Suitsukkeen öljy – alkuperä, vaikutus ja käytännön sovellus

Suitsukkeen öljy ei ole mikään arvokkaimmista eteerisistä öljyistä turhaan, ja sitä kutsutaan usein jopa öljyjen kuningattareksi. “Pyhä suitsuke”, suitsuke, josta öljy uutetaan, on tietysti yhtä arvostettu ja suosittu. Molemmilla aineilla on lukuisia parantavia ominaisuuksia ruumiille, mielelle ja sielulle, jotka ovat olleet ihmiskunnan tuntemia tuhansia vuosia. Jopa muinaiset egyptiläiset ja roomalaiset käyttivät suitsukkeita kaikissa tärkeissä uskonnollisissa seremonioissa sekä monissa fyysisissä sairauksissa. Täältä voit selvittää, mistä tämä jalo korjaustoimenpide on peräisin, mitä vaikutuksia sillä on ja miten voit käyttää suitsuketta öljyä käytännössä.

Puhdasta suitsukkeen öljyä saadaan suitsukkeenhartsista

suitsukkeen rauhoittava vaikutus

 Mikä on suitsukkeita?

Tunnetaan myös nimellä olibanum, suitsuketta saadaan hartsikiteiden muodossa Boswellia -puista. Ne kasvavat pääasiassa joillakin Itä -Afrikan alueilla (Somalia, Eritrea) sekä Arabiassa (Jemen, Oman) ja Intiassa, missä ilmasto ja maaperä sopivat heille.

Koska kasvit pitävät kuivasta, hiekkaisesta maasta ja paljon valoa ja lämpöä. Suitsukkeet voivat saavuttaa jopa 15 metrin korkeuden. Niillä on pienet vihreät lehdet ja pitkät, filigraaniset kukat. Suitsukkeen sadonkorjuu alkaa maalis-huhtikuussa ja kestää useita kuukausia. Tänä aikana puunkuorta ja oksia leikataan kevyesti terävillä veitsillä, jotta arvokas puumahva tulee pintaan ja kuivuu lämmön vaikutuksesta kiteiksi. Sitten suitsukekiteet yksinkertaisesti kaavitaan pois ja kerätään. Yleensä nämä ovat huonompaa laatua ensimmäisten 2–3 kuukauden aikana ja ajan myötä ne muuttuvat vaaleammiksi ja puhtaammiksi, ja niissä on hieman vihertävä sävy, mikä kertoo laadusta.

Tältä Boswellia -puut näyttävät

suitsukkeen öljy terve vaikutus boswellia puu

Tärkeimmät ja yleisimmät suitsuketyypit ovat Boswellia sacra ja Boswellia carterii, jotka tulevat pääasiassa Jemenistä, Omanista, Somaliasta ja Etiopiasta Boswellia Serrata, tunnetaan myös nimellä intialainen suitsuketta, koska se tuodaan siitä.

Niin kutsuttu “kirkon suitsuke” on myös erittäin suosittu ja sitä käytetään maailmanlaajuisesti. Sitä kutsutaan edelleen Boswellia Papyriferaksi ja siinä on mieto, hieman makea tuoksu, joka sisältää kevyen sitruunamaisen muistiinpanon.

Suitsukkeet ovat välttämätön osa kaikkia kirkon seremonioita

suitsukkeen vaikutus ja sovellus

Kuinka suitsuketta valmistetaan?

Puhdas, välttämätön suitsukkeen öljy saadaan yksinomaan höyrytislauksella. Prosessi menee jotakuinkin näin: kerätyt hartsikiteet menevät suureen seisomaan kuumalla vedellä. Arvokas suitsukkeen öljy vapautetaan sitten höyryn avulla. 1 litraa puhdasta öljyä varten tarvitset noin 80 kg suitsuketta, tietysti puiden koosta ja sadosta riippuen. Suitsukeöljyn hinta litraa kohden vaihtelee hartsin laadun ja tislauksen mukaan.

Kaikki suitsukkeet eivät ole tasavertaisia

suitsuketta öljy suitsuketta hartsi terve vaikutus

Mikä on suitsukkeen öljyn vaikutus?

