Kaikki mitä sinun pitäisi tietää keittoruokavaliosta: hyvät ja huonot puolet

Käsite syödä keittoa laihduttamiseksi on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, mutta asiantuntijat väittävät, että pelkästään keittoa sisältävästä ruokavaliosta puuttuu ravinteita, joten se ei voi kestää kauan. He ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että vihanneskeittojen nauttiminen joidenkin aterioiden kanssa voi olla viisasta, koska ne täyttävät ja ovat vähäkalorisia. Lue viestimme tänään saadaksesi lisätietoja siitä. Alta löydät hyödyllistä tietoa ja mielenkiintoisia faktoja keittoruokavaliosta.

Haluatko noudattaa keittoruokavaliota? Ota siitä sitten lisää selvää!

Keittoruokavalion edut haitat laihdutuskeitot terveellisiä

Syö keittoa ja laihduta

Keittoruokavalion edut haitat laihdutuskeittojen reseptiideoita

Mikä on keitto ruokavalio?

Keittoruokavalio on pohjimmiltaan juuri sitä, mitä nimi ehdottaa – ruokavalio, joka koostuu kokonaan tai pääasiassa keittoista, erityisesti kasvisliemipohjaisista keittoista, kuten kaalikeitosta. Jotkut tämän tyyppisestä ruokavaliosta syövät vain keittoa joka aterialla. Toiset lisäävät vähärasvaista proteiinilähdettä (kuten grillattua kananrintaa tai papuja) tai hedelmiä tai vihanneksia.

Kasviskeitot ovat vähäkalorisia ja täyttävät sinut

Keitto ruokavalion haitat ruokavalio keitot reseptejä

Keittoruokavalio on varsin suosittu, koska se on vähäkalorinen eikä sinun tarvitse kuolla nälkään, mutta et voi tehdä sitä pitkään aikaan. Sen sijaan keittoruokavalio on todella tarkoitettu vain muutaman kilon pudottamiseen nopeasti tai antamaan eteenpäin kestävämmälle laihtumisohjelmalle. Useimmat ihmiset tekevät niitä vain seitsemän tai kymmenen päivän ajan.

Mielenkiintoinen fakta: Tiesitkö, että ruokapäiväkirjan pitäminen on yksi tehokkaimmista tavoista hallita painoasi? Lataa sovelluksia, kuten MyPlate -sovellus, jotta voit seurata helposti kaloreita, pysyä keskittyneenä ja saavuttaa tavoitteesi!

Tällaiset sovellukset ovat erittäin hyödyllisiä

Keiton ruokavalion edut haitat ruokavalion sovellus

Erilaisia ​​keittoruokavalioita

Keittoruokavalion pääsääntö on pysyä kasvisliemipohjaisessa keitossa 7-10 päivän ajan. Jotkut ihmiset kirjaimellisesti syövät vain keittoa, kun taas toiset käyttävät pieniä määriä vähärasvaista proteiinia tai ylimääräisiä vihanneksia tai hedelmiä täyttääkseen itsensä. Joten tällä ruokavaliolla on useita muunnelmia:

 1. Kaali keitto ruokavalio

Tämä on suosituin muunnelma keittoruokavaliosta, jossa syöt kaalikeittoa seitsemän päivän ajan. Voit myös syödä pieniä määriä hedelmiä ja vihanneksia, naudanlihaa, kanaa ja ruskeaa riisiä.

Kaalikeitto ruokavalio on kuitenkin erittäin suosittu

Keittoruokavalio Kaalikeitto ruokavalio Leikkaa kaali

 1. Säilötty keitto ruokavalio

Oletko kyllästynyt tekemään itse keittoa? Tämä muunnelma keittoruokavaliosta vaihtaa kotitekoisen keiton purkitettuun keittoon. Sinun tarvitsee vain valita, että valitset liemipohjaisia ​​keittoja (kuten yksinkertaista vihanneskeittoa) eikä niitä, joissa on paljon kaloreita sisältäviä ainesosia, kuten kermaa tai juustoa.

