Mitä sinun pitäisi tietää vasikan kouristuksista? – Syyt, hoito, ennaltaehkäisy

Sinulla on varmasti ollut lihaskouristus jossain vaiheessa elämääsi, eikö? Lihaskramppeja voi esiintyä pelaamalla tennistä, golfia, keilailua, uintia tai muuta urheilua. Pienin liike, joka lyhentää lihaksia, voi aiheuttaa kouristuksia, ja niitä voi esiintyä myös istuen, kävellessä tai jopa nukkuessa. Jotkut ihmiset ovat alttiimpia lihaskrampeille tai vasikan kouristuksille kuin toiset ja voivat saada niitä säännöllisesti fyysisellä rasituksella. Lue lisää vasikan kouristusten syistä ja hoidosta täältä …

Mitä vasikan kouristukset ovat ja miten voit hoitaa ja ehkäistä niitä?

Vasikan kouristusten hoito ja ehkäisy Syy Kannattaa tietää

Jokainen on kokenut lihaskramppeja

Vasikka kramppeja yöllä aiheuttaa huolimatta magnesium

Mitä vasikan kouristukset ovat?

Jalkojen lihakset koostuvat kuitukimpuista, jotka vuorotellen supistuvat ja laajenevat luomaan liikettä. Kouristus on äkillinen, tahaton supistuminen (jännitys) jossakin näistä lihaksista, tyypillisesti vasikassa. Kouristukset voivat kestää muutamasta sekunnista useaan minuuttiin. Ne voivat olla riittävän kevyitä tai riittävän voimakkaita herättääkseen sinut unesta.

Tältä vasikan lihakset näyttävät

Jalkakrampit lihakset aiheuttavat mielenkiintoisia faktoja

Jalkojen kouristusten syyt

Joskus kouristukseen ei ole ilmeistä syytä. Liikunta on yleinen laukaisija, varsinkin jos olet harjoitellut pitkään tai lämmössä. Väsyneet tai kuivuneet lihakset ärtyvät ja ovat alttiimpia kouristuksille. Elektrolyyttien, kuten magnesiumin tai kaliumin, puute ruokavaliossa voi johtaa kramppeihin useammin, koska lihaksesi eivät voi rentoutua kokonaan. Kouristusten riski kasvaa raskauden aikana, mikä johtuu mahdollisesti verenkierron muutoksista ja kasvavasta vatsasta peräisin oleviin lihaksiin kohdistuvaan lisärasitukseen. Ikä on toinen tekijä, ja kouristukset yleistyvät keski -iässä ja sen jälkeen. Vanhemmat lihakset väsyvät helpommin ja ovat yhä herkempiä kehon vähäiselle nesteelle. Kouristukset voivat olla myös sivuvaikutus lääkkeille, kuten statiineille, joita käytetään korkean kolesterolin hoitoon.

Vasikan kramppeja raskauden aikana on normaalia

Jalkakrampit yöllä aiheuttavat raskauden

Oireita jalkakrampit

Lihaskouristusten voimakkuus vaihtelee lievästä pistelystä tuskalliseen kipuun. Ahdas lihas voi tuntua kovalta ja / tai näyttää näkyvästi epämuodostuneelta tai nykimistä ihon alla. Kouristus voi kestää muutamasta sekunnista 15 minuuttiin tai enemmän ja voi tulla takaisin useita kertoja ennen lähtöä.

Lihaskouristukset urheilijoilla

Jalkakrampit yöllä Harjoitus Urheilu Syy Mielenkiintoisia faktoja

Myös jalkakrampit ovat yleisiä myöhään illalla

Taistele vasikan kouristukset aiheuttavat lihaskramppeja yöllä

Jalkakramppien diagnoosi

Sinun pitäisi pystyä hallitsemaan kouristusta itse, mutta mene lääkäriin, jos kouristuksesi ovat vakavia tai jos sinulla on muita oireita (kuten puutumista tai heikkoutta). Harvinaisissa tapauksissa kouristukset voivat osoittaa selkärangan, verisuonten tai maksan ongelman.

Anna perheesi lääkärin neuvoa sinua

Pohjakrampit yöllä aiheuttavat lihaskouristusten tuntemisen

Kerro lääkärillesi sairaushistoriasta, mukaan lukien yksityiskohdat allergioista, sairauksista, vammoista, leikkauksista ja lääkkeistä. Ole valmis vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: B: Kuinka kauan olet kärsinyt kouristuksista? Onko suvussa ongelmaa? Tulevatko kouristuksesi vasta harjoituksen jälkeen vai esiintyvätkö ne myös levossa? Helpottaako venytys kouristuksia? Onko sinulla lihasheikkoutta tai muita oireita? Säännölliset verikokeet voivat auttaa lääkäriäsi sulkemaan pois tiettyjä sairauksia.

Yli 65 -vuotiaat ihmiset ovat alttiimpia jalkakouristuksille

Jalkakramppien hoito

Useimmat krampit häviävät itsestään muutamassa minuutissa. Lämmöllä on rauhoittava vaikutus jännittyneisiin lihaksiin. Löysää lihaksia lämmitystyynyllä tai lämpimällä, märällä pyyhkeellä.

Venytä ja hiero kouristavaa lihaksia varovasti 

Vasikka kramppeja yöllä aiheuttaa tietää hieronta

… ja pidä sitä venytetyssä asennossa, kunnes kouristus lakkaa

Vasikan kouristusten hoito yöllä Syy Kannattaa tietää

Jalkojen kouristusten ehkäisy

Vältä vasikan kouristuksia, juo runsaasti nesteitä ennen harjoitusta ja sen aikana. Lihakset tarvitsevat nestettä supistuakseen ja rentoutuakseen kunnolla. Vältä jännitystä lämmittämällä jalkaterän lihaksia kävelemällä paikalla tai hitaasti lenkillä ennen harjoittelua. Venytä jalkojen lihaksia muutaman minuutin ajan jokaisen harjoituksen jälkeen. Tee toinen venytysharjoitus ennen nukkumaanmenoa, jos olet altis kouristuksille nukkuessasi.

Kouristukset häviävät yleensä itsestään

Vasikan kouristukset yöllä aiheuttavat tietää