjoittelu – yksinkertainen mutta tehokas rentoutumistekniikka

Autogeeninen harjoittelu on rentoutumistekniikka, joka keskittyy edistämään kehon rauhallisuutta ja rentoutumista, mikä auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta. Tarkemmin sanottuna tämä tekniikka auttaa voittamaan ahdistuksen, stressin, turhautumisen tai surun.

Autogeeninen koulutus – mikä rentoutustekniikka se on?

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkkejä

Saksalainen psykologi Johannes Heinrich Schultz kehitti 1930 -luvulla autogeenisen koulutuksen vähentääkseen erityisesti ihmiskehon stressiä rentoutumisharjoitusten avulla ja saadakseen jonkin verran hallintaa näistä prosesseista.

Tällä hetkellä autogeenistä harjoittelua käytetään usein kognitiivisen käyttäytymisterapian yhteydessä.

Mutta tätä rentoutumistekniikkaa voidaan käyttää myös yksinään apuna selviytymään stressistä.

Autogeeninen harjoittelu on eräänlainen rentoutumistekniikka, jota voidaan käyttää ahdistuksen vähentämiseen

Autogeenisen harjoittelun rentoutumistekniikka antaa vinkkejä merikiviin

Nauti hetkestä!

Autogeeninen koulutus vuoret luonto lepo

Useimpien rentoutumistekniikoiden, mukaan lukien autogeenisen harjoittelun, tavoitteena on kannustaa luonnolliseen rentoutumiseen. Tämä hidastaa hengitystä, alentaa verenpainetta ja luo lopulta hyvän olon tunteen.

Sairaudet tai yleinen ahdistuneisuushäiriö, masennus ja unettomuus voivat hyötyä autogeenisestä koulutuksesta. Autogeeninen koulutus auttaa myös selviytymään päivittäisestä stressistä, ja se voi auttaa jopa paniikkikohtauksissa.

Sano vain itsellesi: “Olen täysin rauhallinen!”

Autogeenisen harjoittelun rentoutumistekniikka lisää sisäistä rauhaa

Mikä on autogeeninen koulutus?

Autogeeninen koulutus on rentoutustekniikka, jonka esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1932 saksalainen psykiatri Johannes Heinrich Schultz. Schultz huomasi, että ihmiset, jotka olivat hypnoosissa, joutuivat rentoun tilaan, jossa he tunsivat raskauden ja lämmön tunteen.

Autogeeninen harjoittelu perustuu sarjaan itseilmoituksia raskaudesta ja lämmöstä eri kehon osissa. Tällä prosessilla on positiivinen vaikutus autonomiseen hermostoon.

Löydä sisäinen rauha takaisin!

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkit Nauti elämän pienistä asioista

Vaikka autogeeninen harjoittelu on vähemmän tunnettu kuin muut rentoutumistekniikat, kuten progressiivinen lihasrelaksaatio, se on osoittautunut tehokkaaksi ahdistuksen hoidossa.

Jos harjoittelet autogeenistä harjoittelua riittävän usein, yksinkertaiset sanat “olen täysin rauhallinen” voivat riittää aiheuttamaan rentoutumistilan.

Jos sinulla on epämukavuutta tai merkittäviä psykiatrisia ongelmia, pyydä neuvoa lääkäriltä ennen minkäänlaisen rentoutusharjoituksen aloittamista.

Autogeenistä harjoittelua käytetään lievittämään stressiä ja vähentämään joitain ahdistuneisuuden oireita

Harjoittele autogeenistä harjoittelua kotona Rentoutustekniikan vinkit

Opi ja käytä autogeenistä koulutusta

Autogeenisen harjoittelun harjoittelu onnistuu parhaiten, kun se suoritetaan koulutetun asiantuntijan, esim. Terapeutin, kanssa. Kun olet perehtynyt menetelmään, voit aloittaa tämän rentoutustekniikan käytön itse.

Tee olosi mukavaksi ja noudata ohjeita

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkit Äänitallennus

Valmistaudu. Ennen kuin aloitat, etsi hiljainen, mukava paikka rentoutua. Voit tehdä nämä harjoitukset makuulla tai istuen. Muista ottaa silmälasit pois ja löysä tiukat vaatteet.

Stressin lievitys ja perus rentoutusharjoitukset

Autogeeninen harjoittelu Rentoutumistekniikan koulutus

Aloita hengityksestäsi. Ensimmäinen askel on hidastaa hengitystä. Varmista, että olet mukavassa asennossa ja aloita hitaasti ja tasaisesti. Kun olet hallinnut hengitystäsi, sano itsellesi: ”Olen täysin rauhallinen.” Tämän sanominen itsellesi voi jopa riittää rentouttamaan sinut.

Autogeeninen koulutus ei saa korvata psykoterapiaa tai mielenterveysongelmia

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkit ahdistuksen selviämiseen

Keskitä huomiosi eri kehon alueisiin. Aloita oikeasta käsivarresta ja toista lause “Oikea käsivarteni on raskas, olen täysin rauhallinen”, samalla kun hengität hitaasti ja hallitusti. Toista toisella kädellä ja molemmilla jaloillasi ja palaa toistuvasti kohtaan “Olen täysin rauhallinen”.

Keskity sydämenlyöntiisi. Kun hengität syvään, toista kuusi kertaa: “Sydämeni on rauhallinen ja säännöllinen” ja sano sitten: “Olen täysin rauhallinen.” Tämä jatkuu eri kehon alueille, mukaan lukien vatsa, rinta ja otsa. Näiden vaiheiden lisäksi voit myös tehdä a Äänittäminen käyttää ohjeiden kanssa. Näin voit rentoutua täysin ja keskittyä tekniikkaan.

Käytä äänitallennetta harjoitellessasi tätä rentoutumistekniikkaa yksin kotona

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikka Vinkkejä terveydelle

Lopeta autogeeninen harjoittelu ja ota yhteys lääkäriisi, jos koet äärimmäistä ahdistusta, levottomuutta tai muita haittavaikutuksia autogeenisen harjoittelun aikana tai sen jälkeen.

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkit Jooga

Autogeeninen harjoittelu on rentoutustekniikka, joka voi auttaa vähentämään stressitasoja ja edistämään mielen ja kehon rauhallisuutta.

Autogeeninen koulutus ei saa korvata nykyistä hoitosuunnitelmaa. Jos saat psykoterapiaa tai käytät ahdistusta ehkäiseviä lääkkeitä, autogeenistä harjoittelua tulee käyttää nykyisen hoidon lisäksi. Mitä nopeammin haet apua, sitä nopeammin voit jälleen paremmin.

Vakava sosiaalinen ahdistus ei ole elämisen arvoinen asia

Autogeenisen harjoittelun rentoutustekniikan vinkit Rentoudu

Autogeenisen harjoittelun rentoutumistekniikan vinkkejä harjoituksia