 1. Muut keittoruokavaliot

Sinun ei tarvitse jäädä kaali- tai purkkikeittoihin. Keiton ruokavalioon voidaan käyttää mitä tahansa liemipohjaista kasviskeittoa. Aiotko sisällyttää vähärasvaisen proteiinin ruokavalioosi? Voit myös lisätä keittoon proteiinilähteen, kuten pavut, kana tai kalkkuna. Varmista jälleen, että keitto perustuu liemeen eikä kermaan.

Avokado on ravitsevaa ja terveellistä

Keittoruokavalion edut Ruokakeittojen reseptit

Keitto ruokavalion reseptejä kokeilla

On olemassa lukuisia keittoreseptejä, joita voit kokeilla keittoruokavalion aikana. Näitä ovat esimerkiksi liemipohjaiset keitot, joita voit valmistaa ja syödä, esimerkiksi:

 • Kasviskeitto
 • Papu- ja vihanneskeitto
 • Kana- ja kasviskeitto
 • Kasvis tofukeitto
 • kanakeitto
 • kerma tomaattikeittoa
 • Italialainen papu-, pinaatti- ja nuudelikeitto valkosipulilla

Tomaattikeitto on melko maukasta, älä tarkoita sitä?

Tomaattikeitto tai tomaattipassata kulhossa

Mitä voit syödä keittoruokavaliolla?

Keittoruokavalion tärkein ainesosa on liemipohjainen kasviskeitto – tätä syöt aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. Jotkut ihmiset haluavat lisätä muutaman ylimääräisen vähäkalorisen ruoan pitääkseen heidät täynnä ja tyytyväisinä. Näitä ovat seuraavat ainesosat:

 • lisävihanneksia
 • tuore hedelmä
 • vähärasvaista proteiinia, kuten kanaa, tofua tai papuja (joko keitossa tai lisukkeena)
 • ruskea riisi (joko keittoon tai lisukkeeksi)

Mitä enemmän vihanneksia käytät, sitä ravitsevampi keitto on

Keittoruokavalion edut Haitat Ruoanlaittoruokavalion keitto

Pohjimmiltaan kaikki muu on tabua. Keittoruokavalion aikana sinun tulee välttää seuraavia ruokia:

 • Kerma- tai juustokeitot, jotka ovat kaloreita korkeampia kuin liemipohjaiset keitot;
 • tärkkelyspitoiset elintarvikkeet, kuten leipä, pasta, perunat tai valkoinen riisi;
 • Leivonnaiset, jälkiruoat tai lisättyä sokeria sisältävät elintarvikkeet;
 • Maitotuotteet, kuten maito, jogurtti tai juusto;
 • rasvainen liha, kuten naudanliha, sianliha tai muu jalostettu liha.

Nauti kirkasta vihanneskeittoa kolme kertaa päivässä

Keitto ruokavalion edut haitat laihdutuskeitot yksinkertainen kasviskeitto

Keitto voi varmasti olla hyödyllinen ruoka laihtumiseen. Huhtikuussa 2014 julkaistussa British Journal of Nutrition -tutkimuksessa, johon osallistui yli 10 000 aikuista, kävi ilmi, että säännölliset keittoa syövät ihmiset painavat vähemmän (ja kuluttavat enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita) verrattuna ihmisiin, jotka eivät syö paljon keittoa. Miksi se on näin? Liemipohjaisissa keittoissa on korkea vesipitoisuus ja siksi ne ovat usein vähäkalorisia. (Esimerkiksi kuppi kaalikeittoa on vain 93 kaloria.) Mutta nesteellä on toinenkin etu. Liemipohjaiset keitot saavat myös tuntemaan olonsa kylläiseksi.

Valmista herkullisia liemipohjaisia ​​keittoja

Nainen keittää tomaattikeittoa keittiössä

Kuinka paljon voit laihtua keittoruokavaliolla?

Useimpien ihmisten odotetaan menettävän 1–2 kiloa 7–10 päivän aikana, joka on suositeltava keittoruokavalion aika. Ongelmana on, että suurin osa laihtumisesta ei ole kehon rasvaa, vaan veden painoa.

