Mikä on nykyaikainen sirtfood -ruokavalio, kenelle se sopii ja mitä sitä vastustetaan?

Ihmiset ovat puhuneet sirtfood -ruokavaliosta vuodesta 2016 lähtien, ja tämä on ollut kuuma aihe toistaiseksi. Hän auttoi monia kuuluisuuksia, muun muassa laihduttamaan. Asiantuntijoiden mukaan tämä ruokavalio toimii aktivoimalla tiettyjä serotoniiniproteiineja. Ne suojaavat stressaantuneita soluja sukupuutolta. Serotoniinit auttavat siten tulehduksia vastaan, säätelevät aineenvaihduntaa ja hidastavat ikääntymisprosessia. Näin poltat kehon rasvaa nopeammin ja aineenvaihdunta kiihtyy. Monet lääkärit ja ravitsemusterapeutit kuitenkin vastustavat tätä ruokavaliota. Muista siis jatkaa artikkelin lukemista ja oppia lisää sirtfood -ruokavalion mahdollisista positiivisista ja kielteisistä vaikutuksista!

Salaatti kalalla – herkullinen ruokalaji, joka voi olla osa sirtfood -ruokavaliota 

Kalaruoka tuoreella salaatilla sirtfood -ruokavalio

Mikä on Sirtfood Diet??

Sirtfood -ruokavalio sisältää elintarvikkeita, jotka todennäköisesti aktivoivat serotoniinia kehossa. Tässä on joitakin niistä:

  • Vihreä tee,
  • Musta suklaa,
  • Omenat,
  • Sitrushedelmät,
  • kurkuma,
  • Lehtikaali,
  • Mustikoita,
  • Kaprikset,
  • punaviini.

Tämä tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensimmäinen vaihe sulkeutuu viikon ja toinen kaksi.

Vaihe yksi

Ensimmäisen vaiheen aikana, sinun ei pitäisi syödä yli 1000 kaloria päivässä kolmen ensimmäisen päivän aikana. Käytät vain puna-vihreitä vihannes- ja hedelmämehuja ja voit myös hemmotella itseäsi yhdellä normaalilla aterialla päivässä. Lueteltujen tuotteiden lisäksi on myös kanoja, vähärasvaista kalaa tai kalkkunanliha sallittu. Neljännestä seitsemänteen päivään kulutat noin 1500 kaloria. Kasvimehut hallitsevat myös tänä aikana, ja voit myös syödä jopa kaksi ateriaa päivässä.

Musta suklaa on myös luonnollinen osa tätä ruokavaliota 

Herkullisia konvehteja suklaan Sirtfood -ruokavalion kanssa

Vaihe kaksi

Toisen vaiheen aikana yritetään saada tuloksia.

Tämä vaihe kestää kaksi kertaa niin kauan kuin ensimmäinen eli neljätoista päivää. Tässä vaiheessa noudatetaan samaa ravitsemusperiaatetta. Mutta annat itsellesi kolme ateriaa päivässä. Monille tämä osoittautuu helpoksi keinoksi laihtua. Salaisuus on keskittyä vähemmän tiettyjen elintarvikkeiden välttämiseen ja korostaa enemmän maukkaiden ja terveellisten tuotteiden kulutusta.

Herkullinen maku kompensoi kalorien vähenemistä

Suklaa ja muut herkut Sirtfood -ruokavalio

Terveydenhuollon ammattilaisten varoitukset

Tämän ruokavalion kannalta kriittinen on kehon reaktio tavanomaiseen ruokavalioon palaamisen jälkeen. Jos et korvaa huonoja ruokailutottumuksia terveellisillä, epämiellyttävä jojo-vaikutus tulee varmasti. Lisäksi jotkut terveysasiantuntijat ovat sitä mieltä, että sirtfood -ruokavalio ei ainoastaan ​​heikennä kehon rasvaprosenttia, vaan myös muita kudoksia ja lihaksia. Erityisesti heikot luut voivat saada trauman jälkikäteen. Joten tästä ruokavaliosta on monia vastalauseita. Se ei todellakaan ole pohjimmiltaan huono, mutta se ei myöskään selvästikään sovi kaikille ja kaikissa elämänvaiheissa.

Herkulliset vihannekset ja vihannesmehut sopivat sirtfood -ruokavalioon

Sirtfood -ruokavalio - parsakaali

Lopuksi, onko sirtfood -ruokavalio hyvä idea vai ei?

Ehkä oikea vastaus olisi, kenelle ja missä tapauksissa tämä ruokavalio on hyvä. Se voi olla ihanteellinen joillekin ihmisille, joilla on joka tapauksessa terveelliset elämäntavat. Tässä tapauksessa sirtfood -ruokavalio olisi mahdollisuus monipuolisuuteen ilman suuria muutoksia omiin tapoihin. Tällaisessa tapauksessa nämä kolme viikkoa puhdistavat kehon toksiineista. Jotkut ihmiset voisivat myös voittaa riippuvuutensa epäterveellisistä makeisista sirtfood -ruokavalion ansiosta. Kokemus on osoittanut, että esimerkiksi tietyn ajan kuluttua ilman säännöllistä sokerin kulutusta ei ole niin voimakasta ruokahalua siihen. Pohjimmiltaan asiantuntijat neuvovat välttämään tiukkaa pitkäaikaista ravitsemusta. Oikea tapa laihtua toimii vain, jos kehität tapoja, joiden kanssa voit elää pitkällä aikavälillä. On myös tärkeää, että terveellisestä syömisestä tulee ensisijainen tavoite. Painonpudotuksen pitäisi seurata tästä eikä olla itsetarkoitus.

Pitkällä aikavälillä vain ne ruokavaliot, jotka muodostavat meissä terveellisiä tapoja, ovat tehokkaita

Sirtfood -ruokavalio terveellinen ruoka

Ensimmäisessä vaiheessa mehut tulisi suosia kiinteisiin aterioihin

Sirtfood -ruokavaliot herkullisia ja terveellisiä mehuja

Terveitä kevyitä ruokia tulisi aina suosia jokapäiväisessä elämässä 

Sirtfood -ruokavalio on herkullinen ja kevyt ruokalaji

Myös mereneläväsalaatit ovat täydellisiä

Sirtfood -ruokavaliosalaatti ja merenelävät

Mustikat voivat olla osa ruokavaliota

hienoja herkullisia hedelmäideoita sirtfood -ruokavalio

Erittäin terveelliset ateriat ovat todella mahdollisia sirtfood -ruokavaliossa 

erilaisia ​​hienoja ainesosia sirtfood -ruokavalio