Kerää, tunnista ja kypsennä sieniä

Syksy on ehdottomasti se aika vuodesta, jolloin vaeltajahimo herää. Metsät vaativat pitkiä vuoristomatkoja ja antavat meille kuusihartsin ja tuoreiden lehtien kylläisen tuoksun. Metsänpohja on lehtien ja mäntyneulojen peitossa, ja jokaisen puunrungon alla tuntuu muuttuvan jotain. Joka vuosi tähän aikaan sienenkerääjät lähtevät metsään etsimään herkullisia ja tuoksuvia sieniä. Voit myös saada niitä viikkomarkkinoilta, he sanovat. Se on oikein, mutta sitä ei saa verrata juuri poimittujen sienien tuoksuun ja laatuun.

Syksy on useimpien sienilajien sesonkiaika

poimimaan sieniä

Kerää sieniä – tutustu paikallisiin lajikkeisiin

Kantarellisienet

Tunnista sienet

Itse sienien poimiminen voi olla riskialtista liiketoimintaa, jos et tunne sitä. Joillakin sienillä on vaarallisia kaatopaikkoja, jotka voivat pettää jopa kokeneita keräilijöitä. Kuinka tunnistaa sienet ja missä ja miten kerätä sieniä, yritämme tehdä siitä mahdollisimman selkeän sinulle tänään. Aloitetaan sienityypeistä, jotka tunnet visuaalisesti hyvin markkinoilta ja joiden maku on sinulle tuttu. Yleisimmin syötävät ja tarjotut sienet ovat boletus ja kanttarelli.

Kävely metsässä voidaan yhdistää upeasti paikallisten ja syötävien sienien poimintaan

Poimi sieniä

Porcini -sienet ja kantarellit odottavat keräämistäsi

Sienen poimintakorit

Hauskaa keräilyä metsässä

Löydät sieniä puista, joiden kanssa sienet luovat symbioosin. Tämä voi antaa sinulle hieman enemmän turvallisuutta, jos etsit esimerkiksi boletus -sieniä. Mänty, tammi, pyökki ja kuusi ovat puiden joukossa sieni edullinen.

Kanttelija pidettiin jonkin aikaa köyhien ruokana. Nykyään tämä sieni on haluttu herkku ja sillä on melko korkea hinta markkinoilla. Metsässä tämä sienilaji on yhä harvinaisempi, ja kun näet sienen, se on kuusen ja kuusen ympärillä. Se kasvaa usein paikoissa, joissa on huono maaperä.

Aiemmin niitä pidettiin vain köyhien ruokana, nykyään kanttarellit ovat tunnustettu kulinaarinen nautinto

Kaksi kanttarellia kerää sieniä

Monia sieniä ei voi pestä, vaan puhdistaa vain pehmeällä harjalla

Sienien keräilykori

Jos olet kerännyt liikaa sieniä, voit kuivata ne talveksi

Kaksi kanttarellia kerää sieniä paljon

Leikkaa tai ruuvaa irti?

 On pitkään tutkittu, kärsivätkö sienet virheellisestä sadosta. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että kierrät sienet, koska tämä säilyttää hedelmärungon, toiset leikkaavat ne pois. Ollakseni rehellinen, ei ole sataprosenttisesti turvallista tekniikkaa, joka määrää sadonkorjuun. Viime vuonna sveitsiläiset tutkijat havaitsivat, että leikkaaminen tai avaaminen ei vaikuta sienien kasvuun. Ainoa tekijä heidän lukuisissa esiintymisissään on sää.

Kostea sää on suuri edellytys monien sienilajien esiintymiselle. Älä ole barbaari poimiessasi!

Sienet keräävät boletusta

Tuoreilla itse kerätyillä sienillä on vastustamaton aromi

Sienen poiminta-steinplitzRuoanlaittoresepti ystäville

Kantarellia salottisipulilla

Puhdista 500 g pippuria ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota ja paista sienet pienessä oliiviöljyssä tai voissa ja lisää sitten kourallinen salottisipulia. Sekoita liha- tai kasvisliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit sakeuttaa kastikkeen kermalla ja lisätä muutama tippa sitruunamehua.

Sienien syöminen on oikein. Hyödynnä luonnon tarjous!

Sienen poiminta on herkkua maulle

Kaikki sienet sopivat hyvin lihan tai riistan kanssa

Poimi sieniruokaa

Etkö halua ottaa riskiä? Osta sitten herkullisia sieniä maanviljelijöiltä

Sienet poimivat herkkusieniä


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80