Siksi greippi on terveellistä. Mutta ole varovainen, kun käytät lääkkeitä!

Lähes kaikki tietävät, että greippi on terveellistä. Mutta miksi tämä on niin, mitä tärkeitä terveyshyötyjä tällä hedelmällä on ja mihin sinun pitäisi silti kiinnittää huomiota syödessäsi, voit selvittää meiltä tänään. Saat myös muutamia ehdotuksia siitä, miten voit nauttia terveellisistä hedelmistä entistä enemmän. Mene eteenpäin! Tärkein greippi kausi on jo alkanut.

Hyödynnä greipin lukuisat ainesosat

greippi terveellistä

Miksi greippi on terveellistä?

Citrus paradisi, kuten greippiä kutsutaan latinaksi, on alun perin peräisin Karibian Barbadoksen saarelta ja löydettiin ensimmäisen kerran 1700 -luvulla. Ensimmäiset istutukset kasvatettiin hieman myöhemmin Floridassa, joten “sitrushedelmien kuningattaren” voitto marssi alkoi kaikkialla maailmassa.

Nykyään suurin osa Saksassa ostamistamme hedelmistä tulee Yhdysvalloista, Turkista ja Kiinasta.

Greipit tulevat meille usein myös Välimeren alueelta

greippi terveellisiä kalorivaikutuksia koskevia vinkkejä

Greippi sisältää uskomattoman paljon arvokkaita elintärkeitä aineita, jotka hyödyttävät kehoamme. Yksi tärkeimmistä näistä on kasvipigmentti lykopeeni. Se on vastuussa massan punaisesta ja oranssista väristä, ja sen on tarkoitus siepata ja neutraloida vapaita radikaaleja. Tämä minimoi sydän- ja verisuonitautien ja joidenkin syöpätyyppien riskin.

Greipin C -vitamiinipitoisuus on huomattava. Sen 40 ml: n määrä 100 grammaa massaa kohden on todellinen immuunivahvistuspommi. Todennäköisesti tärkein vitamiini terveydellemme ei ainoastaan ​​edistä immuunijärjestelmäämme, vaan osallistuu myös lähes kaikkiin kehon elintärkeisiin prosesseihin, kuten raudan optimaaliseen imeytymiseen ruoasta tai kollageenin muodostumiseen nivelissä ja rustoissa.

C -vitamiini ja muut sen sisältämät antioksidantit parantavat ihoa

greippi terveen ihon ikääntymisen vaikutus

Beetakaroteeni, A-vitamiinin edeltäjä, sisältää myös greippiä ja sillä on hyödyllinen antioksidanttinen vaikutus kehon soluihin. B1-, B2- ja B6 -vitamiineja löytyy myös pieninä määrinä sitrushedelmissä sekä foolihappoa. Tietenkään tärkeät mineraalit eivät myöskään puutu täältä. Greippi on runsaasti kaliumia ja sisältää myös kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja fosfaattia. Muita kasvikemikaaleja ja kuituja, kuten pektiiniä, täydentävät tämän ihanan, makean ja hapan makuisen hedelmän terveysprofiilia, jolla on ominainen katkera muistiinpano.

Punaisen hedelmän hedelmät maistuvat hieman makeammilta kuin keltaiset

greippi terveellisiä vinkkejä

Terveellinen laihtuminen greipin kanssa

Greippi sisältää hyvin vähän kaloreita ja tuskin lainkaan rasvaa. Hedelmien lukuisat katkerat aineet ja antioksidantit parantavat rasvan aineenvaihduntaa ja stimuloivat ruoansulatusta. Ne taistelevat myös haitallisia bakteereja, loisia, sieniä ja jopa viruksia vastaan. Tällä tavoin keho vapautuu monista toksiineista ja voi jättää hyvästit ärsyttävälle ylipainoille helpommin.

Greipin arvokkaalla kuidulla on myös erittäin myönteinen rooli painonpudotuksessa. Nämä myös parantavat ruoansulatusta absorboimalla nesteitä suolistossa. Tämä edistää suolen liikkeitä ja monet myrkylliset lopputuotteet erittyvät nopeammin. Ravintokuitu auttaa myös alentamaan kolesterolitasoa ja siten estämään ruokahalua. Kestävä kylläisyyden tunne johtaa sitten terveeseen laihtumiseen ja lisää hyvinvointia.

