Kardemumtee – Kuinka terveellistä tämä eksoottinen mauste on Intiasta

Kardemumma on eksoottinen mauste, joka on kotoisin Lounais -Intiasta. Se kuuluu Zingiberaceae -perheeseen ja on siksi läheisesti sukua inkiväärille. Lisäksi sitä on kaksi lajiketta – Elettaria tai vihreä kardemumma ja Amomum, johon kuuluu musta, valkoinen ja punainen kardemumma. Molemmat alalajit ovat pääasiassa saatavilla markkinoilla kuivattujen palojen muodossa, jotka on täytetty kullanruskeista mustiin siemeniin. Kardemummaa pidetään mausteiden kuningattarena ja se on kolmanneksi kallein mauste maailmassa sahramin ja vaniljan jälkeen. Sitä on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä Ayurvedassa (muinaisessa intialaisessa lääketieteessä) sekä Unanissa ja kiinalaisessa lääketieteessä. Nykyään monet sen terveysvaikutuksista on todistettu nykyajan tieteellä. Seuraavilla riveillä opit tuntemaan kardemummaa paremmin ja opit mielenkiintoisia faktoja siitä. Näytämme myös, miten voit valmistaa perinteisen kardemummateen itse kotona.

Intiassa tee on paljon enemmän kuin herkullinen ja aromaattinen juoma, se on osa perinteitä ja kulttuuria

Kardemummitee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste, maustetee maidolla

Kardemummatee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste, vihreät palot, terveet ja aromaattiset

Mikä tekee kardemummasta todella arvokkaan?

Kardemumma on saatavilla markkinoilla monissa muodoissa – kokonaisia ​​kuivattuja palkoja, jauhetta, eteeristä öljyä tai ravintolisiä. Elettaria -kardemumma on erityisen arvokas ja siinä on pikantti sitrushedelmien maku, joka voi olla makea ja mausteinen samanaikaisesti. Amomumkardemumilla on toisaalta lähes savuinen, mentolimainen maku.

Sekä siemenillä että niitä sisältävillä paloilla on runsas aromi, ja niitä käytetään usein suolaisissa ja mausteisissa ruuissa, kuten curryssä, mutta myös joissakin jälkiruokissa, kuten jäätelössä, ja aromaattisissa juomissa, kuten teessä, kaakaossa ja kahvissa. Kuitenkin voimakkaan maun ja korkean hinnan vuoksi on parasta käyttää kardemummaa säästeliäästi resepteissä.

Kardemummaa ei käytetä vain kulinaarisessa taiteessa, vaan myös lääketieteessä ja kosmetiikassa. Tämä eksoottinen mauste sisältää runsaasti mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, seleeniä, sinkkiä, kuparia ja mangaania. Muita ravintoaineita ovat kalsium, kalium, B -vitamiinit pyridoksiini, C- ja A -vitamiinit, eukalyptoli, kamferi, limoneeni, alfa -piniini, beeta -piniini ja myrseeni.

Käytä kardemummaa usein keittiössä?

Kardemummatee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste punainen ja vihreä kardemumman palo

Kardemumkasvit saavuttavat 2-3 metrin korkeuden ja muodostavat pieniä vihreitä kapselihedelmiä

Kardemumma tee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste kardemumkasvi Intiasta

Terveydelliset edut säännöllisestä kardemumman kulutuksesta

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että kardemumma on kätevä mauste, jolla on monia herkullisia käyttötarkoituksia, mutta sillä on myös monia terveyshyötyjä. Tässä on luettelo joistakin tieteellisesti todistetuista säännöllisen kardemumman terveydellisistä eduista:

 • Aromaattisella mausteella on voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Kardemummitee voi nopeasti neutraloida vaaralliset mikrobit, jotka aiheuttavat ruokamyrkytyksen. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kardemummasta voi tulla vaihtoehto monille antibiooteille.
 • Kardemummauute voi alentaa verenpainetta ja säätää kolesterolitasoja, mikä pitkällä aikavälillä voi tarjota suojaa monia sydänsairauksia vastaan.
 • Kardemumma-teellä on voimakkaita antioksidantteja ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka auttavat rakentamaan terveen immuunijärjestelmän.
 • Kardemummalla on karminatiivisia ja mahalaukun ominaisuuksia, joten sitä voidaan käyttää tehokkaana lääkkeenä lukuisiin ruoansulatusongelmiin.

