Tee seljanmarjan mehu itse: helpoin resepti!

Auta itseäsi luonnonapteekista ja jäljittele lintuja. Joka vuosi loppukesällä ennen pitkää etelälentoaan monet muuttolintuja nokkivat seljanmarjan pensaiden pieniä mustia marjoja. Kaukolevittäjillä on tähän varmasti hyvä syy, jota he harjoittavat erittäin intuitiivisesti. Ajan myötä ihmiset ovat myös oppineet arvostamaan seljanmarjan hyödyllisiä vaikutuksia terveyteensä. Koska seljanmarjat ovat täynnä C -vitamiinia ja kaliumia sekä muita tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja sekundäärisiä kasviaineita. Tämä tekee heistä todellisia immuunivahvistimia, jotka ovat niin tervetulleita meille kaikille, etenkin talvella, vahvistamalla immuunijärjestelmäämme ja suojaamalla meitä paremmin viruksilta ja bakteereilta. Koska seljanmarjat eivät ole oikeastaan ​​syötäviä meille ihmisille raakana, voit tehdä herkullisen seljanmarjan mehun itse.

Valmista terveen seljanmarjan mehu itse tuoreista seljanmarjan marjoista

Tee seljanmarjan mehu itse kanelilla

Helpoin resepti seljanmarjan mehulle

Terveellisen ja maukkaan seljanmarjan mehun tai siirapin saamiseksi tarvitset tietysti ennen kaikkea tuoreita marjoja. On parasta valita ne itse ja varmistaa, että ne eivät ole kiireisillä teillä tai muissa saastuneissa paikoissa. Jos mahdollista, mene maahan etsimään todella puhtaita marjoja.

Seljanmarjan pensaiden pitäisi olla todella kypsiä, ts. H. melkein kaikkien marjojen pitäisi olla jo tumman violetteja. Ole varovainen poimiessa, koska väri ei enää lopu vaatteista. Voit jopa laittaa kertakäyttökäsineet, jotta kätesi eivät muutu violetiksi jälkeenpäin. Tarvitset ämpärin, vanhan juuttipussin tai korin ja teräviä siivekkeitä erottaaksesi marjojen varret helposti varret.

Seljanmarjat ovat yleensä kypsiä elokuun puolivälistä syyskuun alkuun

Tee seljanmarjan mehu terveeksi

Ja nyt itse reseptiin.

Tarvitset seuraavat ainesosat:

  • 2 kg seljanmarjoja
  • 1 litra vettä
  • 500 g sokeria
  • Yhden sitruunan mehu

Jos olet kerännyt liian paljon marjoja, voit myös antaa joidenkin kuivua

Tee seljanmarjan mehu itse kuivattujen marjojen kanssa

Ja seljanmarjan mehu valmistetaan näin:

Poista marjat kartioista haarukalla ja pese ne hyvin. Laita kattilaan veden kanssa ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siivilöi se sitten kauniisti keittiösiivilällä, ehkä myös laita keittiöpyyhe etukäteen. Kaada sitten mehu takaisin kattilaan, lisää sokeri ja sitruuna ja keitä vielä 10 minuuttia. Kun seljanmarjan mehu on vielä lämmintä, kaada se hyvin pestyihin ja kuivattuihin lasipulloihin suppilon avulla ja peitä hyvin. saattaa loppuun!

# Puhdista seljanmarjat

Tee seljanmarjan mehu itse sambucus nigraa

# Siivilöi huolellisesti kypsennyksen jälkeen

Seljanmarjan mehun valmistaminen itse on erittäin helppoa

# Siirrä toisen kiehumisen jälkeen lasipulloihin

Seljanmarjan mehu tekee siirappista terveellisen

Ja nauti!

Tee seljanmarjan mehu itse

Kun valmistat seljanmarjan mehua, on myös mahdollista jättää sokeri pois. Voit myöhemmin käyttää mehua entistä monipuolisemmin. Pohjimmiltaan se sopii kylmille ja lämpimille juomille, kuten hedelmäsuihkulle, teelle tai jääteelle, sekä lukuisille jälkiruokille, kuten kakkuille, jäätelölle tai vanukkaille. Voit myös hioa seljanmarjan mehua erilaisilla mausteilla ja yrteillä, kuten laventelilla, kanelilla tai tähtianiksella ja inkiväärillä. Kansanlääketieteen mukaan talvella olisi suositeltavaa kuluttaa noin 3 rkl seljanmarjan mehua päivässä. Voit siis suojautua paremmin vilustumiselta.

Pidä hauskaa tehdä seljanmarjan mehua itse ja pysy terveenä!

Viileä korvaus glögiisi talvella

Tee seljanmarjan mehu itse vilustumista vastaan

Viimeistele se valitsemallasi mausteella

Tee seljanmarjan mehu itse laventelin kukkia

Tee seljanmarjan mehu itse

Seljanmarjat sopivat myös hyvin brunssikakkuun

Tee itse seljanmarjakakku

Myös seljanmarjan limonadi ei olisi huono idea

Tee seljanmarjan mehu itse aamiaiseksi

Etsi tuoreita seljanmarjoja …

Tee seljanmarjan mehu itsellesi terveellinen resepti

… ja hyötyä luonnon voimasta!

Tee seljanmarjan mehu itse tuoreista marjoista