Liikuntaa kotona tai miten pysyä hyvässä kunnossa koronaviruskriisin aikana

Monille ihmisille kuntoliikunta on parempi vaihtoehto kuin kuntosali. Oman kodin mukavuudessa et tunne muiden pelottelua. Et tuhlaa aikaa ajaessasi kuntosalille tai puistoon. Tällä on tietysti yhtä paljon haittoja. Et voi mennä uimaan ja tehdä ilman raitista ilmaa, mikä olisi hyväksi myös terveydellesi. Useimmat meistä ovat kuitenkin liian kiireisiä löytääkseen aikaa tällaisille aktiviteeteille edes normaaleina päivinä.

Joten on yleensä hyvä olla harjoitusohjelma kotona.

Ennen kaikkea menestyksen avain on suunnitella koulutus kotona hyvin ja suorittaa se laadullisesti. Emme aio luoda sinulle erityistä urheilusuunnitelmaa. Mielestämme tämän pitäisi olla hyvin yksilöllistä. Pikemminkin tarjoamme tietoa erilaisista strategioista ja tavoista pitää itsesi hyvässä kunnossa kotona. Alla olevat kuvat ja videot antavat kuitenkin joitakin erityisiä koulutusvinkkejä.

Käytä kriisiä kuntoon!

Vatsaliikunta kotona

Nyt on aika huomata, että pidät urheilusta!

Urheilu ja liikunta ovat luonnollisia kaikille. Ne eivät suinkaan ole liian vaikeita useimmille meistä. Jokainen, joka väittää päinvastaista, on varmasti joutunut joidenkin urheilua ja liikuntaa koskevien myyttien uhreiksi. Ehkä näin on sinun kohdallasi?

Nyt on aika kumota nämä myytit. Pakollinen istuminen kotona karanteenin aikana antaa sinulle mahdollisuuden huomata, että sinun ei tarvitse liian pitkää ja raskasta altistumista hyvien tulosten saavuttamiseksi. Jokapäiväisessä elämässä, kun lähdet kävelylle, harjoittelet töissä tai työskentelet puutarhassa, tarvitset harjoittelua kerran tai kahdesti viikossa pysyäksesi todella hyvässä kunnossa.

Et tarvitse liikaa aikaa!

Jos olet koko ajan kotona, kuten nyt koronaviruskriisin aikana, tarvitset muutaman minuutin joka päivä. Jos sinulla ei ole harjoituskokemusta, 15 minuuttia riittää alkuun. Kun siihen tottuu, se alkaa olla hauskaa. Silloin sinulla olisi luonnollisesti halu parantaa ja pidentää koulutuksen kestoa. Erityisesti joogalle ja pilatesille suosittelemme aloittamaan pidemmällä, noin 20–30 minuutin harjoituksella. Mutta jopa tässä tapauksessa 15 minuuttia voi olla paljon alkua.

Et välttämättä tarvitse kalliita lisävarusteita

tuoli kotona urheilu kotona

Millaisesta urheilulajista nautit kotona??

Kun olet yksin kotona, sinulla on usein motivaatio -ongelmia urheillessasi. Siksi ohjelman valintaperusteena tulisi olla urheilun houkuttelevuus. Haluatko mieluummin dynaamisia harjoituksia, nopeaa, erittäin tehokasta harjoittelua vai pikemminkin joogaa tai pilatesta? Kaikki nämä liiketyylit toimivat yhtä hyvin, kun ne tehdään todella hyvin. Jos onnistut venyttämään lihaksesi todella hyvin, rasitat niitä paljon. Jos pystyt tekemään jooga- ja pilatesharjoituksia todella hyvin, saat erittäin hyviä tuloksia. Usein olet yhtä hyvä kuin kuntosalilla. Katsotaanpa nyt yksittäisten koulutusten etuja ja haittoja. Annamme myös lisävinkkejä, jotka edistävät mahdollisimman tehokkaita tuloksia.

