Kevyempää väsymystä on helpompi torjua näiden 8 vinkin avulla

Talvinen masennus on tuskin päättynyt ja kevätväsymys on nurkan takana. Viimeisimpien tutkimusten mukaan tämä ilmiö vaikuttaa noin 40-50 prosenttiin saksalaisista. Tunnet olosi velttoksi ja hitaaksi, ja on erittäin vaikea nousta aamulla. Lisäksi monet valittavat ruoansulatushäiriöistä, lievästä masennuksesta ja satunnaisista unihäiriöistä. Erityisesti sääherkillä ihmisillä on aina sama ongelma keväällä: ärsyttävä väsymys. Vaikka se ei ole todellinen sairaus, lääketieteen ammattilaiset huomaavat, että tällainen suuntaus on todellakin olemassa. Seuraavilla riveillä saat selville, mitkä ovat tärkeimmät syyt tähän ja mitä voit itse tehdä asialle aktiivisesti.

Kevään väsymyksen ei tarvitse olla!

vinkkejä kevään väsymykseen

Kevään väsymyksen ilmiö: mitä sen takana on?

Väitetään, että kevään väsymyksen kaksi pääasiallista syytä ovat hormonaaliset muutokset ja ilmastonmuutos keväällä. Kahden unen ja herätyksen syklistä vastaavien hormonien, serotoniinin ja melatoniinin pitoisuus muuttuu kevään alkaessa.

Päivät pitenevät ja valo kirkastuu. Tällä on vaikutusta alhaiseen serotoniinipitoisuuteen tällä hetkellä. Tämä johtuu siitä, että se kasvaa hitaasti. Samaan aikaan talven aikana liian korkea melatoniinitaso laskee hitaasti valon puutteen vuoksi. Ja juuri tämä hormonaalinen uudelleen säätö on monien mielestä melko epämukavaa. Sitten on lämpimiä lämpötiloja, joiden tiedetään laajentavan verisuonia. Verenpaine laskee. Koko paketti: väsymys ja hitaus, joita esiintyy pääasiassa maalis- ja huhtikuussa.

Useita päiviä toimistossa istuminen lisää kevään väsymystä entisestään

kevään väsymys toimistotyössä

Onneksi asialle voidaan tehdä paljon. Ole aktiivinen ja integroi muutama hyödyllinen toimenpide ja toiminta jokapäiväiseen elämääsi, mikä antaa sinulle lisää voimaa ja iloisen tunnelman.

Tässä on 8 vinkkiä kevään väsymystä vastaan!

Vinkki 1: vaihtelevat suihkut

vuorotteleva suihku kevään väsymystä vastaan

Heti kun nouset ylös, voit aloittaa ensimmäisen energian lisäämisen keholle ja sielulle: ota kuumia ja kylmiä vuorottelevia suihkuja. Tämä ei ainoastaan ​​nosta sinua nopeammin, vaan myös verenkiertosi etenee luonnollisella tavalla. Immuunijärjestelmäsi vahvistuu ja itsehillintääsi koulutetaan.

# 2 Vinkki: harjoittele raitista ilmaa

pyöräilykärki jousiväsymys

Sitten raittiiseen ilmaan! Elämästäsi, työstäsi ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen voit harjoitella erilaisia ​​fyysisiä aktiviteetteja ulkona – pyöräilyä, joogaa & Meditaatio, hengitysharjoitukset tai vain kävelylle. Pääasia: lisää happea ja nautinto liikkumisesta! Kevään väsymys ei pidä siitä ollenkaan.

# 3 Vinkki: tee kohtalaista liikuntaa

lenkkeily kevään väsymys

Kohtuullinen urheilu ja koko vartalon harjoittelu varmistavat terveellisen harjoitusrutiinin, mikä on erityisen hyväksi organismille keväällä. Vältä kuitenkin liian aktiivista urheilua ja pitkiä harjoitusaikoja, erityisesti juuri ennen nukkumaanmenoa. Nämä tehostavat kehoa liikaa ja sitten se tarvitsee enemmän aikaa levätä. Vaikea nukahtaminen ja uupumus ovat väistämättömiä.

