Näillä hammassärkyillä ei ole mitään tekemistä hampaiden reikiintymisen kanssa

Hammassärky, jolla ei ole mitään tekemistä hampaiden reikiintymisen kanssa

Mikä voi pilata mielialan nopeammin kuin hammassärky? Tuskin on mitään ärsyttävää ja epämiellyttävää! Ennen kaikkea tähän kipuun liittyy pelon tunne, että joudutaan menemään uudelleen hammaslääkäriin. Ensimmäinen ajatus tässä tapauksessa on, että sinulla on hampaita. Mutta näin ei aina ole. Hammassärkyjen lähteet voivat olla erilaisia. Opettele erottamaan syyt tähän ja saatat pian parantua itsesi ilman lääkärin apua tai voit lopettaa kivun aiheuttamisen huonoilla tavoilla.

Hammassärky? Mikä auttaa?

Hammassärky mitä mahdollisia syitä

Työnnät liian kovaa hampaita harjaessasi

Hyvä hammashoito ei liity siihen voimaan, jolla hampaita painetaan harjauksen aikana. Kyse on todella lempeästä tekniikasta ja piilotettujen paikkojen saavuttamisesta hammasharjalla.

Harjaa hampaasi kunnolla?

Hammassärky Mitä tehdä Harjaa hampaasi oikein

Harjatessaan hampaitaan monet ihmiset vahingoittavat ikeniään liiallisesta paineesta. Tämä on todella huonoa ja voi aiheuttaa merkittäviä ongelmia. Jos painat hieman vähemmän, suojaat ikeniä. Joissakin tapauksissa sähköhammasharja voi myös auttaa.

Se voi auttaa sinua ainakin jonkin aikaa. Näin kehität tunteen siitä, kuinka normaalin hampaiden paineen pitäisi olla.

Ole varovainen käyttäessäsi hammaslankaa

Hammassärky Mitä tehdä Harjaa hampaasi hammaslangalla

Sinulla on jo ollut vakava hammashoito tai trauma

Hampaat ovat erittäin herkkiä. Jos olet jo kokenut trauman tällä alueella, niin joskus se pysyy kanssasi koko elämän. Sinulla on ehkä ollut vakava hammasvamma monta vuotta sitten ja se on edelleen erittäin tuskallista siellä.

Jopa vanha, raskas hammashoito voi aiheuttaa vakavia hammassärkyjä.

Voit tuntea tämän uudelleen pureskellessasi.

Hammassärky hammashoidon jälkeen 

Hammassärky Mitä tehdä Hammashoito

On monia hoitotuotteita, kuten esimerkiksi hampaiden huuhtelut, jotka voivat auttaa tässä suhteessa. Ne sisältävät erilaisia ​​tuotteita, joilla on myös rentouttava ja rauhoittava vaikutus.

Puristat hampaita alitajuisesti nukkuessasi

Jotkut ihmiset puristavat alitajuisesti hampaitaan nukkuessaan. Tämän varhaisen aamun tulos on, että ne satuttavat sinua todella pahasti. Tähän on enimmäkseen psykologisia syitä, jotka on selvitettävä ja käsiteltävä.

Hampaiden kiristys unessa

Hammassärky mitä tehdä purenta nukkuessa

Teit äskettäin hammaslääkärin työtä

Monet ihmiset pelkäävät jokaista hammaslääkärikäyntiä. Heidän mielestään hoito on stressaavaa ja epämukavaa. Jatkuva hammassärky ja sen hoito muodostavat siis suuren trauman. Tätä ei ole helppo voittaa. Tämän vuoksi monet ihmiset kokevat hammassärkyä pitkään hoidon jälkeen.

Joissakin tapauksissa tämä on fantomikipua ja toisissa – otettava erittäin vakavasti. Molemmissa tapauksissa hyvät hoitoaineet ja hampaidenpuhdistusaineet auttavat. Kokeile myös miellyttävää häiriötekijää hammasongelmistasi, jotta kipu poistuu nopeasti.

Hammassärky suuvesi

Hammassärky, mitä tehdä suuvettä kipua varten

Sinulla on murtunut hammas

Joskus tauot ovat niin pieniä, että et edes huomaa niitä. Ne ovat saattaneet johtua onnettomuudesta urheilun tai muun ammatin aikana. Voit myös purra jotain liian kovaa.

Mieti tarkkaan, eikö tämä tapahtunut sinulle vahingossa.

Terveet hampaat

Hammassärky mitä terveet hampaat purevat omenaa

Älä lykkää ennaltaehkäisevää tutkimusta

Jos sinulla on hammassärky, sinun pitäisi myös yrittää selvittää tarkalleen, mikä aiheuttaa hammassärkysi. Vaikka se olisi yksi juuri luetelluista oireista, se tulisi selvittää tutkimuksen aikana. Tämä on paras tie toipumiseen. Hampaiden oikea -aikainen hoito on tärkeää kaikissa tapauksissa.

Säännölliset hammaslääkärikäynnit

Hammassärky mitä hammaslääkärin tapaaminen terveet hampaat