Hometta makuuhuoneessa … mitä tehdä?

Rakastamme hienoa sinihomejuustoa aamiaiseksi tai viinin kanssa. Kuitenkin tunteemme, kun näemme homeen makuuhuoneessa tai asunnossa ollenkaan, ovat täysin erilaisia. Olemme vain aivan kauhuissamme. Koska muotit eivät vain näytä rumailta, vaan niiden tiedetään myös olevan melko epäterveellisiä. Valitettavasti tämä kutsumaton vieras tunkeutuu moniin tämän maan kotitalouksiin aivan liian usein ja viihtyy siellä. Usein se jää jopa huomaamatta pitkään seinäpäällysteiden ja tapetin alle tai huonekalujen taakse, ja kestää kauemmin, ennen kuin edes huomaat sen. Vaara piilee neljässä muurissamme ilman, että tiedämme sitä, ja se on jatkuva uhka terveydellemme ja hyvinvoinnillemme. Mitkä ovat syyt ja mitä asialle voidaan tehdä ?

Syitä homeen muodostumiseen makuuhuoneeseen on monia. Jotkut ovat vakavampia ja vaativat enemmän aikaa ja rahaa, kuten rakenteelliset vauriot ja rikkoutuneet vesiputket. Toiset ovat kuitenkin paljon yksinkertaisempia ja niitä vastaan ​​voidaan taistella hyvin helposti ja nopeasti hyvin harkiten. Usein kyse on vain oikeasta ilmanvaihdosta ja lämmityksestä. On myös hienoja kodin korjaustoimenpiteitä sekä kodin lisävarusteita ja gadgeteja, jotka voivat auttaa sinua torjumaan homeita kotona. Pysy kanssamme ja ota selvää lisää!

 Poista hometta makuuhuoneesta

hometta makuuhuoneessa

Suuri haitallinen potentiaali

On jo pitkään tiedetty, että home ja itiöt ovat terveydelle vaarallisia, ja ne on tieteellisesti todistettu. Erityisesti herkillä ihmisillä, mutta myös yleensä meille kaikille, hometta voi aiheuttaa erilaisia ​​hengitysvaikeuksia, kuten kuivaa yskää, hengenahdistusta ja astmaa. Lisäksi allergioita ja infektioita suositaan ja ne voivat jopa aiheuttaa syöpää.

Joten, homeen kotona ei todellakaan pidä vähätellä! Sinun on toimittava mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Muotilla ei ole sijaa seinilläsi

poistamalla hometta makuuhuoneen kärjistä

Hometta makuuhuoneessa: mahdolliset syyt

Palaa kysymykseen mahdollisista homeen kasvun syistä kotona ja erityisesti makuuhuoneessa. Pohjimmiltaan joko ulkoiset olosuhteet, oma toiminta tai molemmat yhdessä ovat syyllisiä homeen kasvuun. Jos kyse on pienistä homeisista alueista, voit periaatteessa kokeilla muutamia asioita itse ryhtyä toimiin muotin torjumiseksi. Mutta jos muotti on liian itsepäinen tai on levinnyt jo kautta linjan, on tarpeen kuulla asiantuntijaa.

Muotti pysyy usein piilossa tapetin alla pidempään

hometta makuuhuoneessa mitä tehdä

Yleisimmät homeen syyt makuuhuoneessa:

 • Rakennusvirheet tai muut rakennus- tai korjausvirheet
 • Lämpösiltoja on muodostunut – jos lämmöneristys on huono tai ei ollenkaan, huoneen kosteuspitoisuuden yhteydessä
 • vuotavat tai rikkoutuneet vesiputket
 • väärä lämmitys ja ilmanvaihto
 • Ikkunoiden asennus on väärä ja edistää kondensoitumista

Seinän kulmat ovat erityisen alttiita homeelle

hometta makuuhuoneessa

Yksinkertaisesti selitetty: Ilmankosteus kerääntyy kylmiin seiniin tai ikkunoihin kondenssiveden – niin sanotun lauhdeveden – muodossa, ja tämä luo homeparatiisin ajan mittaan erityisesti ulkoseinien kulmissa ja ikkunalaudalla. Edellä mainituissa olosuhteissa hometta makuuhuoneessa on yksinkertaisesti väistämätöntä.

Muotti ei pysähdy edes sälekehyksesi eteen

puinen sälekehys homeen poistamiseksi makuuhuoneesta

Tuuleta ja lämmitä kunnolla

Nyrkkisääntö sanoo: Huoneen 60 prosentin kosteudesta on homehtumisriski. Siksi sinun pitäisi tehdä joitakin asioita oikein. Monissa nykyaikaisissa rakennuksissa on jo hyvin toimivat keskusilmanvaihtojärjestelmät, ja tämä voi joissakin tapauksissa riittää. Joka tapauksessa sinun on kuitenkin aina varmistettava, että sisäilma vaihdetaan riittävästi, koska se poistaa myös kosteuden ulos.

