Mala -kaulakoru tukee sinua matkalla valaistumiseen

Mala -ketju on rukousketju, jota käytetään Japa -meditaatiossa toistamaan mantroja, rukouksia tai aikomuksia / vakuutuksia. Mala -ketjuja käytetään myös hengitysten laskemiseen tai kiitollisuuden meditaatioon. Mala on sanskritin sana ja tarkoittaa kirjaimellisesti seppele tai toisin sanoen “meditaatioseppele”.

Matkalla valaistumiseen

Mala -kaulakoru Japa Meditaion -helmet

Japa -meditaatiossa tietty mantra lausutaan ääneen ja toistetaan yhä uudelleen

Mala -kaulakoru Japa Mala Buddhalaiset rukoushelmet

Malat koostuvat meditaatiohelmistä tai rukoushelmistä ja ovat niin sanotusti muinaisia ​​”työkaluja”. Niiden tarkoituksena on keskittyä mieleen ja pitää se vapaana ajatuksista. Täysi mala -kaulakoru sisältää 108 vastahelmeä sekä yhden guru- tai meru -helmen. Tyypillisesti 108 mala on tarpeeksi pitkä käytettäväksi kaulakoruna. Mallan voi myös kiristää puoliksi mala -kaulakoruksi, jossa on 54 helmeä. Tai toinen muunnelma on ranne -mala -kaulakoru, jossa on 27 laskentahelmiä. Guru- tai meru -helmi on usein muita mantrahelmiä suurempi ja tarjoaa aloitus- ja päätepisteen mantran toistojen laskemiseen. Tupsu on yhdistetty guru / meru -helmen päähän ja mala on yhdistetty viimeiseen. Viimeistele solmu. Mala -ketjuja kutsutaan mantra- tai meditaatioketjuiksi, hindulaiseksi rukousnauhaksi tai buddhalaisiksi rukousketjuiksi.

Tavoitteena on pitää mieli keskittynyt ja vapaa ajatuksista

Mala kaulakoru tulsi Japa meditaion

Miksi mala -kaulakorussa on perinteisesti 108 malahelmiä??

Numerolla 108 on erittäin vahva merkitys Intian tieteessä ja hengellisyydessä. Sanskritin aakkosissa on 108 kirjainta! Vedic -matemaatikot mitasivat auringon halkaisijan 108 kertaa suuremmaksi kuin maan halkaisija. Ja he mittasivat auringon ja maan välisen etäisyyden 108 -kertaiseksi auringon halkaisijaksi. Joogassa numerolla on myös merkittävä rooli. 108 ovat Upanishadien pyhiä tekstejä, 108 ovat myös Intian pyhiä paikkoja ja kehossa on 108 Marma-pistettä (akupressurimainen). Bhaktijoogan perinteiden mukaan tarinoita kerrotaan 108 gopista, jotka tanssivat Krishnan kanssa Vrindavanissa. Jumalattarella on myös 108 nimeä. Tantrisessa joogassa on kuvattu 108 energialinjaa koko kehossa, jotka kaikki lähentyvät ja yhdistävät sydänchakran.

Mala -kaulakorussa on 108 rukoushelmiä, guruhelmi ja tupsu

Mala -kaulakoru Japa Meditaion Mala -kaulakoru tupsulla

Mistä mala -kaulakoru on tehty?

Mala -kaulakorut voidaan valmistaa eri materiaaleista. Yleisimmät malahelmet on valmistettu puusta, siemenistä tai puolijalokivistä. Käytetystä materiaalista riippuen helmien ominaisuuksilla on tietty energinen vaikutus. Materiaalista riippuen mala -ketjuilla on erilaisia ​​vaikutuksia. Intiassa malat valmistetaan pääasiassa santelipuusta, tulsista ja Rudrakshan siemenet valmistettu. Nepalissa ja Tiibetissä useimmat malat on valmistettu bodhin siemenistä, lootuksen siemenistä ja luista.

