Miksi adzuki -pavut ovat niin terveellisiä ja miten ne valmistetaan oikein

Adzuki -pavut ovat palkokasveja, jotka liittyvät pääasiassa mung -papuihin. Ne ovat samanlaisia ​​kuin punaiset pavut, mutta ovat paljon pienempiä ja makea, hieman pähkinäinen. Heidän kotinsa on Kauko -Itä, tarkemmin sanottuna Himalajan alue sekä Kiina ja Japani. Aasian keittiössä pieniä punaisia ​​papuja käytetään suosittuina ainesosina lukuisissa ruokalajeissa. Siitä voidaan valmistaa patoja, keittoja, pääruokia ja jälkiruokia. Japanilaiset rakastavat adzuki-papuja erityisesti ns. Anko-tahna-muodossa. Ruskeanpunainen tahna, joka on valmistettu keitetyistä papuista ja jota käytetään perinteisten japanilaisten makeisten, kuten daifukun, täyteaineena.

Kaukoidän terveet pavut

adzuki -pavut terveellistä ruokaa

Miksi adzuki -pavut ovat terveellisiä??

Palkokasvit ovat yleensä erittäin terveellisiä, ja ne tulisi sisällyttää päivittäiseen ruokalistaan ​​useammin. He saavat sinut kuntoon ja niillä on paljon terveyshyötyjä. Punaiset adzuki -pavut ovat yksi terveellisimmistä palkokasveista, ja se selitetään tarkemmin alla.

Minimoitu syöpäriski

Punaiset pavut ovat 29 eri antioksidanttinsa, kuten flavonoidiensa, todellinen superruoka, joka sieppaa ja neutraloi vapaita radikaaleja.

Tämä torjuu tehokkaasti oksidatiivista stressiä. Tällä tavoin kehon terveet solut suojataan ja epänormaalin kudoksen muodostuminen estyy. Toisin sanoen on pienempi riski sairastua rinta-, etu- tai paksusuolen syöpään.

Alhainen kolesteroli

Säännöllinen adzuki -papujen käyttö minimoi veren LDL -kolesterolin (huonon kolesterolin). Tämä puolestaan ​​torjuu vaarallista verisuonten kalkkeutumista, jolla voi olla kohtalokkaita seurauksia, kuten ateroskleroosi.

Kaikilla palkokasveilla on arvokkaita ominaisuuksia ja ne ovat meille terveellisiä

adzuki -pavut terveellisiä vinkkejä

Hyvä munuaisille

Adzuki -pavuilla ja erityisesti niiden haudulla on diureetti- ja tyhjennysvaikutus. Ei ole turhaa, että näitä pidetään erittäin terveinä munuaisille, erityisesti perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, joka on puhdistettava kokonaan niiden avulla.

Ruoansulatusta stimuloidaan

Pavut sisältävät huomattavan määrän kuitua. Nämä stimuloivat ruoansulatusta terveellä tavalla ja ovat myös elintärkeitä terveille suolistobakteereille. Nämä mikro-organismit ovat puolestaan ​​vastuussa hyvinvoinnistamme ja puolustuksestamme. Hieno win-win-tilanne.

Suuri määrä foolihappoa

Foolihappo, jota kutsutaan myös B9 -vitamiiniksi, on erittäin tärkeä kehomme kaikissa kasvu- ja kehitysprosesseissa. Organismimme ei kuitenkaan pysty tuottamaan tätä itse, vaan sen pitäisi saada se ruoasta. Vitamiinia tulee saada runsaasti, erityisesti raskauden aikana, koska sillä on perustavanlaatuinen merkitys geneettisen rakenteen muodostumiselle. Vain yksi annos adzuki -papuja päivässä voi kattaa vähintään 30% päivittäisestä tarpeesta.

On suositeltavaa syödä enemmän palkokasveja ennen raskautta

adzuki -pavun terveysvaikutukset

Säädetty verensokeri

Eksoottisilla papuilla on erittäin alhainen glykeeminen arvo (GI). Tämä tarkoittaa, että kun niitä kulutetaan, verensokeri nousee vain hitaasti ja tasaisesti. Tämä haima ei ylikuormita tuottamaan enemmän insuliinia. Pitkällä aikavälillä tämä voi tarkoittaa minimoitua riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Kestävä laihtuminen

Paljon kuituja ja alhainen GI, adzuki -pavut sisältävät onneksi myös paljon proteiinia (7,5 g / 100 g) ja myös melko vähän kaloreita (128 kcal / 100 g). Niitä pidetään perustellusti arvokkaana kasviproteiinilähteenä, joka auttaa terveellisessä laihtumisessa.