Älä mene äärimmäisiin ruokavalioihin yksin!

greippi terveellinen ruokavalio

Kaikista näistä terveiden sitrushedelmien hyödyllisistä ominaisuuksista huolimatta sinun ei pitäisi liioitella sitä. Puolet kokonaisista hedelmistä ennen aamiaista tai lounasta voi osoittautua hyväksi saadaksesi aineenvaihduntasi jälleen käyntiin.

Varoitus! Greippi ja lääkitys

Valitettavasti tämä terve sitrushedelmä voi olla myös hengenvaarallinen. Kasvinen aine naringin on vastuussa hedelmän katkerasta mausta. Ja vaikka tämä flavonoidi hajottaa kolesterolia ja säätelee verensokeriarvoja, se on vastuussa vaarallisista lääkkeiden yhteisvaikutuksista. Tämä sisältää myös greipin sisältämät furanokumariinit. Kaikki nämä aineet estävät sytokromi P450 3A4 -entsyymiä (CYP3A4) suolistossa, joten monia lääkeaineita ei voida hajottaa kunnolla. Sitten ne pääsevät verenkiertoon suuria määriä häiriöttömästi. Tästä voi seurata vaarallisia ja jopa kohtalokkaita seurauksia.

Turvallisuuden vuoksi älä käytä greippiä lääkityksen aikana

terveellisiä greipin lääkkeitä

Eniten kärsivät korkean verenpaineen lääkkeet, kolesterolia alentavat lääkkeet, kipua tai sydänpillerit, antibiootit, allergialääkkeet, unilääkkeet, masennuslääkkeet, ehkäisypillerit ja seksuaaliset tehostajat. Monilla muilla lääkkeillä epäillään myös olevan haitallisia vuorovaikutuksia greipin kanssa. Turvallisuuden vuoksi sinun tulee ehdottomasti lukea pakkausseloste ja kysyä lääkäriltäsi tai apteekista, jos käytät lääkkeitä. Olisi jopa turvallisempaa ÄLÄ KOSKAAN syödä greippiä lääkkeiden kanssa. Sama pätee muuten greippeihin ja karvaisiin appelsiineihin.

Älä vain nauti greipistä mehuna

Juuri puristettu tai lusikoitu leikatusta hedelmästä, greippi on terveellisintä. Jos sen maku on kuitenkin liian katkera, voit lisätä mehua maun mukaan vettä ja hunajaa. Tällainen juoma maistuu herkulliselta sekä jääkuutioiden kanssa että lämpimänä.

Voit lisätä siihen timjamia ja syötäviä kukkia

detox vesi greippi terve

Greippi on myös terveellistä detox -vedenä

  greippi terveellinen detox

On parempi leikata iho massan segmenttien väliin etukäteen

greippi terveellinen aamiainen ruokavalio

Mehujen lisäksi voit käyttää greippiä terveellisten Buddha -kulhojen, smoothien, hedelmäsalaattien ja salaatinkastikkeiden valmistamiseen. Eksoottiset sitrushedelmät maistuvat myös täydellisesti tuoreena lisukkeena runsaisiin kala- tai siipikarjaruokiin. Entä grillatut greippi viipaleet? Kokeile vain.

Anna itsellesi inspiraatiota muista alla olevista reseptiideoista ja nauti terveellisestä ateriasta!

Nyt tiedät jo tarkalleen, miksi greippi on terveellistä

greippi terveellinen vaikutus kaloreita

Juuri puristetut sitrusmehut ovat aina kauden aikana

greippi terveellinen tuorepuristettu mehu

Tee greippi terveellinen sitrusmehu itse

Sekä herkullisia vihreitä smoothieita  

greippi terveellinen vihreä smoothie

Chia -smoothiet ja vanukkaat …

smoothie inkivääri greippi terveellistä

… tai tuoreita hedelmäsalaatteja

greippi terveellinen oranssi aamiainen

Kesällä kylmä detox -vesi greippien ja rosmariinin kanssa on erinomainen idea

greippi terveellinen rosmariini detox vesi

Ja syksyllä ja talvella voit yhdistää hedelmät esimerkiksi porkkanaan ja inkivääriin

greippien terve immuunijärjestelmä

Myös avokado- ja greippisalaatti olisi herkullista

terve greippi avokadosalaatin kanssa

Tai haluatko mieluummin punajuurta ja pähkinöitä sen kanssa?

Punajuurisalaatti greipin kanssa terve

Jos olet raskaana, on parempi kysyä neuvoa lääkäriltäsi ennen greipin nauttimista!

greippi terve raskaus

Nauti terveellisistä hedelmistä kohtuudella ja varoen!

greippi terveellisiä vitamiineja mineraaleja


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80