Rudrakshan siemenet symboloivat Shivan kyyneleitä 

Mala -ketju Japa Meditaion Buddhan rukoushelmet

Mallan helmien koko ja tyyppi

Mala -kaulakorun vastahelmet ovat yleensä halkaisijaltaan 6–10 mm. Yleisimpiä ovat nämä, joiden halkaisija on 8 mm. Suuremmat helmet on helpompi laskea, mutta mala -kaulakoru on pidempi ja raskaampi. Mala -kaulakorut voidaan valmistaa yhdestä materiaalista tai useista erilaisista puu- ja kivihelmistä. Ne voivat myös sisältää ohuita metallilevyhelmiä, joita käytetään koristeluun ja joita ei lasketa. Guruhelmi voi olla samankokoinen kuin laskurihelmet tai suurempi. Guruhelmi on yleensä valmistettu samasta materiaalista kuin vastahelmet.

Mallan kaulakoru, jossa solmuja puuhelmien välissä

Mala -ketju Japa Meditaion Mala -rukousketju, tupsu sininen

Tupsut, solmut ja narut

Malan tupsu on yleensä valmistettu puuvillasta tai silkistä. Vaihtoehto olisi esimerkiksi ympäristöystävällinen hamppu. Yleensä Mala -rukousketjut on kiristetty puuvilla- tai nylonlangalla. Intian Mala -helmissä on yleensä solmuja jokaisen helmen välissä, kun taas Tiibetistä, Nepalista ja Kiinasta peräisin olevilla malailla ei ole solmua helmien välissä. Joissakin tiibetiläistyylisissä malaisissa on kaksi ylimääräistä laskuria / laskentahelmiä malan kummallakin puolella. Näitä käytetään lukuisten mantrien toistojen laskemiseen (satoja tuhansia), ja ne voidaan helposti lisätä tai poistaa tarvittaessa.

Pieni Buddha -hahmo guruhelmenä 

Mala kaulakoru puolijalokivet Japa Meditaion

Mala -ketjun historia

Mala -kaulakoruja käytetään myös muissa kulttuureissa ja uskonnoissa. Mutta ne tunnetaan eri nimillä, kuten rukoushelmillä, rukousnauhahelmillä ja huolihelmillä. Yli kaksi kolmasosaa maailman väestöstä käyttää jonkinlaisia ​​rukoushelmiä hengellisiin rituaaleihin. Helmien käyttö rukouksessa näyttää olevan peräisin noin 800 -luvulta eaa. Olla Intiassa.

Rukoushelmillä on hyvin pitkä historia

Mala -ketju Japa Meditaion rukoushelmet

Helmillä itsessään on vahva vaikutus ja suuri merkitys ihmiskunnan historiassa. Vanhimmat tähän mennessä löydetyt helmet ovat noin 42 000 vuotta vanhoja. Historiamme mukaan helmiä on käytetty talismanina suojana, amuleteina onnea varten ja statussymboleina vauraudelle ja auktoriteetille. Aiemmin ne olivat hengellisiä ja uskonnollisia välineitä ja toimivat vaihtokaupan muodossa. Kuitenkin helmien merkitys ja käyttö ovat muuttuneet merkittävästi ajan myötä. Ne symboloivat henkilökohtaisia ​​ja kulttuurisia suhteita sekä fyysisiä, maagisia ja yliluonnollisia voimia sekä kulttuurisia maailmankuvia.

Uskotaan, että rukoushelmet ovat talismaneja suojaksi ja amuletteja onnea varten

Mala -ketju Japa Meditaion sandaalipuu Mala -rukoushelmet

Mitkä uskonnot käyttävät mala -kaulakoruja?

Kristinusko, islam, buddhalaisuus ja hindulaisuus käyttävät kaikkia rukoushelmiä. Noin 1600 -luvulla muslimit alkoivat käyttää rukoushelmiä, jotka tunnetaan nimellä Subha, Misbaha tai Tespih. Näissä kaulakoruissa on yleensä 99 vastahelmeä ja pitkänomainen päätyhelmi. Subha -helmiä käytetään Zikrin harjoittamiseen, Jumalan 99 ominaisuuden tai nimen lausumiseen.

