Nuku paremmin – 5 vinkkiä unen keiton luomiseen

Haluatko vain nukkua paremmin?

Makuuhuone on epäilemättä kodimme intiimimpi huone, jossa vietämme suurimman osan elämästämme, mutta myös rentoudumme, lataamme akkuja, rakastamme, halaamme ja löydämme vertaansa vailla olevan turvallisuuden. Kaikista näistä syistä on myös ratkaisevan tärkeää luoda todellinen nukkukeidas, jossa voimme yksinkertaisesti nukkua paremmin. Koska rauhallinen uni on välttämätöntä kaikkien terveydelle. Tietysti uni riippuu ensinnäkin henkisestä ja fyysisestä kunnostamme. Kun tunnemme tasapainon ja emme ole stressissä, nukumme syvemmälle ja pidempään. Siksi monet psykologit ja unitutkijat suosittelevat rentoutumistekniikoiden, tietoisuuden ja meditaation käyttöä säännöllisesti. Hyvä osa fyysisestä rasituksesta voi varmasti auttaa siihen liittyvissä unihäiriöissä. Mutta voit myös edistää unta sopivilla makuuhuoneen kalusteilla ja koristeilla. Sinun tarvitsee vain seurata muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä. Aloitetaan makuuhuoneen sydämestä – sängystä.

Nukkuminen helpottuu paremmin

nukkua paremmin mies nainen valkoinen vuodevaatteet patja sänky

Sänky

Tietysti muotoilu ja tyyli ovat täysin oman maun mukaisia. Tässä materiaalit, sijainti ja vuodevaatteet ovat kuitenkin tärkeämpi rooli. Luonnolliset materiaalit, kuten massiivipuu, bambu ja rottinki, ovat etusijalla. Metallivuoteiden osalta mielipiteet jakautuvat. Vaikka tällaisia ​​vuoteita pidetään romanttisimpina, niiden epäillään aiheuttavan lisäsähkömagneettista saastumista.

Sängyn sijainti on myös herkkä asia. Monet asiantuntijat neuvovat, että sängyn takana on ehdottomasti oltava seinä tai tukeva huoneenjakaja. Mutta näin ei ole kaikkien kohdalla. Kannattaa kokeilla itse. Ennen kuin ostat sängyn, vietä aikaa makuuhuoneessa ja makaa siellä täällä pehmeällä peitolla, suoraan lattialla. Päätä, missä täydellinen paikka sängylle olisi. Aivan kuten vinkki: Feng Shuin mukaan optimaaliset nukkumissuunnat ovat pää itään tai pohjoiseen.

Löydä täydellinen sänky, jossa voit yksinkertaisesti nukkua paremmin

nukkua paremmin päiväpeite tyyny vuodevaatteet luonnonmateriaaleja

Pitää järjestystä

Pohjimmiltaan seuraava pätee tässä ja koko makuuhuoneessa: Varmista, että sinulla on riittävä annos järjestystä ja jos mahdollista, piilota kertoimet ja päät, mutta älä sängyn alle! Voit tehdä tämän valitsemalla esim. B. punotut säilytyslaatikot tai puulaatikot, joissa on kauniita kuvioita.

Huomio ne, jotka eivät halua olla järjestettyjä! Kaunis päiväpeite säästää sängyn tekemisen vaivalta. Älä kuitenkaan unohda tuulettaa ja ravistaa sitä säännöllisesti.

Huonekalut, sisustus ja kodintekstiilit

Kalusteet eivät missään tapauksessa saa ylikuormittaa makuutilaasi. Yritä pitää se minimaalisena. Jos mahdollista, paras asia on siirtää kaappisi eteiseen tai toiseen huoneeseen. Vaatekaapit ja pukuhuoneet ovat tietysti paras ratkaisu.

Sama koskee kodintekstiilejä ja koristeita – mahdollisimman luonnollisia ja yksinkertaisia. Pehmeät villapeitot talvella ja kevyet satiinivuodevaatteet kesällä ovat klassikoita. Häiritsevä, pölyä keräävä ja negatiivisen näköinen sisustus ei periaatteessa liity makuuhuoneeseesi.

Ympäröi itsesi luonnollisilla materiaaleilla ja kankailla

nukkua paremmin makuuhuoneen sisustus viihtyisä peitto sisäkasvit puunveistämispääty

valaistus

Tässä pätee nyrkkisääntö – makuuhuoneessa ei ole kirkasta, kylmää valoa. Kyllä, varsinkin neonvalo ei ole täysin paikallaan. On parasta suunnitella useita valosaaria ja luoda rentouttava tunnelma miellyttävällä, lämpimällä valolla. Keiju valot ja kynttilät ovat tietysti erittäin tervetulleita, kunhan viimeisiä ei jätetä ilman valvontaa.

Lämmin, heikko valo rauhoittaa mielen ja edistää unta

nukkua paremmin makuuhuoneet, jotka sisustavat luonnonmateriaaleja vaalean himmeän valon saaret

Sano “ei” sähkösmogille!

Jos mahdollista, poista kaikki sähkölaitteet makuuhuoneestasi tai varmista ainakin, että ne on kytketty pois päältä yön aikana. Tämä koskee myös yölamppua.

Ja tietysti myös suositulle matkapuhelimelle

nukkua paremmin sänky mies matkapuhelin elektrosmog

Älä anna unettomuudelle mahdollisuutta!

nukkua paremmin nainen unettomuus herätyskello retro valkoinen vuodevaatteet

Muuten on aina tärkeää avata ikkuna todella leveä juuri ennen nukkumaanmenoa ja päästää raitista ilmaa. Varmista, että ikkunat ovat pimentyneet ja tiputa haluttaessa tyynylle hieman rauhoittavia eteerisiä öljyjä – suosittelemme Provencen luomulaventeliöljyä.

Joten hauskaa perustamista ja kauniita unia!

Meditoi tai harjoita mindfulnessia säännöllisesti

nukkua paremmin meditaatio rentoutumistekniikat jooga

Sitten nukut kuin vauva

nukkua paremmin vauva nukkuu nalle hyvää unta

Luo kodikas unen keidas kotona

nukkua paremmin makuuhuoneen kalusteet parivuode huomaamaton valkoinen vuodevaatteet untuvapeitot

Metallivuoteille suositellaan paksumpaa patjaa

nukkua paremmin makuuhuoneen kalusteet parivuode metallisänky patja päiväpeite

Eurolavoista valmistetut DIY -sängyt ovat myös erittäin alkuperäisiä ja terveellisiä

nukkua paremmin makuuhuoneen sisustus paravent eurolavat vuode

Anna makuuhuoneelle rentouttava zen -messu

nukkua paremmin makuuhuone zen kalusteet feng shui mini puutarha buddha patsas

Radioherätyskello tai kannettava tietokone akkutilassa ovat täysin vaarattomia sängyssä

nukkua paremmin herätyskello laskin villapeitto valkoinen vuodevaatteet beige verhot

Kun ikkunan pimennys ei riitä

nukkua paremmin valkoinen vuodevaatteet puuvilla unimaski nukkuva nainen