Hyväkuntoinen ja terve syksyyn

Kesällä monet ihmiset käyttävät aamuisin ja iltaisin lenkkeilyyn ja ulkoiluun. Silloin lämpötilat ovat miellyttävät, mutta päivä on jo tai on edelleen vaalea, toisin on syksyllä, jolloin lämpötilat laskevat jatkuvasti. Ohjelmassa on usein sadetta ja myrskyjä, aamulla tulee valoa myöhään, mutta pimenee aikaisin illalla. Mutta sinun ei pitäisi myöskään antaa itsesi olla lannistumatta liikunnasta tähän aikaan vuodesta.

Ulkourheilua koskevat vaatimukset

Jopa syksyllä kannattaa yrittää viettää suuri osa vapaa -ajasta raikkaassa ilmassa. Oikeat vaatteet ovat tärkeitä tähän aikaan vuodesta. Toisin kuin kesällä, jolloin shortsit ja T-paita riittävät, sen pitäisi olla hieman enemmän kangasta vuoden kylmimpinä kuukausina. Mutta urheilijan ei myöskään pitäisi pukeutua liian lämpimästi, jotta hän ei myöskään hikoilisi. Erityiset urheilualusvaatteet imevät hien hyvin ja estävät kehon jäähtymistä. Ylhäällä on pitkät housut ja pitkähihainen paita. Sateella tai voimakkaassa tuulessa sinun on myös käytettävä sadesuojaa.

Hyväkuntoinen ja terve syksyyn

Erityisen kylminä päivinä tai sateen aikana juoksijan tulee myös käyttää hattua tai ainakin pääpanta. Sukat pitävät jalat lämpiminä, kenkien tulee olla vedenpitäviä ja hyvän profiilin, koska polut ja tiet voivat olla liukkaita syksyllä. Koska syksyn päivät ovat yleensä tummempia kuin kesällä, kannattaa myös miettiä näkyvyyttä. Heijastimet selässä, rinnassa ja käsivarsissa varmistavat, että kuljettajat näkevät sinut paremmin. Jos on jo todella pimeää, ajovalaisin voi parantaa näkemystä ja näkyvyyttä.

Jos haluat treenata syksyllä ulkona, sinun tulee myös varmistaa, että immuunijärjestelmä on vahvistunut. Pitkällä aikavälillä tämä voidaan saavuttaa syömällä hedelmiä ja vihanneksia säännöllisesti. Näin keho saa tarvitsemansa vitamiinit. Vitamiinilisät tulisi kuitenkin ottaa vain hätätilanteessa. Niiden vaikutus on edelleen kiistanalainen, ja liian monet vitamiinit voivat jopa vahingoittaa kehoa. Riittävä neste on myös osa terveellistä ruokavaliota. Tämä on parasta ottaa kivennäisvedellä, hedelmäteillä ja mehupuristimilla. Jos sinulla on jo vilustuminen tai sairaus, sinun tulee välttää fyysistä rasitusta ja erityisesti ulkoilua ja toipua kunnolla.

Liikunta kotona on myös mahdollista

Tietenkin raittiissa ilmassa treenaaminen on parasta keholle. Joskus sääolosuhteet eivät vain salli tätä, tai tulet kotiin myöhään etkä voi tuoda itseäsi ulos. Sitten kuntoliikunta voi olla ratkaisu. päällä walzvital.de Esimerkiksi on olemassa erilaisia ​​kuntolaitteita, joiden avulla voit pitää itsesi kunnossa kotona. Toinen vaihtoehto on uima -allas. Uinti on yleensä yksi terveellisimmistä urheilulajeista, koska koko keho on treenattu ja nivelet säästyvät.