Miksi L-Proline hyödyttää terveyttämme? – 4 syytä siihen

L-proliini on ei-välttämätön aminohappo, jolla on useita terveydellisiä etuja, kuten sidekudoksen ja ihon terveyden vahvistaminen. Sitä kutsutaan ei-välttämättömäksi happoksi, koska kehosi voi syntetisoida sen hajottamalla toisen aminohapon L-glutamaatin. Aminohapot ovat välttämättömiä kehon kudosten korjaamiseen ja rakentamiseen. Lue lisää L-proliinin vaikutuksista ja miksi on tärkeää ottaa se ravintolisänä …

Pysy terveenä ja nauti L-proliinin terveydellisistä eduista!

L-Proline-lihasten harjoittelun terveyshyödyt

Se on ei-välttämätön aminohappo

L-Proline-kaavan terveyshyödyt

L-proliinin terveysvaikutukset

L -proliiniin on yhdistetty useita hyödyllisiä vaikutuksia kehossasi – terveemmistä nivelistä pienempään sydänsairauksien riskiin. Alla on luettelo L-Prolinen tärkeimmistä eduista.

Vahvistaa sidekudosta

Kollageeni on joustava ja sileä sidekudoksen muoto, joka pitää luut yhdessä ja toimii sekä iskunvaimentimena että kitkan vähentäjänä. Kehosi tuottaa kollageenia hydroksilysiinin avulla. L-proliini on itse asiassa hydroksilysiinin edeltäjä ja siksi välttämätön kollageenin ja muiden kudosten, kuten Jänteet, nivelsiteet ja jopa jotkut sydämesi lihakset. Siksi L-proliini voi paitsi edistää sidekudoksen terveyttä, myös auttaa akuuteissa vammoissa, kuten kannoissa ja nyrjähdyksissä, ja jopa parantaa sairauksia, kuten nivelrikkoa.

Se on tärkeää nivelten terveydelle

L-Proline-nivelten terveyshyödyt

Takaa terveen ja kauniin ihon

Tiedät nyt, että L-proliini on tärkeä osa sidekudoksen rakenteen (eli kollageenin) muodostumista. Kollageenin lisäetuna on terveempi ja nuorentunut iho. Aivan kuten luut ja nivelet, myös ihosi sisältää kollageenia, joka antaa sille joustavat ominaisuudet. Ajan myötä ihon kollageenipitoisuus vähenee, jolloin se menettää kimmoisuutensa. Varmistamalla, että kehossasi on riittävästi L-proliinia, voidaan tuottaa enemmän kollageenia ja mahdollisesti hidastaa joitain ihon ikääntymisen vaikutuksia.

Tämä ei-välttämätön aminohappo auttaa ihoasi näyttämään nuoremmalta

L-Proline terveen ihon terveyshyödyt

Vähentää sydänsairauksien riskiä

Sydänsairaus on yksi johtavista kuolinsyistä maailmanlaajuisesti. Yksi johtavista sepelvaltimotaudin syistä on ateroskleroosi, jolloin rasva kerääntyy valtimoiden seinille ja tekee niistä paksuja ja jäykkiä. Nämä rasvapitoisuudet ja valtimoiden jäykistyminen estävät niitä laajentumasta kunnolla, kun sydämesi lyö. Koska valtimot eivät enää laajene ja veri ei voi enää virrata elimiin ja kudoksiin, happea ja muita elintärkeitä ravintoaineita ei enää voida kuljettaa kehossasi. Suuria ongelmia syntyy, kun rasvakertymät aiheuttavat tukoksen, joka estää veren pääsyn sydämeesi tai aivoihisi, mikä johtaa sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. L-proliini voi auttaa vapauttamaan osan näistä rasvakerroksista takaisin verenkiertoon, mikä auttaa valtimoiden seinämiä säilyttämään joustavuutensa ja estämään ateroskleroosin esiintymisen.

Se on myös tärkeä sydämen terveydelle 

Terveyshyödyt L-Proline Heart Healthy

Suojaa lihaskudosta

Lihaksesi tarvitsevat paljon energiaa intensiivisten harjoitusten aikana. Tämä energia saadaan ensisijaisesti verenkierrosta saatavasta tai kehon kudoksiin varastoidusta glukoosista. Pidempien harjoitusten aikana voi tapahtua, että glukoositarjonta ei riitä täyttämään kehon energiavaatimuksia. Kun se tapahtuu, kehosi voi hajottaa aminohapot energiaksi. Valitettavasti lihaskudoksesi koostuu aminohapoista, joten kehosi saattaa hajottaa lihakset. Täydentämällä muita aminohappoja, kuten L-proliinia, voit estää osan lihasten hajoamisesta.

L-proliini estää mahdollisen lihasten hajoamisen

L-Proline-lihaskudoksen terveyshyödyt

Liikunta ja terveys kulkevat käsi kädessä

L-proliinin terveysvaikutukset

Lopuksi

Kollageeni on kehon tärkein rakenneproteiini, joten on järkevää tehdä kaikki mahdollinen kollageenin muodostumisen edistämiseksi. Yksi tapa tehdä tämä on ottaa L-proliini lisäaineena. Noin 1 gramman vuorokausiannos on enemmän kuin riittävä hyötymään edellä mainituista eduista. L-proliini vahvistaa sidekudosta yhdessä C-vitamiinin kanssa. Siksi sinun tulee myös ottaa C-vitamiinitabletteja, jos et saa tarpeeksi ruokaa.

Yhdessä B-vitamiinin kanssa L-proliinin vaikutus on vielä voimakkaampi

L-proliinin ja C-vitamiinin terveyshyödyt

L-proliinia on saatavana ravintolisänä

L-proliinilisän terveyshyödyt