Etsitkö suolan korviketta: 5 herkullista tapaa korvata suola

Jos lääkäri kehottaa poistamaan suolan ruokavaliosta, et todennäköisesti tiedä, miten suola korvataan tai miten aiot nauttia ruokia ja ruokia ilman suolaa. On todella vaikeaa olla ilman suolaa, koska se on piilotettu niin moniin elintarvikkeisiin. Mutta älkää panikoiko! Ruoanlaitto ilman suolaa voi olla melko maukasta. Suolan voi korvata useilla tavoilla, kuten käyttämällä suolan korvikkeita, jotka yleensä vaihtavat natriumkloridin kaliumkloridiksi. Mutta on myös luonnollinen tapa korvata suola erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Lue lisää ja löydä sinulle paras suolan korvike …

Kuinka voit korvata suolan??

Suolan korvikkeet syövät vähemmän suolaa sydämen terveys terveellinen syöminen

Ruoanlaitto ilman suolaa on mahdollista

Suolan korvikkeet kuluttavat vähemmän suolaa ja kypsyvät ilman suolaa

Miksi suola ja suolan korvikkeet ovat epäterveellisiä??

Suola ei ole epäterveellistä. Päinvastoin, kehosi tarvitsee sekä suolaa sisältävää natriumia että suolan korvikkeissa olevaa kaliumia. Molemmat kemialliset elementit ovat vastuussa nesteen pumppaamisesta kaikkiin soluihin ja ulos niistä.

Oikeat natriumpitoisuudet antavat lihasten supistua ja aktivoida hermojasi. Ne säätelevät myös nestepitoisuuksia kuivumisen estämiseksi.

Suola voi olla terveellistä, mutta pieninä määrinä

Suolan korvikkeet Vähemmän suolan käyttö on terveellistä

Optimaaliset kaliumpitoisuudet ovat välttämättömiä sydämen, lihasten ja hermojen normaalille toiminnalle. Mutta näiden kahden mineraalin välinen tasapaino on erittäin herkkä ja on vaarallista niellä liikaa natriumia (suolaa) tai kaliumia (suolan korvikkeita).

Tasapainoinen ruokavalio on avain terveyteen

Suolan korvikkeet syövät vähemmän suolaisia ​​ruokia

Jos esimerkiksi syöt liikaa suolaista ruokaa, ylimääräiset nesteet alkavat kerääntyä verenkiertoon. Munuaiset eivät pysty suodattamaan kaikkea nestettä, joten neste pysyy verisuonissa ja painaa niiden seiniä. Ajan myötä tämä korkea verenpaine voi johtaa munuaissairauksiin, sydänsairauksiin ja aivohalvaukseen.

Näistä syistä on järkevää löytää terveellinen suolan korvike. Yrtit ja mausteet ovat kuitenkin ihanteellisia tähän.

Käytä vähemmän suolaa

Suolan korvikkeet kuluttavat vähemmän suolaisen sydämen terveyttä

Yrtti- ja mausteseokset suolan korvikkeena

Voit korvata suolan erilaisilla yrteillä ja mausteilla sekä sitruunamehulla ja maustetikalla. Monilla yrteillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, mikä tekee ruokavaliosta terveellisemmän ja jopa maukkaamman. Voit myös lisätä yrttisekoituksia marinaateihin ja yksinkertaisiin korppujauhoihin. On hyvä tietää, että yrtit, sitruunamehu ja etikka vähentävät myrkyllisten yhdisteiden kertymistä grillissä.

Sekoita eri yrtit ja mausteet keskenään

Keittosuolan korvikkeet ilman suolaa sydämen terveydelle

Voit helposti ostaa suolattomia yrttisekoituksia ruokakaupasta. Tai vielä parempi, tee oma suolan korvike. On monia reseptejä erilaisille suolattomien yrttien yhdistelmille, jotka voit tehdä itse. Ja seuraavassa haluamme esitellä yhden niistä teille.

Näin ruoka maistuu vieläkin paremmalta

Suolan korvike terveellinen syöminen sydämen terveys

Tee suolan korvikkeet itse

Valmista oma sekoitus yrttejä ja mausteita:

  • 1 tl kutakin kuivattua basilikaa, oreganoa, meiramia, timjamia ja tilliä
  • ¼ tl kutakin suolaista, salviaa, sipulia ja valkosipulijauhetta
  • 1/8 tl inkivääriä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja käytä suolan korvikkeena.

