Sitruunamelissa tee – vahvistaa immuniteettia ja psyykkistä luonnon lahjoilla

Covid-19-päivinä arki tulvii meille monien vaikeuksien ja haasteiden kanssa. Vaikka stressi voi olla hyödyllistä kohtuullisessa ja kontrolloidussa annoksessa, siitä tulee nopeasti ongelma, kun sen taso nousee. Sitten se häiritsee kehon henkistä ja fyysistä tasapainoa, johtaa päänsärkyyn, unettomuuteen, korkeaan verenpaineeseen, ruokahaluttomuuteen tai päinvastoin, stressinsyömiseen ja moniin muihin terveysongelmiin. Itse asiassa vähintään 75% kaikista sairauksista johtuu stressistä. Onneksi sinun ei todennäköisesti tarvitse ottaa erityisiä masennuslääkkeitä päästäksesi eroon stressistä. Luonto tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon, joka on osoittautunut kerta toisensa jälkeen vuosisatojen ajan – sitruunamelissa.

Tätä yrttiä on käytetty muinaisista ajoista lähtien kaikkiin sairauksiin, jotka johtuvat hermoston häiriöistä. Nykyään sitä löytyy jokaisesta supermarketista ja terveysruokakaupasta. Sen ominaisuuksia kuitenkin usein aliarvioidaan. Tämän päivän artikkelissa jaamme sitruunamelissaa koskevat tieteellisesti todistetut keskeiset ominaisuudet ja kuinka valmistella se parhaiten itse.

Melissa tuoksuu ihanalta sitrushedelmältä, eikä sitä voi sekoittaa mihinkään muuhun lääkekasviin

Sitruunamelissa tee - immuniteetti ja psyyke vahvistettu luonnon lahjoilla Yrtti balsami tuore

Sekä puutarhassa että kotona se kasvaa ilman ongelmia

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen avulla

Sitruunamelissa - immuniteetti ja psyyke luonnon lahjojen kautta vahvistavat tuoretta balsamia puutarhasta

Sitruunamelissa tee - vahvistaa vastustuskykyä ja psyykkistä luontaisten tuoreiden yrttilasien lahjoilla

Lääkekasvin sitruunamelissa kasvitieteelliset ominaisuudet

Kasvitieteellisestä näkökulmasta sitruunamelissa on monivuotinen nurmikasvi, jolla on suhteellisen vaatimaton ilmasto. Se on pääasiassa kotoisin Itä -Välimereltä, Etelä -Euroopasta ja Länsi -Aasiasta, mutta voi myös menestyä ruukuissa tai yrttitarhoissa. Sitruunamelissa tunnistaa nopeasti sen vaaleat hiukset ja pienet valkoiset, keltaiset tai vaaleanpunaiset kukat.

Sen lehdet ovat muodoltaan samanlaisia ​​kuin mintun lehdet, mutta niillä on voimakas sitruuna -aromi, minkä vuoksi kasvia on käytetty makuaineena muinaisista ajoista lähtien. Tuoreet ja kuivatut lehdet jalostetaan teiksi, yrttilikööreiksi, kastikkeiksi, salaateiksi, kosmetiikkatuotteiksi jne. Esimerkiksi kulinaarialueella sitruunamelissa korostaa Välimeren kalaruokien makua.

Jos haluat kerätä sitruunamelissaa itse luonnossa tai omassa yrttitarhassa, sinun on tehtävä tämä kesällä ennen kukintaa. Kukinta -ajan jälkeen lääkekasvi menettää suuren osan ominaisaromistaan ​​ja ravinteistaan.

Mitä enemmän leikkaat kasvia, sitä nopeammin uudet versot kasvavat

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä lahjoja luonnon balsami puutarhakasvi ruukkukasveja

Italialainen pesto tuoretta sitruunamelissaa

Sitruunamelissa tee - koskemattomuus ja psyyke vahvistavat luonnon lahjat pestokastike italialaiset reseptiideat

Virkistävä kesäinen limonadi persikalla

Sitruunamelissa - luonnon lahjojen vahvistama vastustuskyky ja psyyke Limusimuli balsamilla

Sitruunamelissa hyödyllisiä ominaisuuksia

Sitruunamelisin tärkeimmät hyödylliset ainesosat löytyvät sen aromaattisista lehdistä. Näitä ovat C -vitamiini, karoteeni, oleanolihappo, fenolikarboksyylihappojohdannaiset, kuten rosmariinihappo, ja eteeriset öljyt, kuten sitronellaali, sitraali, linalooli, myrseeni ja geranioli.

Siten sitruunamelissa on voimakas lääke stressiin ja sillä on yleinen positiivinen vaikutus hermostoon. Sillä on positiivinen vaikutus sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, tarkkaavaisuus- ja hyperaktiivisuushäiriöihin (ADHD), masennukseen, hysteriaan, unettomuuteen, melankoliaan, migreeniin jne. Sitruunamelissa edistää keskittymiskykyä, parantaa mielialaa ja luultavasti jopa lupaa nuorille pidentäviä ominaisuuksia. Lääketieteessä sitruunamelissaa käytetään korkean verenpaineen ja sen oireiden lievittämiseen.