# 4 Vinkki: juo paljon

juo paljon, jos olet väsynyt keväällä

Juo vähintään 2 litraa kivennäisvettä päivässä. Tuore sitruunaruoho voi tehdä ihmeitä aamulla. Makeuttamattomat teet ja vastapuristetut mehut ovat myös tervetullut nesteytys keholle. Minimoi kahvin ja mustan teen määrät. Ennen kaikkea kuuntele omaa suolistasi ja nauti jokaisesta siemailusta rennosti ja tietoisesti.

# 5 Vinkki: ota lyhyet torkut

ota nokoset kevään väsymyksessä

Ei ole turhaa, että espanjalaisilla on suosittu siesta joka päivä. Kevään väsymyksen vuoksi se ei olisi huono idea. Tämän kanssa ei kuitenkaan pidä liioitella. Lyhyt noin 20–30 minuutin päiväunet lounastauolla tai, jos mahdollista, ulkona puutarhassa riittää lataamaan akut ja virkistäytymään. Sen jälkeen olet paljon tuottavampi ja motivoituneempi kuin ennen.

# 6 Vinkki: Hyvän mielialan soittolista

vinkkejä kevään väsymykseen

Oikean musiikin ja mukavan kirjan avulla voit helposti ajaa pois huonon mielialan ja muut kevään väsymyksen oireet. On parasta valmistaa soittolista hyvän mielialan suosikkimusiikkisi kanssa etukäteen. Pelaa sitten näitä aina kun voit. Siirrä kehosi musiikin rytmiin. Se on myös vain henkistä, jos olet ihmisten lähellä tai toimistossa.

# 7 Vinkki: Kiinnitä huomiota ruokavalioosi

kevään väsymys oikea ravitsemus

Ei ole turhaa, että suurin osa vieroitushoidoista tehdään keväällä. Tähän aikaan vuodesta, kaikkina aikoina, kehon on puhdistettava itsensä sisältä ja ladattava se uudella energialla. Tuoreet, emäksiset ruoat, kuten hedelmät ja vihannekset, ovat erityisen hyödyllisiä täällä. Terveellisiä kasviproteiineja, kuten pähkinöitä, siemeniä ja palkokasveja, suositellaan myös tasapainoiseen ruokavalioon kevätväsymystä vastaan.

Ruoka, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja

ruokaa kevään väsymystä vastaan

Upea mysli banaanin ja hunajan kanssa antaa myös ylimääräisen osan terveellisestä energiasta

kaurapuuro banaaneja kevään väsymystä vastaan

Valmista herkullisia kermakeittoja ja smoothieita, jotka on valmistettu vihanneksista ja hedelmistä

terve kerma keitto kevään väsymys

Yhdistettynä ajoittaiseen paastoon voit saavuttaa hämmästyttäviä tuloksia tällä tavalla: huomattavaa keveyttä, parempaa mielialaa ja enemmän elämäniloa. Ja kilot putoavat kuin itsestään.

Pieni vinkki: lasillinen haaleaa vettä aamulla tyhjään vatsaan saa aineenvaihdunnan heti käyntiin!

# 8 Vinkki: E-savusumuvapaa nukkukeidas

e-savusumuvapaa makuuhuoneen kevään väsymys

Televisio ei kuulu makuuhuoneeseen. Mutta matkapuhelimilla, tableteilla ja vastaavilla ei myöskään ole sijaa siinä. Poista nämä laitteet unesi keidas ja minimoi sähköinen savusumu mahdollisimman pitkälle. Keho ja psyyke tulevat helpommin tasapainoon ja voit rentoutua ja toipua paljon paremmin. Voit nukkua helpommin kokeilemalla muutamia sivuja hyvässä kirjassa. Vältä kuitenkin liian jännittävää, kiinnostavaa lukemista, joka järkyttää mieltä. Tämä johtuu siitä, että siitä tulee liian aktiivinen eikä se anna kehon ja sielun todella päästää irti.

Integroi nämä vinkit jokapäiväiseen elämääsi haluamallasi tavalla ja sano hyvästit kevään väsymykselle!

Toivotamme sinulle ihanaa kevättä, jossa on paljon aurinkoa ja tuoretta energiaa!

kevät väsymys tulppaanit vinkkejä


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80