Speltti- ja spelttileipä – miksi tämä on terveellisempi vaihtoehto?

Speltti on yksi monista muinaisista vehnälajeista, joista on viime aikoina tullut jälleen muodikasta ja trendikästä. Monet niistä syötiin vasta uudempiin aikoihin – 18/19 vuosisatoja. Tuolloin ne haalistuivat eri syistä, mukaan lukien teolliset, taustalle. Nyt spelttileipää ja muita terveellisiä leipiä, kuten einkornia, löydetään uudelleen. Mutta miksi kirjoitettu on mahdollisesti terveellisempi vaihtoehto tavanomaisille leiville? Voit löytää tämän itse artikkelimme avulla!

Kuvan numero 6 on kirjoitettu

erilaisia ​​vehnätyyppejä ja myös spelttiä

Spelttileipää syötiin 8000 vuotta sitten

Spelttileipää tai tiettyjä spelttituotteita syötiin todennäköisesti 8000 vuotta sitten. Tämä tuote sisältää paljon proteiineja, kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Kaikkia näitä terveellisiä ainesosia löytyy siellä paljon enemmän kuin normaalissa leivässä.

Tuloksena on, että et tarvitse niin paljon lisätuotteita, jotta voisit tuntea olosi terveeksi, täynnä ja energiaksi. Jo lueteltujen ainesosien lisäksi speltti- ja spelttileipä sisältää rautaa, fosforia, sinkkiä, magnesiumia ja mangaania. Lisäksi spelttileipä sisältää runsaasti B6 -vitamiinia ja foolihappoa. Muun muassa speltti- ja muiden terveellisten leipien, kuten einkornin, kulutus tarkoittaa, että tarvitset tulevaisuudessa paljon vähemmän eläinproteiinia. Voit siis syö vähemmän lihaa ja pysy silti terveenä ja hyvässä kunnossa.

Spelttileipä ja salaatti – se on aina hyvä yhdistelmä!

Spelttileipä tuoreilla vihanneksilla

Terveyshyödyt – Paranna ruoansulatuskanavan toimintaa

Miten terveytemme paranee tarkasti käyttämällä spelttileipää ja muita speltti tuotteita? Ne varmasti stimuloivat ruoansulatusta. Terveet kuidut edistävät ruoan käsittelyä. Esimerkiksi spelttileipää suositellaan vahvasti ihmisille, jotka kärsivät sairauksista, jotka ovat tällä hetkellä niin yleisiä kuin ärtyvän suolen oireyhtymä. Speltan kulutus vaikuttaa positiivisesti kaikkiin vatsavaivoihin.

Spelttijauho ja spelttijyvät

Speltti - jyvät ja jauhot

Tältä spelttijyvät näyttävät läheltä!

Spelttileipä - jyvät, joista se on valmistettu

Paranna verenkiertoa

Kuten jo todettiin, spelttileipä sisältää suuren määrän rautaa ja sinkkiä. Näiden yhdistelmä edistää verisuonten kuljetustoimintoa. Myös hemoglobiinin jakautuminen paranee merkittävästi. Loppujen lopuksi kaikenlaiset kudokset ja elimet hapetetaan onnistuneesti.

Dikel -leipä, jossa on paljon herkullisia jyviä

täynnä erilaisia ​​siementen spelttileipää

Vähentää kolesterolia ja säätelee hormoneja

Spelttileipä syö merkittävästi huonoa kolesterolia. Tässä tapauksessa tämä johtuu myös ravintokuitujen suuresta osuudesta yhdessä muiden arvokkaiden ainesosien kanssa. B3 -vitamiinilla, joka tunnetaan myös nimellä niasiini, on keskeinen rooli lisämunuaisen kuoren toimintojen säätelyssä. Endokriininen järjestelmä on hyvin herkkä niasiinin puutteelle. Sen puuttuminen tai liian pienet määrät vaikuttavat negatiivisesti hormonaaliseen tasapainoon.

Spelttileivonnainen olisi varmasti mahdollista myös lämpimänä ateriana!