Muotit rakastavat myös tyynyjä ja verhoja

Kotitekstiilinen tyynymuotti makuuhuoneessa

Tärkeitä vinkkejä oikeaan ilmanvaihtoon ja lämmitykseen:

 • Tuuleta aina hyvin aamulla heti nousun jälkeen
 • useita kertoja päivässä – tuuleta noin 10 minuuttia
 • synnyttävät usein “ilmavirtaa” – vastakkaisten ikkunoiden tai ovien kautta – tunnetaan myös ristituuletuksena
 • Älä jätä ikkunoita auki jatkuvasti – tarpeettoman energianhukan vuoksi
 • Talvella huoneen lämpötila ei saa laskea alle 16 astetta
 • on parasta pitää huoneenlämpötila 19–20 asteen välillä, jotta seinät eivät jäähdy liikaa ja edistävät kondensoitumista ja homeen muodostumista

Aurinko ja raikas ilma ovat parhaita homeen tappajia

raitista ilmaa hometta vastaan ​​makuuhuoneessa

Anna raikkaan tuulen päästä huoneeseen

poista hometta makuuhuoneen tuulettavan sängyn parvekkeelta

Kotihoito homeeseen makuuhuoneessa

Kaupallisesti saatavien homeenpoistoaineiden lisäksi onneksi on olemassa myös joitain kodin korjaustoimenpiteitä, jotka voivat tehokkaasti auttaa homeita vastaan. Valitettavasti nämä sopivat vain tapauksiin, joissa homeen tartunta on vähäistä. Suuremmille alueille kannattaa käyttää erikoisliikkeiden perinteisiä homeenvastaisia ​​tuotteita.

Huomio! Käytä aina hengityssuojainta ja kumikäsineitä tai, jos mahdollista, suojavaatetusta ja hävitä käytetyt sienet ja liinat heti homeen poistamisen jälkeen.

Neljä tehokasta kotihoitoa homeelle:

 • etikka
 • Denaturoitu alkoholi
 • alkoholia
 • Vetyperoksidi

Käytä aina naamaria ja kumikäsineitä taistellessasi hometta vastaan

poista hometta makuuhuoneesta homeen estoaineella

Vaikka etikka on yksi parhaista homeen korjaustoimenpiteistä, se ei todellakaan toimi hyvin makuuhuoneessa. Etikkahappo reagoi kalkkiin ja neutraloituu siten. Tämä luo entistä suotuisamman kasvualustan homeelle kalkkipitoisille seinille. Etikkaa voi käyttää vain ikkunanpuitteisiin ja muihin huoneen sileisiin pintoihin. Ole aina varovainen ja tarkista pinnan herkkyys etukäteen piilotetussa paikassa.

Denaturoidulla alkoholilla ja alkoholilla on selkeästi paremmat mahdollisuudet menestyä homeessa makuuhuoneessa, jopa seinillä. Suosittelemme denaturoidun alkoholin laimentamista vedellä suhteessa 3: 1 ja harjaamalla tai suihkuttamalla altistuneet alueet tällä liuoksella. Anna sen sitten kuivua hyvin ja käsittele uudelleen. Varoitus! Alkoholi ja henki ovat tulenarkoja, joten tuuleta aina riittävästi ja älä sytytä kynttilöitä tai savukkeita työskennellessäsi.

Valkoisen hevosen polulla makuuhuoneessa

hometta makuuhuoneessa tyhjät kaapit

Ja vetyperoksidille (H2O2), joka ei eroa vedyn ja hapen nestemäisestä yhdisteestä, sinun tulee käyttää vähintään 5% liuosta. Löydät tämän hapettavan aineen apteekeista, kampaamoista tai jopa joistakin rautakaupoista. Sama pätee myös tähän: Noudata varotoimia – käytä kumikäsineitä ja kasvonaamaria ja tuuleta aina hyvin. Vetyperoksidin hyvä puoli on, että se ei ole syttyvää. Sinun on kuitenkin oltava varovainen käyttäessäsi tätä kemikaalia.

Toivomme, että makuuhuoneesi näyttää pian siistiltä ja siistiltä

nukkua parempi poistaa hometta makuuhuoneesta

Lisävinkkejä homeen ehkäisyyn

Kun olet poistanut ärsyttävän muotin makuuhuoneesta, on suositeltavaa ryhtyä lisätoimenpiteisiin asianmukaisen ilmanvaihdon ja lämmityksen lisäksi. Esimerkiksi niin sanottu kosteudenpoistaja on täydellinen idea homeen estämiseksi. Koska nämä laitteet kykenevät absorboimaan kaiken ylimääräisen kosteuden ilmasta. Olisi erittäin hyödyllistä hankkia kosteusmittari. Nämä kosteusmittarit maksavat vähän ja ovat ihanteellinen tapa saada aina tarkka käsitys huoneen kosteudesta.

Nykyaikaiset ilmankuivaimet torjuvat homeesi kotona

kuivattaa hometta makuuhuoneessa

Himalajan suolalamput ovat olleet myös kaikkien huulilla jo jonkin aikaa, eikä pelkästään homeen ehkäisyssä. Valojen suolakiteillä on merkittävä ominaisuus puhdistaa ilma ja imeä kosteutta samanaikaisesti.

Lisäksi suolalamput lisäävät makuuhuoneesi mukavuutta ja turvallisuutta

Himalajan suolalamppu hometta vastaan ​​makuuhuoneessa

Lisäksi voit tietysti myös valita sopivan homeenestomaalin tai kiinnittää kalsiumsilikaatista valmistettuja huoneilmastointipaneeleja tai käyttää mineraalikipsiä seiniin. Kaikki nämä varotoimet parantavat ehdottomasti makuuhuoneesi sisäilmaa ja estävät useimmissa tapauksissa homeen. Ja jos muotti on itsepäinen ja ilmestyy uudelleen, asiantuntijan pitäisi tulla.

Pidä hyvää huolta nukkuvasta keidas!

   terveet nukkumisvinkit homehtivat makuuhuoneessa

Poista kaikki hometta ja tuntuu taas paremmalta

poista hometta makuuhuoneesta terveitä vinkkejä

Nykyaikaiset ilmankuivaimet auttavat sinua tässä

Moderni kuivumismuotti makuuhuoneessa