Koululaukut ja koulureput – erot ja tärkeät ostokriteerit

Pitäisikö sinun ostaa laukku tai koulureppu? Tämä on usein yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita ensimmäisen luokan vanhemmat kysyvät itseltään ennen koulun aloittamista. Koska tämä ei ole vähäpätöinen kouluelämän esine, vaan pikemminkin kaikkien oppilaiden tärkein kumppani yleensä. Siksi sinun pitäisi ottaa hieman enemmän aikaa ja harkita joitain tärkeitä ostokriteereitä. Seuraavilla riveillä saat selville, mitä nämä ovat ja mikä on tärkein ero laukun ja repun välillä.

takaisin koululaukku ensiluokkaisille

Mitä eroa on koululaukulla ja koulurepussa??

Suurin ero kahden koululaukun välillä on itse rakenne. Laukussa on aina vankka runko, joka on tarkoitettu pitämään paremmin kouluun tarvikkeita ja säilyttämään ne turvallisesti. Lisäksi laukku tarjoaa paremman yleiskuvan, mikä on erityisen hyödyllistä koulun aloittelijoille. Koulureput ovat sen sijaan hieman pehmeämpiä ja joustavampia, koska niissä ei ole pohjakehystä. Useimmat niistä on jaettu sisäisesti yhtä selvästi osastoihin. Ne suljetaan vetoketjulla, toisin kuin koululaukku, jossa on tyypillinen kansi. Laukkuja suositellaan yleensä ensiluokkaisille ja yleensä peruskoulussa, koska niitä on helpompi käyttää tuossa iässä. Lisäksi nämä ovat hieman tukevampia kuin reput ja niissä on jopa vahvistettu pohja vakaalle seisomiselle. Sekä erityinen koululaukusi DIN -standardi tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi, jonka selitämme tarkemmin alla.

ostaa laadukkaita laukkuja

Koulureput ovat sen sijaan erityisen suosittuja neljännen luokan lasten keskuudessa, ja myös erikoismyyjät suosittelevat niitä. Laadun, ulkonäön, ergonomian ja toimivuuden suhteen ei kuitenkaan tehdä kompromisseja näiden kahden pussivaihtoehdon kanssa. Koska korkealaatuiset tuotteet maksavat täällä erityisen hyvin. Vakiintuneilla sivustoilla, kuten www.schulranzen-onlineshop.de Esimerkiksi löydät varmasti oikean koululaukun jokaiselle kouluikäiselle ja jokaiseen makuun riippumatta siitä, onko sen oltava koululaukku vai koulureppu.

Koululaukkujen tärkeimmät ostokriteerit

Laadun pitäisi olla valintakriteeriluettelon kärjessä sekä koululaukkujen että koulureppujen osalta. Ja tämä tarkoittaa ennen kaikkea luotettavuutta tunnettuihin tuotemerkkeihin. Koska sanonta kuuluu koululaukkujen kanssa "Jos ostat halvalla, ostat kahdesti" täysin suljettu. Siksi suosittelemme ehdottomasti olemaan käyttämättä halpoja, nimettömiä tuotteita. Viime kädessä kyse on lapsesi terveydestä ja päivittäisestä mukavuudesta. Muita ostokriteereitä, joita sinun tulee myös harkita, ovat:

  • pituus ja paino

Koko valitaan lapsen pituuden mukaan. Periaatteessa sovelletaan seuraavaa: pussin kannen yläreunan tulee olla samassa linjassa olkalinjan kanssa, jotta lapsi voi katsoa ympärilleen oikealle ja vasemmalle ilman ongelmia. Ihannetapauksessa alareuna päättyy hieman lantion yläpuolelle ja sivuille, pussi ei saa ulottua yli 5 cm, jotta koululaiset voivat liikuttaa käsiään helposti. Koululaukun oikea koko edistää oikeaa asentoa. Oikea paino tekee saman. Tämä ei voi olla vain 10% kehon painosta, kuten aiemmin oletettiin, mutta se voi olla jopa 20%, riippuen lapsen fyysisestä tilasta ja koulumatkan pituudesta. TÜV: n mukaan koululaukun paino ei kuitenkaan saa ylittää 1300 grammaa.

koululaukut ensiluokkalaisille

  • Mukavuus

Oikea koko ja paino eivät kuitenkaan riitä parhaan valinnan tekemiseen. Ratkaiseva rooli on myös sillä, kuinka mukava laukku on luonnollisesti käyttää. Koululaukun tulee olla ergonomisesti muotoiltu ja siinä on pehmustettu ja hengittävä selkä. Olkahihnojen tulee myös olla riittävän pehmustetut ja S-muotoiset, jotta vältetään painepisteet. Ne on tehtävä siten, että lapsi voi helposti kiristää ja säätää niitä itsenäisesti. Tämän seurauksena koululaukku säädetään aina optimaalisesti ja selkä helpottuu. Rinta- ja vyötäröhihnat takaavat vielä enemmän mukavuutta kävellessäsi tai pyöräillessäsi pitkään estäen laukun tai repun liukumisen pois.

Lisävinkki: Markkinoilta löytyy jo koululaukut ja koulureput, jotka kantavat lasta niin sanotusti "kasva kanssasi". Näissä on ns. Portaaton selän pituuden säätö, jolloin koululaukku voidaan sovittaa selkään kasvuvaiheessa.

ergonomisesti muotoiltu koulureppu

  • Materiaalit ja turvallisuus

Vaatteista poiketen korkealaatuinen nailon ja korkealaatuinen muovi ovat edullisempia, koska nämä materiaalit ovat erittäin repeytymättömiä, kulutusta kestäviä ja vettä hylkiviä. Lisäksi voit käyttää sopivaa kyllästyssuihketta, joka suojaa pussin sisäpintaa jopa kohtuulliselta sateelta. Kankaiden tulee luonnollisesti olla täysin vapaita haitallisista aineista ja iho sietää niitä hyvin, jotta kaikki allergiat ja epämukavuudet estetään. Siksi ostaessasi etsi aina riittävä sertifiointi, kuten esimerkiksi tämä ekotesti.

Kuten edellä mainittiin, koululaukkuja varten on olemassa DIN -standardi 58124, joka säätelee liikenneturvallisuutta. Tämän mukaan jokaisessa laukussa on oltava riittävästi heijastavia ja loistepintoja pinnoilla ja sivuilla.

  • Suunnittelua ja trendikkäitä aiheita

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, et saa unohtaa, että lapsesi pitäisi pitää koululaukusta ennen kaikkea, koska se edustaa myös persoonallisuutta ja omaperäisyyttä. Varmista, että annat lapsellesi mahdollisuuden valita värit, aiheet ja muotoilu ja hyväksyä hänen henkilökohtaiset mieltymyksensä. Periaatteessa kuitenkin pätee seuraava: koululaukkuihin kannattaa valita vaaleammat, kirkkaammat värit, jotta kaikki tieliikenteen osallistujat näkevät ne parhaalla mahdollisella tavalla.

valitse koululaukut vs koulureput

Sijoittaminen korkealaatuiseen, ergonomiseen laukkuun tai koulureppuun kannattaa aina. Loppujen lopuksi se ei ole vain hauskaa kantaa ja oppia, vaan ennen kaikkea lapsesi terve selkä.

valitse oikea koulureppu ja -laukku