Miksi setriytimet ovat terveitä? – Mielenkiintoisia faktoja Siperian setripuista

Siperian setriä voidaan perustellusti kutsua Venäjän kansallispuuksi, koska se kasvaa tietysti lähes yksinomaan Venäjällä – Uralissa, Siperiassa, Altai -alueella. Vain 1% setrimetsien kokonaispinta -alasta on Mongolian kansantasavallan alueella. Setri on Venäjän metsien loisto ja ylpeys. Se on erityisen kaunis kukinnan aikana, kun karmiininpunainen urospuolinen kukka hehkuu kirkkaasti tummanvihreiden oksien taustalla. Kauneuden lisäksi Siperian setrillä on vielä paljon tarjottavaa. Jos olemme herättäneet kiinnostuksesi, lue eteenpäin ja löydät hyödyllistä tietoa setriytimistä ja niiden terveysvaikutuksista alla …

Siperian setrillä on monia etuja

Cedar -ytimet terveitä Siperian setri -männynkäpyjä

Millainen puu on Siperian setri?

Siperian setri (tarkemmin sanottuna Siperian setri mänty) on erittäin kestävä ja löytyy kauas pohjoiseen. Setripuita löytyy Arkangelin ja Murmanskin alueilta, Valaamin saarelta Laatokalla ja Solovetskin saarilta Valkoiseltä mereltä.

Setri löytyy jopa napapiiriltä ja kasvaa ikiroudan maaperässä.

Siperian setrit ovat erittäin joustavia puita

Cedar ytimet terve Siperian setri metsä

Cedar -puut parantavat ilmanlaatua ja antavat sille parantavia voimia. Cedar -neulojen sisältämillä eteerisillä öljyillä, jotka antavat niille hienon aromin, on bakterisidinen vaikutus. Cedar-metsien ilma on käytännössä bakteerittomia. Setrimetsien antimikrobiset ominaisuudet tekevät tästä lajista erittäin arvokkaan istutuksen virkistysalueille, kaupungin puutarhoihin ja puistoihin. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Siperian setri on muita havupuita kestävämpi savulle ja muille kaupungin ilmaan joutuville epäpuhtauksille.

Cedar -neulat sisältävät eteerisiä öljyjä, jotka tappavat bakteereja

Cedar -ytimet terve Siperian Cedar Cedar -neula

Miksi setriytimet ovat terveitä??

Siperian setrin tärkein arvo on kuitenkin sen ytimet. Cedar -ytimet sisältävät 61% öljyä, 20% proteiinia, 12% hiilihydraatteja.

Venäjällä setriytimet olivat jo vientituote Ivan Kauhean päivinä. Ja vuonna 1786 akateemikko P. S. Pallas kirjoitti: ”Sveitsissä setripähkinöitä käytetään apteekeissa; niistä valmistetaan maitoa, joka on määrätty rintasairauksiin…. Herkän, hieman balsamiöljyn vuoksi ne ovat parempia kuin mantelit. Siksi väitetään, että niitä käyttävät ihmiset, jotka kuluttavat … “

Cedar -ytimet ovat terveitä?

Cedar -ytimet terveitä Siperian setripähkinöitä

Setripähkinöiden ytimistä on uutettu pitkään Siperiassa ja Uralissa korkealaatuista makua ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia sisältävää öljyä. Tämä on helposti elimistön omaksumaa ja se sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Se ylittää usein parhaat oliiviöljylajit. Siperialaiset valmistavat myös kasvipohjaista kermaa setriytimistä. Sen rasvapitoisuus on kaksinkertainen maitokermaan verrattuna. Kokkien lisäksi myös taiteilijat tietävät setriytimen öljyn arvon. Monet kuuluisat mestarit ovat käyttäneet sitä löysäämään värejään.

Cedar -ytimen öljy – erittäin arvokas tuote

Cedar Ytimet Terve Siperian Cedar OIL

Cedar -ytimet sisältävät suuren määrän vitamiineja, ensinnäkin E -vitamiinia, joka tunnetaan myös nimellä tokoferoli, joka tarkoittaa kreikan kielestä “jälkeläisten synnyttämistä”. Vuosina, jolloin setriytimiä kerätään runsaasti, ei ole ihme, että sapelien ja oravien hedelmällisyys kasvaa merkittävästi. Ytimet sisältävät myös A -vitamiinia, B -vitamiinikompleksia, D -vitamiinia ja ihmiskeholle tärkeitä hivenaineita: mangaania, kobolttia, sinkkiä ja kuparia. Tutkimukset osoittavat, että pähkinät helpottavat korkeaa verenpainetta ja ateroskleroosia. Pähkinöiden kuorta voidaan käyttää myös kansanlääketieteessä. Setriytimistä valmistettu infuusio on erittäin tehokas peräpukamien ja suolakertymien hoitoon.

Cedar -neulojen lääkinnälliset ominaisuudet, jotka sisältävät runsaasti askorbiinihappoa – C -vitamiinia -, kaliumia ja hivenaineita, tunnetaan myös.

Terveyttä luonnosta

Cedar ytimet terve Siperian setri setripuu

Cedar -hartsi, joka tunnetaan venäjäksi nimellä zhivitsa (setrihartsi), on suuri arvo. Se sisältää noin 30% tärpättiä, jota käytetään desinfiointiaineena ja raaka -aineena kamferin valmistuksessa. Siperian ja Uralin asukkaat ovat pitkään käyttäneet tätä hartsia märkivien haavojen, kiehumisten, leikkausten ja palovammojen hoitoon. Nyt on todettu, että setrihartsilla on itse asiassa bakterisidisiä ominaisuuksia. Sota -aikana sitä käytettiin menestyksekkäästi sairaaloissa haavoittuneiden hoitoon.

Cedarhartsi on myös arvokas, koska toisin kuin mäntyhartsi, se ei kiteydy pitkään eikä menetä bakterisidisiä ominaisuuksiaan.

Seetrihartsia voidaan käyttää haavojen hoitoon

Cedar -ytimet ovat terveitä Siperian setripuita

Setripuulla on myös bakterisidisiä ominaisuuksia. Cedar -vaatekaapissa ei ole vaatekoita, kun taas mehiläiset haluavat asettua setripesiin. Hyvien resonanssiominaisuuksiensa ansiosta setriä käytetään laajalti soittimien valmistuksessa.

Cedar -matkamuisto

Cedar ytimet terve Siperian setri puu osa

Seetrimetsät ovat myös runsaasti muita kasveja. Karpaloiden, mustikoiden, vadelmien ja koiranruusujen lisäksi siellä on levinnyt myös lääkekasveja, kuten Rhodiola rosea (kultainen juuri) ja Leuzea carthamoides (maral root).

Kasvata Siperian setri omassa puutarhassa. Kauneudellaan ja kaikenlaisilla lääkeominaisuuksillaan se miellyttää paitsi sinua myös lapsenlapsiasi ja lapsenlapsenlapsiasi.

Hyödynnä setriytimien terveyshyödyt

Cedar -ytimet terveitä Siperian setriöljyn ytimiä Cedar ytimet terve Siperian setri setri ytimet OIL