Jotkut treenaavat paljon paremmin kotona

Urheilu kotona harjoitukset tuolin kanssa

Erittäin tehokas sydänharjoittelu kotona

Erittäin dynaamiseen ja tehokkaaseen kardioharjoitteluun tarvitset yleensä hieman enemmän tilaa. Lisäksi lattian ei pitäisi olla liukas. Et varmasti halua törmätä johonkin tai kaatua ja vahingoittaa itseäsi? Lisäksi huoneen tulee olla hyvin tuuletettu. Ihannetapauksessa sinun pitäisi avata ainakin yksi ikkuna. Jos harrastat urheilua kotona, valitut harjoitukset on voitava suorittaa 1,5–2 metrin etäisyydellä. Näin tehdessäsi sinun on määritettävä, millaisia ​​harjoituksia nautit tehokkaimmin ja tehokkaimmin. Voit myös työskennellä kaikkien lihasryhmien kanssa seisten. Mutta on myös yhtä hyviä harjoituksia, jotka voidaan tehdä maasta.

Jokaisen harjoituksen aikana sinun on käytettävä vatsalihaksia. Kuinka säästää itsesi traumalta!

Naiset harjoittelevat urheilua kotona

Harjoituksia tietyille lihasryhmille

Kaikki eivät ole aktiivisen kardioharjoittelun faneja. Se on oikeastaan ​​aika vaikeaa tehdä ahtaissa tiloissa. Tässä tapauksessa suosittelemme, että olet eri päivinä eri lihasryhmiä ryhtyä. Etsi harjoituksia, jotka rasittavat heitä, ja tee suunnitelma. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vatsan ja vyötärön harjoitteluun. Tämä kehomme alue on yleensä eniten stressaantunut. Mutta se on tehtävä oikealla tavalla, jotta et loukkaantuisi prosessin aikana. Riippumatta siitä, teetkö harjoituksia jaloille tai käsille, sinun on ehdottomasti jännitettävä vatsalihaksia erittäin voimakkaasti. Toisaalta tämä takaa vakauden. Lisäksi rasitat tätä kehon osaa enemmän ja muotoilet sen erittäin hyvin. Jos noudatat tätä sääntöä, sinun on tehtävä todella raskaita vatsalihaksia harvemmin. Lisäksi ne olisivat aina helpompia sinulle.

Voit ohittaa käsipainot tai korvata ne pulloilla

Urheilu kotona jaloille

Jooga ja pilates

Kun harjoittelet kotona, jooga ja pilates ovat luultavasti sopivimpia. Olet käytännössä luotu tällaisiin tilanteisiin! Emme kuitenkaan missään tapauksessa yritä vakuuttaa sinua, koska jokaisella on omat mieltymyksensä. Älä kuitenkaan hylkää tätä vaihtoehtoa kevyellä kädellä. Monet pitävät jooga- ja pilatesharjoituksia liian helpoina, mikä on väärin. Todellisuudessa ne ovat erittäin tehokkaita, kun teet ne keskittyneesti ja kouluttajan ohjeiden mukaan. Erityistä tässä on se, että voit löytää vaikeustasosi, joka sopii hyvin nykyiseen muotoosi. Joogan ja pilatesen hyvä puoli on se, että tarjoat myös henkistä rentoutumista kehollesi ja mielellesi.

Joogan ja Pilatesin staattiset asennot ovat usein tehokkaimpia

Selän vahvistusharjoitukset urheilu kotona

Paranna ruokailutottumuksiasi liikunnan avulla

Et voi harrastaa urheilua täydellä vatsalla. Sinun ei myöskään pitäisi olla nälkäinen ja ilman energiaa. Jos harjoittaisit säännöllisesti kotona joka päivä, rakentaisit automaattisesti ruokailutottumuksesi. Muuten sinusta tulee todennäköisesti sairas … Emme halua sitä! Aamu olisi sopivin aktiivisille harjoituksille. Ihannetapauksessa sinun pitäisi aloittaa tämä noin kaksi tuntia nousun jälkeen. Harjoituksen jälkeen sinun ei pitäisi syödä mitään ruokaa noin tuntiin. Juo paljon vettä, mutta ei juuri ennen harjoitusta ja sen aikana. Voit juoda runsaasti nesteitä tuntia ennen ja heti harjoituksen jälkeen.

