Kasvisruokalautanen – grillaa ja syö tärkeimmät vihannekset

Me kaikki odotamme kärsimättömästi lämpimiä kesäpäiviä ja grilliä ystävien kanssa. Valitettavasti sää ei ole vielä hyvä, mutta valmistautuminen tulevaan grillausaikaan on aina tervetullutta.

Tämän päivän artikkelissa haluamme käsitellä nimenomaan vihannesten grillaamista. Olitpa kasvissyöjä tai et, on muutamia asioita, jotka sinun pitäisi tietää vihannesten oikeasta grillaamisesta tai valmistamisesta.

Grillaa kasviksia, paprikaa, valmista kesäkurpitsa

Grillimestari voi laulaa lauluja lihan grillaamisesta, mutta entä vihannesten oikea valmistus ja valmistus? Olipa lisuke, pääruoka tai yksinkertainen koriste, vihannekset tekevät jokaisesta grillilevystä houkuttelevamman ja ruokahalua herättävän. Siksi on tärkeää tietää ja pystyä tekemään jotain vihannesten kypsymisajoille, leikkausmuodoille tai marinoinnille..

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, myös kasviksen täydellinen vitamiinipitoisuus olisi tärkeä, joka säilyy oikeassa lämpötilassa.

Leikkaa vihannekset kunnolla

Muoto ei liity pelkästään levyn esteettisyyteen vaan myös valmisteen tehokkuuteen. Olisi toivottavaa, jos pehmeät vihannekset kypsennetään tasaisesti. Siksi vihannekset, kuten kesäkurpitsa, munakoiso tai peruna, on leikattava viipaleiksi eikä kuutioiksi. Lihaiset ja mehukkaat vihannekset voidaan yleensä leikata suuriksi viipaleiksi tai nauhoiksi. Viipaleiden ei tulisi olla paksumpia kuin 1 cm, mutta myös liian ohuita, jotta vihannekset eivät pala.

vihannesten grillimarinaatti

Kirsikkatomaatit, paprikat ja sienet voivat olla kevyitä, rapeita

grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa grillilevy

Lajittele vihannekset kypsennysajan mukaan

Jos esimerkiksi teet vihannesvartaita, vihannesten muoto ja kypsennysaika on otettava huomioon. Sipulit, kesäkurpitsa ja tomaatit kypsyvät nopeasti ja samanaikaisesti, joten ne on helppo yhdistää. Porkkanat, perunat, paprikat tai parsat voidaan valmistaa nopeasti grillillä sen jälkeen, kun ne on kypsennetty hetkeksi vedessä.

Voit myös grillata kovat vihannekset ilman esivalmistusta. Tätä varten sinun on joko käärittävä vihannekset alumiinifolioon tai annettava kovien vihannesten, kuten bataatin tai porkkanan, kypsyä matalassa lämpötilassa.

Vihreä parsa olisi paljon maukkaampaa, jos keität sen etukäteen, mutta jätämme sen oman makusi mukaan.

grilli vihannekset paprika vihannesseos

Kun grillaat vihanneksia, sinun on aina pidettävä silmällä grilliä (!)

Grillaa vihanneksia, paprikaa, kesäkurpitsaaMikä on oikea öljy

Kaikki öljy ei ole tasa -arvoista. Grillattaessa olisi erittäin tärkeää valita väkevöity öljy, joka voi saavuttaa korkean savupisteen. Rypsiöljy menee hyvin eikä maksa paljon. Voit tietysti käyttää myös kalliita ja herkullisia öljyjä, joissa mausteet ovat vielä aromaattisempia ja tehokkaampia. Jos haluat grillata, voit lisätä mausteet tai tuoreet yrtit valitsemasi öljyyn päivää ennen grillausta. Joten saat ainutlaatuisen yrttiöljyn, jonka olet koonnut ja joka on jo imenyt kaikki yrttien arvokkaat ominaisuudet. Tulos on herkullinen ja erittäin terveellinen.

grillatut vihannekset paprika parsa

grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa sipuli

grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa sipuli

Oikea lämpötila ja kypsennysaika

On tärkeää huomata grillin oikea lämpötila ja oikea kypsennysaika erityyppisille vihanneksille. Vaihtoehto alumiinifolion kanssa on hyvin yksinkertainen ja suhteellisen terve, jossa vihannekset jopa höyrytetään hellävaraisesti omassa mehussaan ja grillataan sen jälkeen. Jokaisella kehittyy oma grillaustunne, joka toimii kokeilemalla. Pidä liekki pienenä ja löydä sinulle sopiva!

Kun koristat lautasesi, älä unohda, että silmäsi syövät kanssasi !

vihannekset grillattu peruna

grillaa vihannekset paprika kesäkurpitsa viipaleiksi

vihannekset grilli paprikat kukkakaali

grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa grillilevy

grillata vihanneksia ja paprikaa grillilevy

Grillaa vihannekset paprikamaissi maissintähkällä

grillatut vihannekset paprikasekoitus

Grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa vartaassa

Grillatut vihannekset paprika kesäkurpitsa vartaassa