Lisäksi sen ainesosilla on antimikrobinen ja antiviraalinen vaikutus. Lääkekasveja voidaan käyttää erinomaisesti vilustumista ja flunssaa vastaan. Lisäksi päivittäinen suuvesi sitruunamelissa auttaa pääsemään eroon pahasta hengityksestä ja sen aiheuttavista bakteereista. Voiteena iholle hierottu sitruunamelissi lievittää myös lihasten ja nivelten tulehduksia ja auttaa sinua pääsemään eroon herpesistä nopeammin.

Sitruunamelissa on aromaattinen, terveellinen, maukas ja monipuolinen

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen yrttiteetä tuoreen puutarhan kautta

Yrttivoita, sitruunamelissaa, basilikaa ja rosmariinia

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen avulla yrttivoita terveellistä herkullista

Valmista sitruunamelissa teetä ja voidetta itse

Jos haluat korjata ja kuivata sitruunamelissaa itse, sinun on ehdottomasti noudatettava muutamia sääntöjä säilyttääksesi sen hyödylliset ainesosat. Älä esimerkiksi pese kasvia ennen sen kuivaamista. Juuri poimittujen lehtien täytyy vain kuivua varjoisassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa keskilämpötilassa 30-35 astetta. Kasvin osat ovat hyvin kuivuneita, jos ne ravistellaan nopeasti ravistettaessa ja antavat silti ominaisen sitruunan aromin murskatessaan. Säilytä kuiva sitruunamelissa kuivassa, valolta suojatussa paikassa paperipussissa tai muurausastiassa. Oikein varastoituna lehtiä voidaan säilyttää useita kuukausia.

Hiekkainen -savinen maaperä, osittainen varjo ja kohtalainen määrä vettä – näin sitruunamelissa tuntuu hyvältä

Sitruunamelissa tee - vahvistaa vastustuskykyä ja psyykkistä luonnon lahjoilla Tunnista ja korjaa balsamia

Voit tietysti käyttää myös automaattista kuivauslaitetta

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen avulla

Sitruunamelissa - kuiva balsamilehtitee vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen kautta

Sitruunamelissa -teen valmistaminen on suhteellisen helppoa. Voimakkain maku ja tuoksu sekä paras vaikutus kehoon saavutetaan suhteessa 1 tl lehtiä 100 ml: aan kiehuvaa vettä. Noin 30 minuutin kuluttua voit peittää peitettynä siivilän läpi ja nauttia. Voit juoda enintään 2-3 kupillista sitruunamelissaa päivässä, mieluiten illalla ennen nukkumaanmenoa.

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjojen tuoman tuoreen kesäjuoman avulla

Kotitekoisen balsamivoiteen valmistamiseksi jauhaa puolet kourallinen kuivia lehtiä yhdessä 2 rkl vaseliinia kanssa. Sekoita, kunnes saat homogeenisen seoksen ja anna voiteen hautua pimeässä ja lämpimässä paikassa 2 päivän ajan. Sitten se on tehty.

Jos haluat kokeilla eri ainesosia resepteissäsi, on tärkeää välttää voimakkaasti tuoksuvia kasveja, kuten minttua, muskottipähkinää ja inkivääriä. Melissa voidaan yhdistää upeasti laventelin, basilikan ja muiden herkkien yrttien kanssa.

Aromaattinen balsamivoide laventelilla – loistava lahja vuoden kylmille kuukausille

Sitruunamelissa tee - vahvistaa immuniteettia ja psyykkistä luonnon lahjoilla

Huomaa, että sitruunamelissa, kuten kaikilla muillakin yrtteillä, voi olla erilaisia ​​vaikutuksia eikä se ole ilman sivuvaikutuksia, jos sitä käytetään liikaa. Siksi on suositeltavaa neuvotella asiasta lääkärisi kanssa etukäteen.

Tuoretta sitruunamelissaa käytetään myös keittoihin

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon lahjoilla kesäkurpitsa keitto sitruunamelissa

Joten voit nopeasti päästä eroon arjen stressistä

Sitruunamelissa tee - vahvistaa koskemattomuutta ja psyykkistä luonnon limonadi -sitruunan sitruunoiden lahjoilla

Sitruunamelissa - immuniteetti ja psyyke vahvistavat luonnon lahjat limonadi kylmä tee kylmä tee

Anna monille resepteille kevyt sitruuna -aromi lisäämättä sitrushedelmiä

Sitruunamelissa tee - koskemattomuutta ja psyykkistä vahvistavat luonnon smoothien marjojen lahjat sitruunamelissa

Sitruunamelissa teetä - koskemattomuutta ja psyyke vahvistaa luontaisia ​​lahjoja luonnon sorbet jäätelöä yrttejä

Sitruunamelissa tee - koskemattomuus ja psyyke vahvistettu luonnon lahjoilla yrttikekseillä herkullisia terveellisiä