Tuloksena on, että vaaka voi lukea muutaman kilon vähemmän, mutta se ei kestä kauan ruokavalion päätyttyä. Kun lopetat keittoruokavalion ja palaat normaaliin kalorinkulutukseen, palautat veden ja painon – menetit päivässä tai kahdessa.

Laihdutus, mutta ei millään hinnalla. Syö terveellisesti!

Keittoruokavalion edut Haitat Laihduta liemipohjaisilla keittoilla

Onko keittoruokavalio terveellistä?

Keittojen syöminen voi olla osa terveellistä laihdutusruokavaliota. Mutta useimmat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että vain keiton syöminen 7-10 päivän ajan ei ole paras idea.

Keitto ei saa olla ainoa asia, jota syöt, jos haluat laihtua.

Keitto tai pelkkä neste-ruokavalio ei saa tarpeeksi kaloreita toimittamaan sinulle yli viikon tai kaksi. Alhainen kalorien saanti voi kuluttaa energiaasi ja vaikeuttaa laihduttamista ajan myötä.

Keitto osana tasapainoista ruokavaliota

Keittoruokavalion edut Haitat Ruokakeitot Kaali -keitto

Tämä ei tarkoita, että vihanneskeitot ovat epäterveellisiä. Keittojen nauttiminen voi parantaa ruokavalion yleistä laatua runsaasti kuituja ja ravinteita sisältävien ainesosien, kuten vihannesten ja papujen, ansiosta. Tärkeintä on nauttia keitosta osana tasapainoista ruokavaliota eikä vain keittoa.

Yritä korvata yksi tai kaksi ateriaa päivässä keitolla ja pyöristää loppu päivä hedelmillä, vihanneksilla ja vähärasvaisilla proteiineilla. Tämä auttaa sinua edelleen laihduttamaan, mutta lisää monipuolisuutta.

Keittoruokavalio voidaan tehdä enintään 10 päivän ajan

Keittoruokavalion edut Haitat Ruokakeitot Liemipohjaiset keitot

Keiton ruokavalion haitat

Tässä on keiton ruokavalion haitat pähkinänkuoressa:

 • Se on kaatumisruokavalio, jossa kalorien saanti on hyvin vähäistä. Hyvin vähäkalorinen ruokavalio voi saada sinut tuntemaan olosi hitaasti ja nälkäiseksi. Ja ajan myötä se voi sotkea aineenvaihduntasi ja vaikeuttaa laihdutusta.
 • Se ei johda pysyvään laihtumiseen. Hyvin vähäkaloriset ruokavaliot voivat saada sinut pudottamaan veden painoa nopeasti. Mutta kun palaat normaaliin kalorimäärään, painosi nousee uudelleen.
 • Se ei ole tasapainoinen ruokavalio. Jos syöt vain keittoa, puuttuu todennäköisesti tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita.
 • Se voi olla runsaasti natriumia. Jos syöt purkitettua keittoa, kulutat todennäköisesti enemmän suolaa kuin tarvitset.
 • Pelkkä keiton syöminen voi saada sinut masentuneeksi. Ja ajan myötä se voi johtaa siihen, että täytetään itselle epäterveellisiä ruokia.

Harkitse myös huonoja puolia

Keittoruokavalion edut Haitat Ruokakeitot Kasviskeittoreseptit

Haluan silti mennä keitto -dieetille?

Useimmat asiantuntijat suosittelevat sitä. Mutta jos haluat todella kokeilla keittoruokavaliota painonpudotuksen tehostamiseksi, tässä on muutamia vinkkejä, jotka on pidettävä mielessä:

 • Harkitse keittoa yhdellä tai kahdella aterialla kaikkien kolmen sijaan.
 • Varsinkin jos syöt keittoa kolme kertaa päivässä, sinun ei pitäisi mennä keittoruokavalioon yli 10 päivää.
 • Yritä vaihtaa eri keittoreseptejä, jotta et kyllästy.
 • Tarkkaile natriumin saantiasi. Ihannetapauksessa sinun pitäisi kuluttaa alle 500 milligrammaa natriumia annosta keittoa kohden.

Nauti kulhoon kuumaa keittoa ja ole terve ja tyytyväinen hahmoosi!

Keittoruokavalion edut Haitat Ruokakeittojen reseptit