Auttaen ruoansulatusta, kardemummatee auttaa myös pudottamaan kiloja nopeammin

Kardemummatee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste, joogalisä, Intian perinne

Tällaisella maustepallolla voit myöhemmin poistaa palot helpommin

Kardemummitee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste, teeideoita mausteita

 • Laboratoriotutkimukset ovat osoittaneet, että kardemumma auttaa säätelemään glukoosi- ja insuliinitasoja estämällä ruoansulatusentsyymejä.
 • Muinaisina aikoina ihmiset pureskelivat kuivattuja palkoja erilaisten suuongelmien, kuten pahanhajuisen hengityksen, ientulehduksen jne. Nykyaikaiset tutkimukset ovat nyt vahvistaneet, että kardemummassa on mikrobilääkkeitä, jotka auttavat torjumaan yleisiä hammasongelmia. Sen eteerinen öljy on nyt suosittu suuveden, hammastahnan ja purukumin ainesosa.
 • Kardemummulla uskotaan olevan rauhoittavia ja masennuslääkkeitä. Sen eteeristä öljyä käytetään laajalti aromaterapiassa stressin vähentämiseksi ja PTSD -oireiden lievittämiseksi. Kardemummaöljyn hengittäminen lisää myös verenkiertoa ja hapenottoa.
 • Kardemumma tee on hyvä kylmä- tai flunssakipulääke ja voi jopa lievittää pahoinvointia.

Amomum -kardemumma on helppo tunnistaa koostaan ​​ja väristään

Kardemummitee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste kardemumman palot punainen ja vihreä ero

Perinteinen kardemummateen resepti

Kardemummateen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Vaikka se ei sisällä kofeiinia, sitä voi nauttia päivittäin vaihtoehtona kahville. Kardemumman ainutlaatuinen maku voidaan myös yhdistää erinomaisesti muihin mausteisiin, kuten inkivääri, kaneli, neilikka, mustapippuri ja musta tee. Perinteisesti kardemummiteetä lisätään lopussa vähän täysmaitoa. Jos haluat valmistaa kupillisen kardemummateetä itse, tarvitset vain seuraavat ainekset:

 • 3-6 kardemumman paloa
 • 250 ml vettä

Kiehauta ensin vesi liedellä. Murskaa palot karkeaksi jauheeksi, jotta eteeriset öljyt ja aktiiviset komponentit vapautuvat. Lisää ne heti veteen ja kytke liesi alimmalle asetukselle. Anna sen jähmettyä 5–10 minuuttia ja siivilöi sitten murskatut palot pois. Tuoksuva kardemummateesi on jo valmis!

Jauhettu kardemumma menettää nopeasti maunsa ja tuoksunsa

Kardemummitee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste kardemumman palot terveellisiä ja aromaattisia

On parempi ostaa laipioita ja jauhaa ne laastilla

Kardemummitee - Kuinka terveellistä on Intian eksoottinen mauste kaneli- ja inkivääritee maidon kanssa

Kuten kaikilla suurilla päivittäisen ruokavalion muutoksilla, säännöllisellä kardemumman kulutuksella voi olla lyhytaikaisia ​​sivuvaikutuksia. Myös kardemummatee voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden kanssa, mukaan lukien jotkut masennuslääkkeet, kolesterolia alentavat lääkkeet ja paljon muuta. Siksi on suositeltavaa neuvotella asiasta vastaavan lääkärin kanssa.

Kardemummatee - Kuinka terveellistä on eksoottinen mauste Intiasta


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80