Rentoudu! – Kuinka tärkeitä tauot ja rentoutuminen ovat meille?

rentoudu täysin

Lopulta loma, lopulta rentoutuminen, lopulta rentoutuminen!

Kuinka moni meistä todella onnistuu lataamaan akut lomalla ja hemmottelemaan itseään ansaitulla lepohetkellä? Vapaa -ajallamme siivoamme kellarin tai ullakon, kunnostamme asunnon, muutamme … On totta, että talossa on aina jotain parannettavaa ja tekemistä.

Mutta sinun ei pidä unohtaa, että vahvuutesi ovat myös rajalliset ja että sinä, supersankari, tarvitset tauon ja että sinun pitäisi sallia itsesi. Me kaikki näemme sen – stressi näyttää olevan yleinen suuntaus. Nykyään on “normaalia” olla täynnä aikataulua, käyttää jokaista sekuntia tehokkaasti ja olla aina kiireinen. Tunnemme olevani täysin sitoutunut, mutta väsymme. He sanovat niin kauniisti: “Jos lepäät, paahdat!”

Hyödynnä kaikki tilaisuudet rentouttaa kehosi ja rentouttaa mielesi

rentoudu leijonavesi

Lähde luontoon mahdollisimman usein ja osallistu siihen aktiivisesti

rentoudu leijonan vesiputous

Kissat tietävät tarkalleen kuinka nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta 

rentoudu leijona kissa

Kynttilänvalo rauhoittaa ja rentouttaa 

rentouta kynttilöitä

Aromalamput ja tuoksukylvyt ovat oikea tapa sammuttaa

rentoudu leijona kylpylä

On vihdoin aika ymmärtää, että tauot eivät ole sopimattomia ja että voimme tehdä työmme entistä tehokkaammin levossa. Rentoutuminen voi antaa meille iloa ja innostusta, ja meidän täytyy vain haluta sitä. Jotain niin yksinkertaista kuin “tekemättä jättäminen” on vielä opittava. Mikä voitto on välttämätöntä, jotta voimme sallia itsellemme puhtaan rentoutumisen? Eikä sinne tarvitse edes mennä pitkää matkaa. Kaikki on päässämme.

Eri muotojen salliminen lähellä auttaa sinua rentoutumaan

rentouttava leijona jalkahieronta

Akustisen musiikin kuunteleminen tai instrumentin soittaminen itse korvaa sen

rentoudu leijonahuilu

Tuoreet yrttiteet puhdistavat ja elvyttävät 

rentoudu leijona teetä

Saunahoitoja suositellaan erityisesti vuoden pimeimpinä kuukausina

rentoutua leijona sauna

Ensinnäkin meidän on opittava kuuntelemaan kehomme signaaleja. Se on helpommin sanottu kuin tehty, tiedän. Toinen sääntö sanoo, että vapaa -aikaa ei missään tapauksessa saa suunnitella. Yritä vain olla spontaani! Yllätä itsesi ja tee vihdoin se, mitä et ole uskaltanut tehdä ennen kuin tänään! Sääntö numero kolme on tuntea jännitystä työssä. Olet myös väsynyt, mutta myös motivoituneempi ja positiivisempi. Hemmottele itseäsi kaikella kosketuksella, hieronnalla, tanssilla, laulamisella! Varo luontoa! Käytä arvokkaita aistejasi ja tarkenna niitä! Opi nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta ja saavuttamaan täydellinen rentoutuminen!

Anna mielesi vaeltaa niin usein kuin mahdollista

rentoutua

Anna itsesi hemmotella

rentouttava leijonahieronta

Käytä aistejasi 

rentoudu haju leijona

Tutustu itseesi

rentoudu leijona jooga