Terveyttä luonnosta

Suolan korvike Käytä vähemmän suolaa Valmista mausteseos

Mitä muuta voit käyttää suolan korvikkeena??

Yrtit ja mausteet voivat todella hemmotella makuhermojasi ja lisätä vaihtelua aterioihisi. Lisäksi ne ovat paljon terveempiä ja hyödyllisiä sydämesi terveydelle kuin suola. Mutta on muitakin tapoja, joilla voit luonnollisesti vähentää liiallisen suolan kulutusta. Tutustu luetteloon 5 yksinkertaisesta ainesosasta, jotka varmasti ovat keittiökaapissasi. Näin voit vaihtaa suolan vaivattomasti.

Nauti sitrusmehun juomisesta?

Suolan korvikkeet Kuluta vähemmän suolaa Sydämen terveys Sitrushedelmien kuori

Yrtit ja mausteet

Jos maustekaappisi sisältää vain suolaa ja pippuria, on aika lisätä lisää! Kuten juuri mainitsimme, tuoreiden yrttien, kuten basilikan, rosmariinin, mintun ja oreganon, käyttö voi lisätä monimutkaisuutta ja tuoreutta astioihin ilman suolaa. Mausteilla temppu maun parantamiseksi on jauhaa mausteet itse – esimerkiksi paahda kokonaiset kumina -siemenet pannulla ennen jauhamista kahvimyllyssä. Yrtit ja mausteet eivät vain maistu hyvältä, vaan myös sinulle. Monet sisältävät välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä antioksidantteja, jotka taistelevat syöpää aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.

Jauhaa mausteet itse ja nauti niiden tuoreudesta täysillä

Suolan korvikkeet Käytä vähemmän suolaa Yrtit ja mausteet

Happo (sitruunamehu ja etikka)

Jos ruoka maistuu lempeältä, se tarvitsee usein vain happoa eikä suolaa. Ripaus sitruunamehua tai suihkutus omenaviinietikkaa lisää kiiltoa astioille, jotka saattavat muistuttaa suolan makua.

Purista sitruunamehua ja käytä sitä salaatin maustamiseen

Suolan korvikkeet kuluttavat vähemmän suolaisen sydämen terveyttä sitruunamehua

Tai käytä viinietikkaa!

Suolan korvikkeet Käytä vähemmän suolaa Käytä etikkaa

Sitrushedelmän kuori

Sitrushedelmien väkevimmät maut eivät ole mehussa, vaan kuoressa. Varo hankaamasta valkoista massaa, joka on yleensä melko katkeraa.

Sitrushedelmien kuori on terve ja runsaasti vitamiineja

Suolan korvikkeet kuluttavat vähemmän suolaa sitruunankuorta

Raasta sitruunan kuori ja käytä sitä ruokien maustamiseen

Suolan korvikkeet Kuluta vähemmän suolaa Sitrushedelmien kuori Sitruunan kuori

Aromaattiset öljyt

Aromaattisten öljyjen, kuten tryffeliöljyn tai valkosipuliöljyn käyttö lisää monimutkaisuutta astiassa ilman suolaa. Voit valmistaa aromaattisia öljyjä kotona tai ostaa niitä paikallisesta ruokakaupasta. Muista, että aromaattiset öljyt sopivat parhaiten ruokien puhdistamiseen eivätkä paistamiseen, koska ne ovat kevyempiä ja niillä on alhainen savupiste.

Aromaattiset öljyt sopivat erinomaisesti mausteeksi

Suolan korvikkeet kuluttavat vähemmän suolaa aromaattisissa öljyissä

Olut ja viini

Oluen ja viinin käyttö keittiössä voi lisätä suolaista makua keittoihin, patoihin, kastikkeisiin ja patoihin. Erityisesti viinin happamuus voi maustaa ruokia, kuten sitrushedelmät ja etikka.

Yritä kokata oluen ja viinin kanssa …

Suolan korvikkeet Juo vähemmän suolaa oluen ja viinin kanssa