Tämän jaloöljyn ja yleensä suitsukkeen positiiviset vaikutukset ovat uskomattoman lukuisia sekä keholle että mielelle ja sielulle. Arvokkaat ainesosat ovat tietysti vastuussa tästä, ennen kaikkea niin sanotut boswelliinihapot sekä tärkeät triterpeenit ja lima.

Suitsuketta öljy on ensisijaisesti tulehdusta ja kipua lievittävä. Se edistää solujen muodostumista ja ihon nuorentumista. Monet ihosairaudet, kuten neurodermatiitti tai psoriaasi, lievittyvät tai paranevat kokonaan. Ruoansulatusjärjestelmä voi myös hyötyä suitsukkeen öljyn positiivisesta voimasta, jopa vakavammissa suolistosairauksissa, kuten haavainen paksusuolitulehdus tai Crohnin tauti. Myös reuma-, nivel- ja astmapotilaat kokevat huomattavaa helpotusta oireisiinsa, kun he nauttivat suitsuketta sisältävästä öljystä.

Eteeristä öljyä voidaan käyttää kortisonin luonnollisena korvaajana sekä ulkoisesti että sisäisesti allergioihin, hyönteisten puremiin ja erilaisiin kroonisiin tulehduksiin..

Tunne luonnon parantava voima

suitsukkeen öljy suitsukkeen hartsikiteet

Viimeaikaiset syöpätutkimukset osoittavat, että suitsukkeen ainesosat voivat jopa ehkäistä tai parantaa joitakin syöpätyyppejä. Näitä käytetään tällä hetkellä lisähoitona syöpäpotilaille.

Vähintään tunnettu ja tärkeä on suitsukkeen rauhoittava vaikutus. Öljyn muodossa tai jopa vain tuoksuna sillä on hyvin harmonisoiva ja meditatiivinen vaikutus psyykeeseen ja siksi se auttaa stressiin, pelkoihin ja masennukseen.

Tärkeä: Boswellia Serrata -suitsuke sopii sisäkäyttöön. Intian suitsukettahartsi on jopa virallisesti rekisteröity lääkevalmisteeksi Euroopan farmakopeassa.

Ei ole turhaa, että suitsukkeet ovat yksi kolmesta viisaasta kolmesta lahjasta Jeesukselle

suitsukkeen öljy suitsukkeen tuoksu jouluksi

Kuinka voit käyttää arvokasta öljyä?

Niin monilla parantavilla ja hyödyllisillä vaikutuksilla voidaan kuvitella suitsukkeen öljyn monia käyttötapoja. Tätä voidaan käyttää eri tavoin moniin fyysisiin ja henkisiin valituksiin (katso edellä). Eteeristä öljyä voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa muiden kantoöljyjen kanssa. Manteli-, jojoba-, rosmariini-, patchouli- tai avokadoöljy sopivat tähän hyvin. Voit esimerkiksi tehdä itsellesi parantavan hierontaöljyn tai rentouttavan kylvyn.

Lisävinkki: Migreenin tai stressin varalta voit levittää 2-3 tippaa suitsuketta öljyä temppeleihin. Tämä tuo välittömän helpotuksen ja miellyttävän rentoutumisen.

Hengityksiä suitsukkeen öljyllä suositellaan vilustumiseen. Tämä suoritetaan tavalliseen tapaan. Laita 2-3 tippaa öljyä suureen kattilaan kiehuvaa vettä ja aseta sen päälle kasvosi. Iso kangas pään päällä parantaa parantavaa höyryä.

Voit myös kokea suitsukkeen öljyn upeat, rauhoittavat ja tasapainottavat vaikutukset tuoksulampulla. Lisää vain 5-6 tippaa öljyä lampun veteen ja nojaa taaksepäin ja rentoudu. Voit myös tehdä joitakin mindfulness -harjoituksia, meditaatiota tai progressiivista lihasten rentoutumista samalla.

Sinäkin voit hyötyä tämän ainutlaatuisen öljyn monista myönteisistä vaikutuksista ja pysyä terveenä luonnon parantavan voiman ansiosta!

Suitsukehoito keholle, mielelle ja sielulle

aromaterapiaa suitsukkeen öljyllä

Mystinen hartsi, joka on kullan arvoinen

Frankincense -öljyn vaikutukset ja käyttötavat