Harjoittelet käytännössä aina vatsalihaksia!

Urheile vatsarasvaa kotona

Muista: Riippumatta siitä, kuinka hyvin treenaat, älä paranna muotoasi ilman oikeita ruokailutottumuksia!

Varsinkin kun olet kotona koko päivän, saattaa olla järkevää olla ilman joitain asioita. Syö vähemmän valkoista leipää, maitotuotteita ja sokeria! Jos valitset vähärasvaisen lihan, vaihda se useammin kalaan tai kasvis- ja vegaanivaihtoehtoihin. Vähennä runsaita aterioita yleensä. Yritä myös vähentää nopeiden hiilihydraattien määrää. Oikea aterioiden määrä on erilainen kaikille, mutta sinulla on jo vaikutus siihen, mitä syöt! Täältä löydät myös lisää vinkkejä terveelliseen ruokavalioon koronaviruskriisin aikana!

Löydä suosikkiharjoituksesi ja pysyt siinä pidempään!

Harjoittele kotona Harjoittele lihasryhmiä

Lisävarusteet

Käsipainot, urheilupallot, joogamatot, urheiluköydet ovat vain pieni osa urheilun lisävarusteita. On olemassa erilaisia ​​teorioita siitä, missä määrin nämä kaikki ovat tarpeen. On ristiriitaisia ​​mielipiteitä, etenkin käsipainoista ja muista keinotekoisista apuvälineistä lihasten lisärasitukseen. Useat asiantuntijat uskovat, että se on syy siihen, miksi meillä on yhä enemmän ongelmia nivelissämme. Lisäksi nämä ovat lisäkustannuksia tavaroista, jotka heität vain nurkkaan jonnekin etkä käytä. Hyvät video -ohjeet antavat myös vinkkejä vastaavien kohteiden vaihtamiseen. Joogamatto voidaan korvata esimerkiksi muutamalla huovalla. Käsipainojen sijasta voit käyttää pulloja. Kirjoja, erilaisia ​​huonekaluja, portaita voitaisiin käyttää myös harjoituksessa. Joten etsi lisävarusteita, jos niistä on todella hyötyä. Mutta luota vähemmän ja hyvin valittuihin artikkeleihin.

On parasta treenata aamulla!

Urheilu kotona erittäin hyvä idea miehet

Viimeiset vinkit

Vinkkimme on: Selvitä ensin, millaista urheilua harrastat kotona. Pidä siitä kiinni ainakin viikon ajan. Silloin voit palkita itsesi upealla urheiluresurssilla! Se yksinkertaisesti saa sinut tuulelle ja motivoi sinua lisäksi.

Yksinkertaisia ​​harjoituksia on laaja valikoima 

Urheilu kotona on loistava harjoitus kotona

Muista vahvistaa selkääsi! Istuessaan hän stressaa kaksi kertaa enemmän. 

Urheilua kotona Harjoituksia selälle ja pakaralle

Voit siis sävyttää koko kehosi käytännössä 

Urheilu kotona harjoituksia naisille

Osa lisävarusteista kannattaa! Valitse tämä kuitenkin kriittisesti.

Urheilu kotona innovatiivisia lisävarusteita

Nyt voit löytää lahjakkuutesi urheiluun 

Urheilu kotona Harjoitukset lattialta

Sohvaa voi käyttää erittäin hyvin

Liikuntaa sohvalla, urheilua kotona

Monet harjoitukset sopivat myös raskaana oleville naisille 

Harjoitukset raskaana oleville naisille urheilevat kotona

Tämä joogaharjoitus edistää hyviä yöunia

Jooga ja Pilates parempaan uneen Harjoittele kotona