Pehmentävä vesi: miksi pehmentäminen on järkevää

Pehmentävä vesi Miksi pehmentäminen on järkevää vesijohtovettä

Miksi yksi Hanaveden pehmentäminen käydä järkeen

Hanavesi on jatkuvasti käytössä: hedelmät ja vihannekset pestään, kattilat täytetään ja jopa Juomavesi se on sopiva. Saksassa tämä on mahdollista, koska juomavedestä annettu asetus on tarkastellut tarkasti vesijohtoveden laatua vuodesta 2001. Siitä huolimatta käy ilmi, että putkista tulevassa vedessä on usein suuri osa kalkkia. Vain pehmentäminen voi auttaa tässä.

Itse asiassa 75 prosenttia saksalaisista kotitalouksista kärsii tästä ilmiöstä. Vaikka aine ei ole vaarallinen tai terveydelle vaarallinen, kalkki voi vaikuttaa veden makuun ja jopa aiheuttaa sähkölaitteiden kulumista.

Oletko huomannut myös valkoisen jäännöksen vedessäsi? Seuraavassa artikkelissa kerromme kovasta vedestä ja sen torjumisesta.

Veden pehmentäminen Miksi pehmentäminen on järkevää kovan veden terveydelle

Mitä sinun pitäisi tietää kovasta vedestä

Kovaa vettä esiintyy siellä, missä kalkkikiven osuus maaperässä on erittäin korkea. Näin ollen kovalle vedelle on ominaista korkea kalkkipitoisuus. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kovuusasteen indikaattori. Muut elementit, kuten kalsium- ja magnesiumionit, auttavat myös kovettamaan vettä. Kalkin ja hiilidioksidin välisellä suhteella on myös tärkeä rooli.

Veden kovuutta käytetään usein veden laadun tekijänä. Itse asiassa on enemmän henkilökohtaista mieltymystä siitä, käytätkö ja juotko mieluummin pehmeää vai kovaa vettä. Koska juomaveden määräys varmistaa, ettei hengenvaarallinen neste aiheuta vaaraa.

Näin tunnistat kovan veden

Kerran vuodessa vesihuoltoyritykset soittavat kuluttajien ovikelloa ja määrittävät veden kovuuden. Yrityksillä on laillinen velvollisuus tehdä niin ja toimittaa tiedot millimooleina kalsiumkarbonaattia litrassa:

  1. Pehmeä vesi: alle 1,5 mmol / l,
  2. Keskikokoinen vesi: 1,5 – 2,5 mmol / l
  3. Kova vesi: 2,5 mmol / l

Muutamalla vinkillä voit kuitenkin tehdä johtopäätöksiä kovuudesta myös ilman mittauslaitteita. Esimerkiksi kalkkikerrostumat näkyvät hanoissa tai kattilan tai vedenkeittimen pohjassa kypsennyksen jälkeen. Ole kuka Pehmennä vesi kunnolla ei tarvitse tietää tarkkaa veden kovuusastetta.

Pehmentävä vesi Miksi on järkevää käyttää vedenpehmennintä Pese kädet

Kuinka voit poistaa kalkin erittäin kovasta vedestä??

Veden kovuuteen voi vaikuttaa monella eri tavalla. Esimerkiksi taloon voidaan asentaa vedenpehmennysjärjestelmä, joka suojaa putkia ja kodinkoneita kalkkijäämältä. Lisäksi erilaiset suodattimet, kuten kannu-, karbonaatti- tai ionivesisuodattimet, soveltuvat myös pehmentämiseen. On myös mahdollista sekoittaa vesijohtovettä tislattuun veteen. Soda on osoittautunut kotihoitoksi. Kiehuvaan vesijohtoveteen on lisättävä vain ripaus ruokasoodaa kalkkipitoisuuden vähentämiseksi.

Esoteerinen vedenkäsittely – parempi ei

Monet ihmiset käyttävät myös esoteerisia menetelmiä kalsiumkertymien torjumiseksi. Tarjotut menetelmät ja keinot mainostavat “energisoivalla” tai “elvyttävällä” vedellä, ja ne ovat erittäin korkeita. Vielä ei kuitenkaan ole osoitettu, että tämä lähestymistapa johtaa menestykseen. Tästä syystä kuluttajaneuvontakeskus varoittaa esoteerisesta vedenkäsittelystä ja neuvoo käyttämään tavanomaisia ​​menetelmiä.

Pehmentävä vesi Miksi pehmentäminen on järkevää juoda vettä kovaa vesijohtovettä

Mitkä ovat veden pehmentämisen edut ja haitat??

Koska veden pehmentäminen on makuasia, monet kuluttajat ihmettelevät, onko todella tarpeen ryhtyä toimiin kovaa vettä vastaan. On kohtia, jotka puhuvat puolesta ja vastaan.

etuja

Pehmennyksen etuja ovat:

  • Kalkkikerrostumien vähentäminen
  • Toimimme ympäristön edun mukaisesti: puhdistusaineita käytetään harvemmin ja sähkölaitteiden käyttöikä on pidempi.
  • parempi maku

haitta

Liian pehmeällä vedellä on myös haittoja: Jos puhdistusaineiden tarve – sekä kotitalouksille että vartalolle – vähenee, mutta käytät edelleen tavallista määrää, ruma pesuaine ja saippuajäämät löytyvät pian keittiöstä ja kylpyhuone kalkin sijaan.

Lisäksi kova vesi sisältää suuren määrän mineraaleja, joilla on myönteinen vaikutus ihmisten terveyteen. Kalsium edistää luun kasvua ja ärsykkeiden siirtymistä hermostoon. Magnesium vahvistaa lihasten jännitystä. Näitä mineraaleja voidaan kuitenkin saada myös ruoasta.

Pehmentävä vesi Miksi on järkevää käyttää vedenpehmennintä Pese sienellä