Mikä on paras nukkumisasento sinulle? Hyödyt ja haitat

Nukumme merkittävän osan elämästämme, noin kolmasosa tarkalleen ottaen. Useimmilla ihmisillä on yksi etuoikeutettu asema yöunen aikana. Vaikka on olemassa monia erilaisia ​​nukkumisasentoja, joilla on erittäin hienoja nimiä, ne jaetaan yleensä kolmeen pääluokkaan – selkänojat, sivuun ratapölkyt ja vatsavaipat. Niillä kaikilla on erilaisia ​​etuja ja haittoja, ja ne voivat olla erittäin hyödyllisiä tai haitallisia terveydellemme ja siten elämäntavallemme. Tämän päivän artikkelissa tarkastelemme huolellisesti kolmea suosituinta nukkumisasentoa ja annamme sinulle käsityksen niiden positiivisista ja negatiivisista puolista. Joten voit löytää juuri sinun tarpeisiisi parhaan nukkumisasennon.

Mikä on paras nukkumisasento sinulle, mitä etuja, haittoja ja vinkkejä kissa nukkuu peiton alla

Paras nukkumisasento selällesi

etuja: Yleensä monet lääkärit pitävät selkäunia parhaana nukkuma -asennona. Se on erittäin hyödyllistä selkärangalle, koska selkä pysyy suorassa neutraalissa asennossa ilman pakotettuja muodonmuutoksia. Ellei lepää pääsi todellisella tyynyvuorella.

Lisäksi monet tutkimukset osoittavat sen GERD (gastroesofageaalinen refluksitauti) helpottaa huomattavasti selkänojat. Bonuspisteenä selällään nukkuminen voi pitää kasvosi nuorena ja ryppyttömänä pidempään, koska sitä ei paineta tyynyä vasten.

Mikä on paras nukkumisasento sinulle?

haitta: Tuettu selkäranka ei aina tarkoita hyviä yöunia. Täysin litteä runko koko yön voi herättää sinut jäykäksi ja huonolle tuulelle aamulla. Temppu tämän aseman tekemiseksi sinun eduksesi on yksinkertaisesti laittaa tyyny polvien alle.

Ihmiset, jotka kärsivät kroonisesta kuorsauksesta tai SAS (uniapneaoireyhtymä) kärsiä, mutta tyyny ei yksin voi auttaa. Heille selällään nukkuminen ei tee hyvää, koska tämä nukkumisasento voi pahentaa oireita. Näissä tapauksissa lääkärit määräävät usein nukkumista puolellasi. Joten tulemme seuraavaan kohtaan.

Edut, haitat ja vinkit kuorsaavien selkärankaisten epäterveelliseen kuunteluun

Sivulla on paras nukkumisasento mukavuuden vuoksi

etuja: Tätä pidetään yleensä yleisimpänä ja mukavimpana nukkuma -asennona. Noin 60 prosenttia kaikista ihmisistä ilmoittaa nukkuvansa kyljellään. Olitpa makaa suoraan kuin puunrunko tai käpertynyt kuin alkio, nukkuminen puolellasi tarjoaa monia etuja.

Toisaalta tämä nukkumisasento palauttaa selkärangan luonnollisen kaarevuuden, jonka jokainen keho olettaa kohdussa. Tämä helpottaa suorien asentojen ylläpitämistä, joissa vietämme suurimman osan valveilla olevasta elämästämme. Se myös parantaa verenkiertoa ja on erityisen hyödyllinen raskauden aikana. Tässä asennossa ravintoaineet pääsevät helpommin vauvaan. Tämän lisäksi nukkuminen kyljellä ja erityisesti nukkuminen vasemmalla puolella voi myös lievittää GERD: tä, SAS: ää ja kuorsausta.

Mikä on paras nukkumisasento sinulle?

haitta: Makaaminen toisella puolella pitkään painaa vatsaasi ja keuhkojasi. Siksi on tärkeää vaihtaa puolta silloin tällöin. Toinen haittapuoli on pahamaineinen pistely ja joskus jopa käsivarsikipu, kun se puristetaan kehon alle. Voit myös kokea niskakipua, jos et tue päätäsi oikein tässä asennossa. Siksi on tärkeää, että sinulla on sopiva Sivuilla oleva tyyny käyttää.

Mikä on sinulle paras nukkumisasento Edut, haitat ja vinkit nukkuvat ihanteellisesti sivussa

Paras nukkumisasento kuorsausta vastaan ​​on vatsasi

etuja: Vatsalla lepäämistä pidetään yleensä kaikkien aikojen huonoimpana nukkuma -asennona. Kuitenkin joillekin ihmisille, erityisesti niille, joilla on jatkuvia kuorsausongelmia tai SAS, vatsalla nukkuminen voi lievittää hengitysvaikeuksia. Tämä poikkeuksellinen nukkumisasento voi myös olla hyvä ruoansulatukselle.

haitta: Vatsalla nukkuminen ei seuraa selkärangan luonnollista käyrää, mikä voi nopeasti laukaista alaselän kipua. Pääsi työntäminen tyynyyn koko yön voi johtaa myös kivuliaaseen niskajäykkyyteen ja ennenaikaisiin kasvojen ryppyihin. Jos tämä on ensisijainen asento, paras vaihtoehto on käyttää sivutyynyä kehon vähitellen kouluttamiseen nukkumaan toiselle puolelle.

Mikä on paras nukkumisasento sinulle? Edut, haitat ja vinkit vatsan ratapölkyt

Joskus on vaikea kuvitella, että vietämme koko kolmanneksen elämästämme nukkumassa. Siksi on erittäin tärkeää löytää paras nukkumisasento, joka on sekä mukava että terve. Ellei lääkäri ole nimenomaisesti määrännyt tiettyä nukkumisasentoa, suosittelemme kokeilemaan eri asentoja. Tämä on ainoa tapa selvittää oikein, mikä niistä on sinulle paras.

Mikä on paras nukkumisasento sinulle?