Munakahvi: voimajuoma ei maistu vain pääsiäisenä!

Värilliset munat, pannukakut, munakoiso – lähes kaikki pyörii pienten, pyöreiden ruokien ympärillä. Ei ihme, koska pääsiäinen on aivan nurkan takana. Ja entä herkullinen munakahvi? Tämä kermainen ja outo nouto voi kuulostaa liian eksoottiselta tai tuntemattomalta monille, mutta sillä on varmasti etunsa. Voit selvittää meiltä tänään, mitä nämä ovat ja miten voit valmistaa tällaisen voimajuoman itse.

Munakahvi – nauti terveellisestä ja maukkaasta

muna kahvi pääsiäisenä

Mistä munakahvi tulee??

Ei ole turhaa, että tätä kahvia kutsutaan myös vietnamilaiseksi munakahviksi “cà phê trúng”. Koska tämä tarjottiin ensimmäistä kertaa Hanoissa 1940 -luvulla, baarimikko Nguyen Van Giang. Tuohon aikaan Vietnamissa riehui Indokiinan sota, ja maitoa ja kermaa oli pula.

Toisaalta munia oli runsaasti ja mielikuvituksellinen baarimikko korvasi kahvin maidon yksinkertaisesti munilla tai tarkemmin sanottuna munankeltuaisilla. Yksinkertainen mutta nerokas idea, joka osoittautui menestykseksi.

Juuri näin munakahvia valmistetaan Vietnamissa:

Mielenkiintoista on, että on olemassa myös pohjois-friisilainen variantti munakahvista, ns.Dithmarscher-munakahvi. Tämä on peräisin samannimiseltä alueelta Schleswig-Holsteinin Pohjanmeren rannikolla ja oli jo valmistautunut ja humalassa, kun olimme isovanhempia.

Onko munakahvi terveellistä??

Pohjimmiltaan voisit sanoa, että munakahvi on terveellinen pick-me-up. Tämän kanssa, kuten monien muiden asioiden kanssa, sinun ei tietenkään pidä liioitella sitä, vaan nauttia siitä vain kohtuudella. Erityisesti ihmisten, joilla on kroonisia terveysongelmia, korkea kolesteroli tai korkea verenpaine, tulisi olla hyvin varovaisia ​​sen käytön aikana. Toisaalta tällainen kahvi sopii hyvin ihmisille, joilla on laktoosi -intoleranssi, tai ketarialaisille. Rikastava kahvi munankeltuaisella tuo mukanaan paljon proteiinia ja tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Munankeltuainen tarjoaa myös erinomaisen yhdistelmän rasvahappoja. Tutkijoiden mukaan korkea lesitiinipitoisuus voi jopa alentaa LDL -kolesterolitasoja.

Nauti munakahvista huolellisesti ja kohtuudella!

terve munakahvi pääsiäiseksi

Klassinen resepti vietnamilaiselle munakahville

Nyt ratkaisevaan asiaan: voitko valmistaa myös munakahvia kotona? Tottakai! Ja erittäin nopeasti ja helposti. Täältä löydät vietnamilaisen munakahvin perusreseptin. Voit sitten muuttaa sitä mielialasi mukaan tai rikastuttaa sitä eri ainesosilla. Se voi olla vähähiilihydraattinen kahvi ilman sokeria, kahvi, jolla on itämainen maku kardemummasta, tai kahvi, jossa on eksoottinen muistiinpano vaniljasta. Anna kokeilusi kulkea ilmaiseksi.

Ripauksen rommia sisältävä kermainen piriste muuttuu erinomaiseksi tiramisukahviksi

terveellinen munakahvin resepti

Valmista vietnamilainen munakahvi itse

Valmista kermainen munakahvi

Ainekset:

(kahdelle kupilliselle kahvia)

  • 2 munankeltuaista
  • 2 kuppia juuri keitettyä kahvia
  • 1 rkl hunajaa (vaihtoehtoisesti: 2 rkl sokeria / steviaa, vaahterasiirappia jne.)
  • 2 rkl maitoa tai kermaa (valinnainen)
  • 40 ml kondensoitua maitoa (valinnainen)
  • 2 palkoa kardemummaa (valinnainen)
  • vaihtoehtoisesti: ripaus vaniljaa
  • Ripottelevaa kaakaota (valinnainen)

Valmistelu:

Lisää kahvin keittämisen aikana munankeltuaiset, maito, kerma, makeutusaine ja valitsemasi mausteet sekoituskulhoon. Vatkaa kaikki vispilällä muutama minuutti, kunnes se on tasainen, kermainen. Jaa nämä sitten kahvikuppeihin ja kaada sitten kahvi niiden päälle. Kevyt munavahto nousee lattialta ja istuu mukavasti kahvin päälle. Tämän jälkeen voit ripotella tämän kaakaolla ja siemailla munakahvia nautinnolla.

Halutessasi voit koristella munakahvin hauraalla tai suklaarouheella

muna kahvi vietnamiksi

Tämä kuntolaite maistuu yhtä herkulliselta kuin jääkahvi

Valmista munakahvi jäällä

Voit tarjota sen seuraavassa puutarhajuhlissa

munakahvin resepti

Vegaanit eivät tietenkään kuulu tähän

munakahvin resepti

Istuva ja täyttävä – kermainen ilo rakastua!

terveellinen munakahvin resepti Valmista munakahvi pick-me-up keittää munakahviaVietnamin munakahvin resepti