Portaikko – tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen ostamista

Jos nivelet alkavat sattua vanhetessasi, portaiden kiipeäminen ja laskeutuminen tulee yhä vaikeammaksi ja tuskallisemmaksi. Jos asut myös monikerroksisessa talossa tai sinulla on pienhuoneisto, portaiden kiipeämisongelmat ovat luultavasti osa jokapäiväistä elämää. Onneksi tähän on olemassa moderni, käytännöllinen ja kätevä ratkaisu, joka on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota, erityisesti viime aikoina – portaikko. Ei kuitenkaan ole aina helppoa päättää ostaa ja asentaa tällaista järjestelmää. Loppujen lopuksi portaikkoon liittyy useita kysymyksiä – mallista ja sen laadusta ja sopeutumisesta hyvin erityiseen portaikkoon lopulliseen hintaan. Seuraavilla riveillä tarkastelemme näitä ja muita kysymyksiä yksityiskohtaisemmin, selvitämme yleisiä väärinkäsityksiä portaidenostimesta ja esittelemme sen suurimmat edut ja haitat. Lue vain!

Portaikko - tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen ostamista. Apu vanhuksille lisää vapautta jokapäiväisessä elämässä

Portaikkohissi ja sen monet edut

Portaikkohissin asentamiseen kotiin on useita etuja. Aluksi se antaa käyttäjilleen enemmän itsenäisyyttä ja vapaata liikkuvuutta. Usein, kun sinulla tai toisella perheesi jäsenellä on vaikeuksia kiivetä tai laskea portaita, heidän on joko siirryttävä kokonaan asunnon ensimmäiseen kerrokseen, yksikerroksiseen taloon tai vanhainkotiin.

Tämän ei tarvitse olla!

Portaikkohissi antaa sinulle täyden pääsyn koko taloon. Useimpien eläkeläisten on erittäin tärkeää pysyä itsenäisenä ja tutussa ympäristössä mahdollisimman pitkään.

Portaikko ei tietenkään hyödytä vain vanhuksia. Fyysisesti haastavat, ylipainoiset tai jalkavaurioituneet, jotka tarvitsevat kipsiä, voivat myös liikkua kerrosten välillä helpommin portaiden hissillä. On jopa korostettava, että portaikko on myös tärkeä onnettomuuksien ehkäisijä. Tapaturmaiset putoamiset, etenkin portaissa, ovat vanhusten ja vammaisten yleisimpiä onnettomuuksien syitä. Portaiden kanssa tällaiset onnettomuudet vähenevät minimiin.

Portaikko - tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin ostat tuolin korkeille portaille

Moderni järjestelmä lisää vapautta eläkeläisen jokapäiväisessä elämässä

Nykyään portaat ovat hyvin moderneja laitteita, joita ohjataan kaukosäätimellä tai napin painalluksella. Niissä on sisäänrakennetut anturit, jotka pysäyttävät tuolin automaattisesti, jos portaissa on este. Niitä on saatavana useissa malleissa ja väreissä. Mallit, muodot, koot, tyylit ja värit. Niille, joilla on vaikeuksia nousta ja istua, on portaita, joissa on erityinen seisontatuki. Toiset on suunniteltu ihmisille, joilla on vaikeuksia taivuttaa polviaan. Löydät lisätietoja siitä, mikä malli sopii parhaiten elämäsi tilanteeseen https://handicare-treppenlifte.de/.

Usein asunnon omistajat ovat huolissaan siitä, että portaikko vaurioittaa heidän seinäänsä. Toisin kuin yleisesti uskotaan, järjestelmän kisko asennetaan portaisiin eikä seiniin tukien ja ruuvien avulla.

Lopuksi on tärkeää mainita, että portaikko voi tietysti kuljettaa ihmisiä sekä esineitä ja jopa vanhempia lemmikkejä. Ruokahissit ovat saattaneet mennä muodista, mutta portaikko voi helposti suorittaa samanlaisen tehtävän. Hän voi helposti siirtää matkatavarat, pyykin ja muut raskaat jokapäiväiset esineet portaita ylös ja alas.

Portaikko - tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen seisovien ihmisten ja pyörätuolien ostamista

Portaikko ei ole ilman haittoja

Huolimatta monista eduistaan, portaikko ei ole ilman haittoja. Suunnittelusta ja lisävaihtoehdoista riippuen järjestelmät eivät ole täysin halpoja, ja koska portaikkoa käytetään sähköllä, tämä näkyy luonnollisesti helposti sähkökustannuksissa. Paristokäyttöinen portaikko takaa kuitenkin, että voit käyttää laitetta ilman ongelmia myös sähkökatkon sattuessa.

Jos asut hyvin vanhassa talossa ja sinulla on erittäin kapeat portaat, tämä voi vaikeuttaa portaikon valitsemista. Koulutettu asiantuntija voi auttaa sinua tässä ja näyttää sinulle, mikä malli sopii portaikkoosi.

Portaita on sekä kaareville että suorille portaille. Portaikkohissijärjestelmät mittaa sertifioidut asiantuntijat ja räätälöidään portaikkoosi. Joten jokaiselle portaalle on täydellinen ratkaisu. Näissä tapauksissa on erittäin tärkeää, että luotettava ja sertifioitu ammattilainen arvioi kotisi ja kuulee sinua etukäteen.

Portaikko - tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin ostat tuolin puutarha- ja ulkotiloihin

Portaikko - tärkeitä etuja ja haittoja, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin ostat tuolin, joka on käytännöllinen ulkokäyttöön