Mikä on aurainen migreeni ja mitkä ovat yleisimmät oireet?

Aura -migreenit (tunnetaan myös nimellä klassiset migreenit) ovat toistuvia päänsärkyjä, joita esiintyy aistihäiriöiden (aura) aikana tai sen jälkeen. Näihin häiriöihin voi kuulua oireita, kuten valon välähdyksiä, sokeita pisteitä ja muita näön muutoksia tai pistelyä kädessä tai kasvoissa. Migreeni -aura ei sinänsä ole vaarallinen. Joskus migreeni -auran oireet voivat kuitenkin näyttää ja tuntua muilta vakavilta sairauksilta, kuten: B. kuin aivohalvaus. Siksi on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen. Aura -migreenin ja aurattoman migreenin laukaisimet ja hoito ovat yleensä samat. Saat lisätietoja tästä alta …

Mitkä ovat oireet migreenistä, jolla on aura?

Migreeni, jolla on aura -oireita, sokeat pisteet visuaaliset muutokset

Mikä on aurainen migreeni?

Noin joka kolmas migreeni kärsii tämän tyyppisestä migreenistä.

Oireet

Varoitusmerkki on yleensä oire, joka vaikuttaa näkösi, kuten: B. sokeat kulmat tai vilkkuvien valojen näkeminen.

Aurat voivat esiintyä joko yksinään tai ei-auran migreenipäänsäryn oireiden kanssa. Aurat näkyvät yleensä ennen päänsärkyä, joka voi olla vakava tai kevyt. Joillekin ihmisille päänsärkyä ei edes esiinny.

Aurat ilmestyvät yleensä vähitellen ja kestävät jopa tunnin.

Aurat liittyvät lähinnä näköön. Myös kieli voi vaikuttaa. Jotkut ihmiset tuntevat itsensä sekaviksi, hämmentyneiksi tai voivat pyörtyä, mutta näin tapahtuu harvoin.

Näköhäiriöt ovat yleisimpiä

Migreeni, jolla on aura -oireita, näköongelmat päänsärky

Tällaisten siksak -kuvioiden näkeminen on tyypillistä migreeni -auralle

Migreeni, jolla on aura -oireita, näköhäiriöitä

Yleisimpiä näön oireita ovat:

  • sokeat pisteet;
  • Värillisten pisteiden tai viivojen näkeminen;
  • Katso vilkkuvia tai vilkkuvia valoja;
  • Siksak -kuvioiden näkeminen;
  • väliaikainen sokeus.

Muita auran oireita voivat olla:

  • Tunnottomuus tai pistely, kuten pistonpistokset kehon osissa;
  • Lihas heikkous;
  • Huimaus tai tasapainon menetys.

Sekä värillisiä tai sokeita pisteitä 

Migreeni, johon liittyy auraoireita, aistihäiriöt, näköhäiriöt

Aura -migreenin alatyypit

Migreeni -auran alatyyppejä ovat aivorungon aura, migrelegiset migreenit ja verkkokalvon migreenit.

Mikä aiheuttaa migreenin auralla?

Ei tiedetä tarkasti, mikä aiheuttaa auran.

Tutkijat ovat tarkastelleet tätä ja havainneet, että se voi johtua aivotoiminnan hitaasta aallosta, jota kutsutaan “aivokuoren leviämisen masennukseksi”. Tämä aiheuttaa väliaikaisia ​​muutoksia kemikaaleissa, hermoissa ja aivojen verenkierrossa, jotka vaikuttavat aivojen toimintaan ja voivat liittyä kipuun.

Parempi käsitys siitä, miten nämä aivojen muutokset voivat aiheuttaa päänsärkyä, auttaa kehittämään uusia lääkkeitä, jotka voivat estää migreenin.

Muutokset aiheuttavat päänsärkyä aivoissa 

Migreeni Aura laukaisee oireita Päänsärky

Aura -migreenin hoitovaihtoehdot

Hoitovaihtoehdot riippuvat siitä, kuinka yleisiä ja kuinka vaikeita kohtaukset ovat. Ne riippuvat myös muista tekijöistä, kuten: B. muista sairauksistasi tai lääkkeistäsi, joita käytät.

Yleensä migreenin hoitoon kuuluu:

Akuutti hoito: käsikauppalääkkeet, migreenikohtaiset lääkkeet (triptaanit) ja pahoinvointilääkkeet. Näiden hoitojen tarkoituksena on lievittää oireita, kun kohtaus ilmenee. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, ettet ota tiettyjä akuutteja hoitoja liian monta päivää kuukaudessa, koska tämä voi johtaa lääkkeiden liialliseen päänsärkyyn.

Kotihoidot migreeniin voivat myös olla hyödyllisiä tässä tapauksessa

Akuutti migreeni auran lääkityshoidolla

Ennaltaehkäisevä hoito: Beetasalpaajat, trisykliset masennuslääkkeet tai epilepsialääkkeet. Näiden hoitojen tarkoituksena on vähentää migreenin esiintymistiheyttä ja vakavuutta. Ne otetaan päivittäin ja nostetaan tehokkaaseen annokseen. Joidenkin ihmisten on kokeiltava erilaisia ​​hoitoja tai heidät lähetetään erikoislääkärille, jos hoidot eivät toimi heille.

Hoidon lisäksi monien ihmisten on hyödyllistä nähdä, voivatko elämäntapamuutokset auttaa migreeniin. Tämä voi sisältää rutiinin noudattamisen, heräämisen joka päivä samaan aikaan, syömisen joka päivä samaan aikaan ja juomisen riittävästi. Jos on olemassa tekijöitä, kuten alkoholi tai unen puute, jotka näyttävät laukaisevan migreenisi, saatat pystyä tekemään jotain hyökkäysten taajuuden vähentämiseksi.

Voit lievittää kipua kylmällä pakkauksella

Akuutti migreeni auran kylmäpuristuskäsittelyllä

Aura -migreeni voi olla niin heikentävä, että se vaikuttaa negatiivisesti elämänlaatuun. Voit tuntea olosi eristetyksi, koska migreenisi arvaamattomuus vaikeuttaa sosiaalisten tapahtumien suunnittelua. Useat migreenit voivat vaikuttaa myös työhösi ja ihmissuhteisiisi.

Jos sinulla on edellä mainitut oireet, mene perheesi lääkäriin

Näön heikkeneminen Päänsärky Migreeni Aura Ota yhteys lääkäriin

On tärkeää, että haet apua ammattilaiselta. On kuitenkin neurologeja, jotka ovat erikoistuneet migreeniin ja päänsärkyyn. Ammatillisen hoidon lisäksi on myös migreeniä tukevia ryhmiä, jotka voivat auttaa sinua tiedoilla ja neuvoilla.

Päästä eroon ärsyttävästä päänsärkystä!

Migreeni Auran oireet Päänsärky laukaisee

Migreeni, johon liittyy auraoireita päänsärky