Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä: mikä auttaa huuliherpesä vastaan?

Kun tunnet huuliherpeksen ensimmäiset oireet, toimi mahdollisimman nopeasti estääksesi sen kehittymisen ja nopeuttaa toipumista. Ensimmäinen ajatuksesi voisi olla: Onko olemassa kylmäkipulääkkeitä, joita voit kokeilla kotona?

Mikä auttaa huuliherpesä vastaan?

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpes

Kun ensimmäiset oireet ilmenevät, käytä tehokkaita korjaustoimenpiteitä, jotka sinulla on jo kotona

nainen-kylmä-kipeä-kasvot-peili-1296x728-header-1296x728

Luonnollisia kylmäkipulääkkeitä on tietysti saatavilla useita. Sinulla on todennäköisesti monia niistä kotonasi ja voit kokeilla niitä heti. Mutta tuovatko ne todella lääkkeen? Jotkut kotilääkkeet huuliherpesille voivat tarjota pinnallisia oireiden lievityksiä. Mutta useimmat niistä eivät todellakaan paranna huuliherpesä. On huolestuttavaa, että jotkut huuliherpeksen kotiin korjaustoimenpiteet voivat itse asiassa pahentaa huuliherpeksen oireita.

Mitkä ovat suosituimmat yskänlääkkeet kotona?

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä päästä eroon huuliherpes nopeasti

Olemme tutkineet suosituimpia kotihoitoja huuliherpesille – kuten teepuuöljyä, suolaa jne. Ja koonneet yhteen tärkeimmät tosiasiat aiheesta. Tiedät siis heti, mitä korjaustoimenpiteitä kannattaa kokeilla ja mitä välttää.

Löydä oikea tapa käsitellä huuliherpesä

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa kylmäkipua kuume rakkula

12 luonnollista lääkettä huuliherpesille

Sitruunavoide

Antiviraalisista ominaisuuksistaan ​​tunnettu sitruunamelissa on yksi suosituimmista luonnollisista lääkkeistä huuliherpesille. Vähintään yhden prosentin sitruunamelissaa sisältävän huulirasvan levittäminen useita kertoja voi auttaa. Myös sitruunamelissaa sisältävän pakkauksen asettaminen huuliherpeksen päälle muutaman minuutin ajaksi joka päivä auttaa paljon. Tämä vähentää tulehdusta ja turvotusta ja nopeuttaa paranemisprosessia.

Sitruunamelissa on yksi suosituimmista luonnollisista lääkkeistä huuliherpesille

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä sitruunamelissa

hammastahna

Hammastahna pyyhkeellä huuliherpes kuivuu nopeammin. Hammastahnat sisältävät kuitenkin monia muita ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa, eikä ole tieteellistä näyttöä siitä, että hammastahnan käyttö taistelee herpes simplex -virusta (HSV-1) vastaan, joka aiheuttaa huuliherpesä.

suola

Suola voi auttaa poistamaan kosteutta kylmästä, joten virus ei voi menestyä. Se voi kuitenkin tuntua myös tuskalliselta iholla.

Älä välttämättä hae suolaa, jos sinulla on huuliherpes

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​Suola

Teepuuöljy

Teepuuöljy tunnetaan antiseptisistä ja antiviraalisista ominaisuuksistaan. Se voi edistää luonnollista paranemisprosessia kuivattamalla huuliherpes ja estämällä bakteeri -infektioita. Sen ei kuitenkaan ole kliinisesti osoitettu parantavan huuliherpesä. Teepuuöljy on vahvaa, joten se tulee aina laimentaa kantoöljyllä ihon ärsytyksen välttämiseksi.

piparminttuöljy

Vaikka ei ole näyttöä siitä, että piparminttuöljy tappaa herpes simplex -viruksen. Mutta yksi tutkimus osoitti, että se voi estää viruksen toimimasta, mikä tekee siitä hyödyllisen toistuvien kylmäkivutulehdusten hoidossa. Levitä muutama tippa mietoa kantajaöljyä laimennettua piparminttuöljyä suoraan haavaan. Voit myös lisätä piparminttuöljyä pieneen veteen ja tehdä siitä pakkauksen.

Piparminttuöljy voi estää huuliherpeksen kehittymisen

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan

vaseliini

Yksi Vaseliini® ei paranna kylmäkipua, mutta se voi tarjota suojakerroksen ulkoisia ärsytyksiä vastaan ​​ja pitää ihon pehmeänä, mikä voi estää rupien muodostumisen.

Teepussi

Viileän, käytetyn teepussin asettaminen suoraan huuliherpeksen päälle ja sen istuminen noin 15 minuuttia voi auttaa lievittämään tulehdusta.

Käytä käytettyä teepussia tulehduksen lievittämiseen

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​Teepussit

Alkoholi / noidanpähkinä

Pyyhkäisemällä huuliherpes huuliherpes alkoholilla tai käyttämällä noita pähkinää (tunnetaan myös nimellä noita pähkinä) auttaa kuivumaan huuliherpes. Sitä ei kuitenkaan ole kliinisesti todistettu parantavan. Molemmat ovat luonnollisia supistavia aineita, joten ne pistävät levitettäessä. Huomaa, että kun läpipainopakkaus kuivuu, se voi myös repeytyä ja parantua kauemmin.

Taikapähkinä auttaa kuivumaan huuliherpes

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​Noitapähkinäuute

Kylmä pakkaus

Kylmän pakkauksen tai jääpalan käyttäminen huuliherpesen yli voi vähentää kipua, punoitusta ja turvotusta. Kuitenkin suoraan levitettäessä jää voi ärsyttää ihoa.

Jää rauhoittaa vaurioitunutta aluetta

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​kylmäpakkaus

Aloe vera

Aloe vera -geelillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia ja se on erittäin rauhoittava. Levitä geeli lievittää huuliherpeksen aiheuttamaa kipua.

Aloe vera -geeli tarjoaa monia etuja iholle

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpes Aloe Vera

Kylmäsairaus kotihoito – Aloe Vera

Kylmäherpeet kotilääkkeet Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​Päästä eroon huuliherpesistä nopeasti

Vaniljauute

Monet ihmiset vannovat löytäneensä lääkkeen hieromalla hieman vaniljauutetta huuliherpeen. Puhdas vaniljauute sisältää alkoholia ja toimii siksi supistavana aineena, kuten alkoholin tai noitapähkinän hankaus. Se voi kuivata huuliherpes – mutta ei parantaa sitä.

Ruoat, joissa on paljon lysiiniä

Lysiinipitoisten elintarvikkeiden, kuten sianlihan tai kalkkunan, syöminen tai ravintolisän ottaminen tai lysiinipohjaisen voiteen käyttö voi auttaa estämään huuliherpeksen lisääntymistä ja etenemistä. Lysiini on välttämätön aminohappo, jota kehosi tarvitsee selviytyäkseen. Herpes simplex-1 -virus tarvitsee arginiinia, toista aminohappoa, kasvaakseen. Kun nautit enemmän lysiiniä, arginiinin imeytyminen vähenee, jolloin arginiinia on vähemmän saatavilla viruksen menestymiseen.

Syö tasapainoinen ruokavalio ja syö enemmän elintarvikkeita, joissa on paljon lysiiniä

Kylmäoireiset kotilääkkeet, jotka auttavat kylmähaavaisia ​​vastaan ​​Aloe Veran lysiinipitoiset ruoat

Tiedätkö muita luonnollisia huuliherpeksen kotihoitoja?

Kylmäkipeä kotiin korjaustoimenpiteitä Mikä auttaa huuliherpesä vastaan ​​Luonnolliset korjaustoimenpiteet