Monet urheilijat ja ne, jotka haluavat laihtua, luottavat siksi palkokasveihin

Valmista adzuki -pavut

Valmistusvinkki:

Jotta adzuki -pavut olisivat entistä sulavampia, sinun on valmistettava ne rakkaudella ja hieman kärsivällisyydellä. On parasta liottaa niitä haaleassa vedessä yön yli. Seuraavana päivänä pavut huuhdellaan vedellä siivilässä ja keitetään kattilassa makealla vedellä. Muutaman minuutin kuluttua lämpö minimoidaan ja pavut haudutetaan noin 45-60 minuuttia. Alla on herkullinen ja ennen kaikkea terveellinen resepti erityisesti sinulle valmistetulle syksykeitolle, jonka voit valmistaa helposti.

Resepti: Herkullinen syksykeitto sienillä ja adzuki -pavuilla

adzuki -papujen resepti syksyinen keitto sienillä

Ainekset:

 •     1/3 kuppi adzuki -papuja, liotettu veteen ja valutettu
 •     15 g kuivattuja sian sieniä
 •     2 kuppia kasvislientä
 •     1 pieni purjo, hienonnettuna
 •     2 pientä keltaista sipulia, hienonnettuna
 •     1 sellerin varsi, hienonnettuna
 •     2 keskikokoista porkkanaa, ohuiksi viipaleiksi
 •     350 g sieniä, viipaloitu
 •     1 kuppi sienilientä (katso ohjeet)
 •     1/2 rkl tomaattipyrettä
 •     1/3 kuppia vihreitä tai ruskeita linssejä
 •     soijakastike
 •     Puoli sitruunaa
 •     suola
 •     pippuri
 •     tuoretta rakuunaa, hienonnettuna, koristeluun

Niiden liottaminen veteen tekee adzuki -pavuista entistä sulavampia

Adzuki -pavujen valmistusvinkkejä

Valmistelu:

 • Kiehauta 3 kupillista vettä pienessä kattilassa. Lisää liotetut adzuki -pavut ja vähennä lämpöä. Peitä ja kypsennä noin 30 minuuttia.
 • Liota kuivattuja sian sieniä 1 kupillisessa erittäin kuumaa vettä.
 • Kaada 1 rkl kasvislientä keskikokoiseen (3–4 litran) liemipattilaan, kuumenna varovasti, kunnes se alkaa kiehua. Lisää kattilaan sipulit, purjo, selleri ja porkkanat ja paista pehmeiksi. Lisää sienet, sekoita ja peitä. Keitä kunnes sienet ovat kutistuneet ja vapauttaneet nesteen.
 • Lisää tomaattimurska ja kuumenna minuutti tai kaksi. Sekoita hyvin ja lisää loput kasvisliemestä ja linssit.
 • Tyhjennä adzuki -pavut ja lisää kypsennykseen.
 • Siivilöi sianlihaliemi kahvisuodattimen läpi ja lisää suodatettu liemi keittoon. Pilko loput sian sienet ja lisää myös ne.
 • Anna keiton (peittämättä) kiehua vielä 20 minuuttia. (Linssit täytyy kypsentää vähintään 20 minuuttia ja adzuki -pavut yhteensä 60 minuuttia.)
 • Lisää ripaus soijakastiketta ja iso ripaus sitruunaa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan
 • Tarjoile kulhoissa ja koristele tarragonilla. hyvää ruokahalua!

Terve syksyn keitto täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita

sienikeitto adzuki -pavuilla

Katso alta, mitä muuta voit valmistaa suurilla adzuki -pavuilla. Monet näistä kulinaarisista ideoista voidaan tietysti toteuttaa myös muiden palkokasvien kanssa. Ole vain luova ja rohkea ja kokeile sitä!

Proteiinipitoinen papusalaatti, porkkanaa ja purjoa

Valmista adzuki -papusalaatti

Klassinen papupata sipulilla

Valmista vegaaninen keitto adzuki -pavuista

Vegaanisia papuja, tomaattikastikkeessa

adzuki -pavut vegaaniset nyytit tomaattikastikkeella

Eksoottinen papukeitto seesaminsiemenillä

vegaaninen kasviskeitto adzuki -pavuilla

Käytä aasialaisen keittiön tyypillisiä mausteita

Valmista adzuki -pavut ja linssit madras -curry

Valmista anko -tahna itse

anko japanilainen punainen tahna, joka on valmistettu adzuki -pavuista

Valmista anko -tahna adzuki -pavuilla

Valmista perinteinen adzuki -paputahna

Perinteiset japanilaiset Daifuku -makeiset anko -tahnalla

Valmista daifuku mochi adzuki -pavuilla

Chia -vanukas adzuki -pavuilla

vanukas chian ja adzuki -papujen kanssa

Paistamaton brownie adzuki-pavuilla

Valmista vegaaninen brownie adzuki -pavuilla