Mala -kaulakorut ovat usein osa hengellisiä rituaaleja

Mala -kaulakoru Japa Meditaion

Irlanti tunnetaan kristillisen rukousnauhan alkuperänä 900 -luvulla. Katolinen kirkko tunnusti rosaarion virallisesti vasta 1500 -luvulla, jolloin paavi Leo X hyväksyi rukousnauhan. Ruusukko sisältää yleensä 59 helmeä ja sitä käytetään Neitsyt Marian kunniaksi sanottujen rukousten laskemiseen.

Kompoloi- tai huolihelmiä on käytetty kreikkalaisissa ja kyproslaisissa kulttuureissa 1900 -luvun puolivälistä lähtien. Kompoloi -kaulakoruissa on pariton määrä helmiä välillä 17–23, eikä niitä ole tarkoitettu hengellisiin tarkoituksiin, mutta niitä käytetään talismaneina tai amuletteina ehkäisemään huonoa onnea, rentoutumaan ja lievittämään stressiä.

Rukousketjuilla on pitkät perinteet ja monia muunnelmia

Mala -ketju Japa Meditaion buddhalaiset rukoushelmet

Mala -ketjun edut

Mala -kaulakoruja on käytetty monissa erilaisissa hengellisissä perinteissä niin kauan, koska näillä helmillä on lukuisia etuja keholle, mielelle ja hengelle. Jotkut seuraavista eduista ovat yleisiä kaikentyyppisille rukous- tai laskuketjuille, mutta jotkut ovat ainutlaatuisia malaketjuille.

  1. Mala -ketju lisää keskittymistä Japa -meditaation aikana.
  1. Mala -ketju on tehokas ja käytännöllinen työkalu mantrojen laskemiseen.
  1. Mala -kaulakorut tarjoavat helpon tavan seurata toistettavien mantrojen määrää.
  1. Fyysinen kosketus malahelmiin välittää niihin liittyvät parantavat voimat.
  1. Heti kun malaketju on “ladattu”, sitä voidaan käyttää parantamiseen itse ja muut ihmiset.
  1. Mala -kaulakorun henkilökohtainen valinta ja ostaminen voi auttaa määrittämään ja saavuttamaan tavoitteita ja aikomuksia sekä hengellisiä tavoitteita.
  1. Jopa mala -kaulakorun näkeminen tai käyttäminen voi muistuttaa aikomuksista ja tavoitteista. Sitä voidaan käyttää myös palkintona tai eri vaikeuksien voittamisen symbolina.

Voit tietysti ottaa malasi mukaasi joogatunneille 

Mala -ketjun Japa Meditaion -joogatunteja

Mala on sekä kaunis koru että kumppani matkalla kohti rauhaa, tyyneyttä ja positiivista elämää

Mala -ketjun sandaalipuuhelmet Japa Meditaion

Mallan ketjut ovat nyt erittäin suosittuja länsimaissa

Mala -ketju Mala Buddhan rukousketju tupsulla

Mala -ketju Japa Meditaion Mala -rukousketju tupsu -chakroilla

Helmet imevät kehosi energiaa ja tallentavat sen niihin, samalla kun ne myös luovuttavat palan omaa energiaasi sinulle

Mala -kaulakoru Rudrakscha Mala Japa Meditaion

Tästä syystä mala -kaulakoru on hyvin henkilökohtainen esine

Mala -ketju Japa Meditaion Mala -rukousketju tupsulla Mala -ketju Japa Meditaion Mala rukoushelmet

Jos et uskalla tehdä Japa -meditaatiota, voit tietysti keskittyä hengitykseesi

Mala -ketju Japa Meditaion Mala rukoushelmetMala kaulakoru Tulsi oranssi tupsu Japa Meditaion

Mala -ketju on enemmän kuin vain apuväline laskemiseen

Mala -ketju Mala Buddhan rukousketju tupsulla mustaMala -ketju Buddhan rukousketju tupsulla