Mikä on bergamottiöljy ja mitä hyötyä siitä on terveydelle?

Bergamottiöljy uutetaan sitrushedelmien (Citrus bergamia) kuoresta, jotka kasvavat bergamotin appelsiinipuissa. Jos olet Earl Greyn teen fani, tiedät jo bergamotin erottuvan maun.

Mikä on bergamotti?

Sitrushedelmäleikattu bergamottiöljykasvin ominaisuudet

Bergamotin juuret voidaan jäljittää Kaakkois -Aasiaan. Sitä kasvatetaan tällä hetkellä monissa osissa maailmaa, mutta se sai maineensa ja nimensä Etelä -Italian Bergamon kaupungissa.

Sitä arvostetaan sen rauhoittavan tuoksun, mausteisen maun ja monenlaisten käyttötarkoitusten vuoksi.

Tästä voit lukea lisää alta …

Tiedätkö bergamottiöljyä??

Sitrushedelmien bergamottiöljyn kasvien terveyshyödyt

Mikä on bergamottiöljy?

Yrtti bergamotti sai nimensä italialaisesta Bergamon kaupungista Lombardiassa, Italiassa, missä öljy ensimmäisen kerran tuotettiin ja myytiin.

Öljyä on käytetty italialaisessa kansanlääketieteessä monien vuosien ajan erityisesti korkean kuumeen, suolistomatojen ja jopa malarian hoitoon.

Sitrushedelmien bergamotti sai nimensä italialaisesta Bergamon kaupungista

Bergamottiöljykasvien ominaisuudet

Bergamotin eteerinen öljy sisältää yli 300 yhdistettä, mukaan lukien linalyyliasetaatti (30-60 %), limoneeni (26-42 %) ja linaloli (11-22 %). Jotkut muut ainesosat ovat alkoholit, seskviterpeenit, alkaanit ja furokumariinit, kuten bergapteeni 0,30-0,39 prosenttia.

Italiassa tehdyt tutkimukset osoittavat, että bergamotin eteerisellä öljyllä voi olla laaja käyttöalue. Voi olla hyödyllistä hoitaa joitakin suun ja ihon infektioita sekä myös hengitysteiden ja virtsatietulehduksia.

Tältä tämä eksoottinen sitrushedelmä näyttää

Bergamottiöljy sitrushedelmät

Bergamottiöljyn vaikutus

Bergamottiöljyä käytetään laajalti aromaterapiassa. Sillä on viilentäviä ja virkistäviä ominaisuuksia, ja se toimii ensisijaisesti hermoston eliksiirinä, koska se virkistää olematta liikaa stimuloiva.

Tuoksu tuntuu kohottavalta ja tasapainottavalta, ja se voi auttaa ahdistusta, stressiä, jännitystä, jännityspäänsärkyä ja masennusta vastaan.

Bergamottiöljyllä on voimakas tuoksu 

Sitrushedelmien bergamottiöljyvaikutus

Bergamottiöljyllä on karminatiivisia (kaasua vapauttavia), antiseptisiä ja antispasmodisia ominaisuuksia, joten se on hyödyllinen lääke ruoansulatuskanavan ongelmiin, erityisesti koliikkaan, kaasuun tai yleiseen ruoansulatushäiriöön. Öljy voi säätää ruokahalua, ja sen antiseptiset ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä gastriitille ja muille ruoansulatuskanavan infektioille.

Bergamotin eteeristä öljyä käytetään eräiden loisten poistamiseen ja syyhyen hoitoon.

… ja useita terveyshyötyjä

Bergamottiöljyn kasvien ainesosat

Yrttiä on perinteisesti käytetty yrttilääkkeenä yskän, flunssan, korkean kuumeen, emättimen vuotojen ja infektioiden, huonon ruokahalun, joidenkin syömishäiriöiden, aknen, ekseeman, psoriaasin, hilseen, leikkausten, haavojen, hyönteisten puremien ja paiseiden hoitoon..

Bergamotilla näyttää olevan viruslääkeominaisuuksia, jotka tekevät tästä yrtistä potentiaalisen parannuksen herpes simplex -virukseen ja herpes zoster -virukseen.

Öljyä käytetään aromikomponenttina Earl Grey -teessä. Sitä käytetään myös ainesosana eri hajusteissa, ihonhoitotuotteissa, voiteissa, saippuoissa ja karkkeissa.

Earl Grey -tee hyötyy bergamotin mausta

Sitruunateen bergamottiöljyn kasvien ominaisuuksien tekeminen

Annostelu ja hallinnointi

Bergamottiöljyä ei ole määritetty oikein, kun sitä käytetään yrttilääkkeenä.

Jos haluat käyttää bergamottia lääkekasvina, sinun on kysyttävä neuvoa koulutetulta yrttilääkäriltä tai ammatilliselta terveydenhuollon tarjoajalta ennen sen käyttöä.

Bergamotilla sanotaan olevan virusvastaisia ​​ominaisuuksia 

Sitrushedelmien bergamottiöljykasvien ominaisuudet

Bergamottiöljyn mahdolliset sivuvaikutukset

Käytä bergamottiöljyä erittäin varovasti sekä ulkoisesti että sisäisesti. Jos sinulla on herkkä iho, öljy voi ärsyttää ihoa. Älä koskaan käytä sitä laimentamattomana, koska se voi vahingoittaa ihon pigmentaatiota.

Ihon ärsytys ja valoherkkyys ovat mahdollisia sivuvaikutuksia

Sitrushedelmien bergamottiöljykasvien ominaisuudet Aromi

Öljy voi tehdä ihosta herkemmän auringonvalolle. Älä siksi käytä sitä ennen auringonottoa ja ennen solariumiin tai solariumiin menoa, koska öljyssä oleva Bergapten -yhdiste voi aiheuttaa valoherkkyyttä. Paras vaihtoehto on hankkia bergapteeniton öljy, joka tunnetaan nimellä FCF (furokumariiniton), koska se ei aiheuta valoherkkyyttä. Yksilöiden, jotka ovat allergisia sitrushedelmille, tulisi välttää tämän eteerisen öljyn käyttöä.

Bergamotti – eksoottinen sitrushedelmä, jolla on monia terveysvaikutuksia

Sitrushedelmien bergamottiöljykasvi