Speltti herneillä ja juustolla - loistava ruokalaji

Luuston terveys ja solujen kehitys

Dietologit suosittelevat speltan leivän käyttöä osteoporoosiongelmien ehkäisemiseksi. Tämän tyyppisen vehnän mineraalit voivat auttaa torjumaan tätä ja muita luusairauksia. Korkeat proteiinipitoisuudet ja muut hyödylliset ainesosat saavat solut jakautumaan onnistuneesti. Lisäksi monia kehon kannalta tärkeitä kudoksia ylläpidetään ja kehitetään speltan ainesosien avulla. Tällä tavalla, kuten jo mainittiin, luita ja verisuonia edistetään. Lisäksi sillä on erittäin positiivinen vaikutus lihaksiin. Fosforilla on tärkeä rooli DNA -solujen rakenteessa ja erottumisessa.

Spelttijauhokakku on mahdollinen terveellinen jälkiruokaidea

Speltti - valmistetut makeiset

Vahvista immuunijärjestelmää, auta taistelemaan diabetesta vastaan

B1 -vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä tiamiini, edistää tietoisesti immuunijärjestelmän toimintaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että suojamekanismit toimivat paremmin. Psyykkinen ja fyysinen stressi on rajoitettua. Tavalliset hiilihydraatit ovat vaarallisia diabeetikoille. Speltan leivän hiilihydraatit ovat kuitenkin erittäin terveellisiä. Ne hajoavat hitaasti eivätkä aiheuta raakoja muutoksia verensokeritasossa. Suuren kuitumäärän vuoksi niitä käsitellään myös erityisen hyvin. Veren glukoosi- ja insuliinitasot pidetään hallinnassa.

Oletko kokeillut speltatortillaa??

Speltti - idea tortillalle - erittäin maukas

Nauti speltistä eri muodoissa

On monia tapoja, joilla voit nauttia speltistä. Yksinkertaisin olisi tietysti spelttileipä. Voit kuitenkin käyttää sitä herkullisen pizzan tai tortillan valmistamiseen. Jopa pita – siitä voidaan leipoa erittäin ohut leipä. Joten doner -kebab tai falafel spelttileivän kanssa olisi mahdollista. Voit myös valmistaa spelttiä ja käyttää sen valmistamiseen erilaisia ​​salaatteja ja muita ruokia. Niin monenlaisia ​​tapoja, joilla voit hyötyä tämän muinaisen vehnän hyvistä ominaisuuksista. Tutustu ideoihimme!

Tai ehkä niin herkullisia pitaleipiä?

Speltatut ohuet pittat - herkullisia

Yhdistä speltti herkullisiin vihanneksiin!

Speltti- ja munakoisovuoka - erittäin maukasta

Kirjoitettu aamiaiseksi? Se olisi varmasti loistava idea!

Speltti ja muut herkulliset ainekset - sekoita

Haluatko terveellisiä muffinsseja? Entä ne, jotka on tehty speltistä?

Spelttileipä - herkullisia leivontareseptejä

Spelttileipä voilla olisi herkullinen ja terveellinen aamiainen

Spelttileipä syötäväksi

Spelttileipä valmiina aamiaiseksi

Ota myös spelttileipä salaatin kanssa!

Spelttileipää ja herkullista salaattia

Speltti voidaan sekoittaa muiden jauhojen kanssa

Herkullista spelttileipää pöydässä

Ideana vielä kaksi hienoa spelttikakun reseptiä

herkullinen kakku laadukkaista spelttijauhoista

Spelttileipä herkullinen makea kakku

Spelttileipä voi sisältää erilaisia ​​jyviä ja pähkinöitä

Spelttileipä leikatuilla viipaleilla

Nyt on tarjolla myös speltan pasta

Spelttileipänuudelit ja spelttipussit

Spelttileipä - hienoja nuudeleita eri ainesosista

Pienet spelttirullat maistuvat myös monille!

Erilaisia ​​spelttirullia

muutama siivu herkullista spelttileipää

Idea yhdistää spelttileipä

Speltistä voidaan varmasti leipoa jotain rapeaa

Herkullisia viipaleita - speltti ja hienoja ideoita

Jotain runsasta speltin kanssa? Varmasti toimii! Tässä on joitain ideoita, joita voit ajatella!

Simpukat ja speltti - loistava ja maukas idea

Pizza juustolla ja spelttileipäsalaatti

Erilaisia ​​ruokia herkullisella speltillä