Terveellisimmät vihannekset: 5 ravitsevinta lajiketta

Olemme jo käsitelleet terveellisimpien hedelmälajien aiheen. Nyt on vihannesten vuoro. Vihannekset ovat monella tapaa terveellisempiä ja ravitsevampia kuin useimmat hedelmät. Esimerkiksi tavallinen keltainen pippuri, joka on pakollinen jokaisessa keittiössä, sisältää lähes kolme kertaa enemmän C -vitamiinia kuin appelsiinit. Yleensä vihannesten hivenaineiden (mukaan lukien vitamiinit, kivennäisaineet ja jotkut fytoravinteet) määrä on suurempi kuin hedelmissä. Toisaalta vihanneksiin verrattuna hedelmät sisältävät yleensä enemmän makroravinteita (proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja) sekä kuitua ja luonnollista sokeria. Joten terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi sinun pitäisi kuluttaa vähintään 5 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivittäin. Mutta mitkä ovat todella parhaita vihanneksia? Seuraavilta riveiltä löydät 5 tieteellisesti todistettua ehdotustamme terveellisimmistä vihanneksista sekä tapoja nauttia niistä jokapäiväisessä elämässä. Lue vain!

Yhden, terveellisimmän kasviksen tunnistaminen on lähes mahdotonta

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta Värikkäät vihannekset Kaikki sateenkaaren värit

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta vihanneslajia terveellisesti ravitsevaa

Vesikrassi

Vesikrassi on todellinen superruoka ja se ansaitsee ensimmäisen sijan Powerhouse Fruits And Vegetables -luettelossa. Tämä usein unohdettu ikivihreä vesikasvi kuuluu samaan perheeseen kuin parsakaali, lehtikaali, ruusukaali, kukkakaali, rucola ja retiisit ja sisältää noin 50 elintärkeää hivenravintoa, mukaan lukien A-, C-, E-, foolihappo, rauta, kalsium, omega -3 ja jodi. Kulinaariselta kannalta vesikrassi on monipuolinen vihreä lehtivihannes, jolla on hienostunut, hieman pippurinen maku. Se voi täydentää täydellisesti mitä tahansa sekoitettua salaattia, mutta sitä käytetään myös keittoihin, patoihin, kastikkeisiin ja jopa tiettyihin jälkiruokiin. Voit oppia lisää poikkeuksellisesta vesikrassista tässä lukea.

Hippokrates tunnusti vesikrassin terveydellisistä eduistaan

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevimpia juuri kerättyjä vesikrasseja

Kerma keitto krassilla ja pinaatilla

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta vesikrassikeittoa

Raaka vesikrassi on pippurinen maku, samanlainen kuin sinappi ja wasabi

Terveellisimmät vihannekset Terveellisen vesikrassisalaatin 5 ravitsevinta lajiketta

kiinankaali

Kiinalainen kaali, joka tunnetaan myös nimellä napa, sellerikaali, voitettu bok ja kimchi -kaali, on osa Brassica -perhettä, joka sisältää myös ruusukaaleja, lehtikaalia ja parsakaalia. Se on tunnettu terveenä vihanneksena muinaisista ajoista lähtien. Tämä vuotuinen vihannes on loistava ravinteiden, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, mukaan lukien C-, B3-, B6-, B9 -vitamiinit sekä kupari, rauta, mangaani ja kalsium. Kiinalaisella kaalilla on rapea, makea maku, joka muistuttaa selleriä, ja se on yksi Itä-Aasian keittiön halutuimmista ainesosista. Sitä voi nauttia raakana salaateissa tai keittää erilaisissa perunoissa, keittoissa, täytteissä, patoissa jne. Kiinalainen kaali on myös tärkein ainesosa suositussa korealaisessa kimchissä.

Verrattuna muihin kaalityyppeihin, kiinalaisella kaalilla on mieto ja hieman makea maku

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta kiinalaista kaalia kauniisti terveellisiä

Napa on erittäin vähäkalorinen ja suosittu ainesosa aasialaisessa keittiössä

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta china kohl -resepti perinteinen +

Voit myös tehdä kimchin helposti itse kotona

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta napa -kiinalainen kaali pekonilla

Sveitsiläinen chard

Sveitsilippua kutsutaan usein yhdeksi maailman terveellisimmistä elintarvikkeista, ja hyvästä syystä. Se on peräisin Välimeren alueelta ja liittyy läheisesti punajuuriin ja pinaattiin. Sen syvän vihreitä lehtiä ja kirkkaanvärisiä varsia on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin muinaisista ajoista lähtien. Tällä poikkeuksellisella vihanneksella on monia terveydellisiä etuja sen vaikuttavan vitamiinien, kivennäisaineiden ja ravintoaineiden luettelon ansiosta. Näitä ovat vitamiinit K, C, A, E, B6, riboflaviini sekä magnesium, mangaani, kalium, rauta, natrium ja kupari. Sveitsiläistä mangoldia nautitaan usein raakana salaateissa tai smoothieissa, keitettyinä tai paistettuina ja lisätään muihin ruokiin. Raakojen lehtien katkeruus haihtuu keitettäessä ja korvataan herkullisella maulla, joka muistuttaa pinaattia.

Sveitsiläistä chardia on monia värejä – valkoinen, vihreä, jopa kirkkaan punainen, keltainen ja vaaleanpunainen

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevimmista lajikkeista Sveitsiläinen chard värikäs herkullinen kaunis

Tämän tyyppisiä vihanneksia käytettiin muinaisina aikoina allergioiden, ummetuksen ja yleisen kivun hoitoon

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta Sveitsiläinen manga -salaatti herkullisen värikäs

Paistettua sveitsiläistä mansikkaa kahviherneillä ja ituilla

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta sveitsiläistä chard -ruokaa

Meren vihannekset

Merivihannekset, kuten merilevä (rakkolevä, nori, dulse, wakame, kombu jne.) Sekä levät ja klorella Spirulina ovat markkinoiden ravitsevimpia elintarvikkeita. Ne sisältävät laajan valikoiman vitamiineja, kivennäisaineita, kuituja, proteiineja, rasvahappoja ja antioksidantteja, joita joskus esiintyy vain merivihanneksissa. Esimerkiksi klorella on tehokas kelaattori, joka sitoo raskasmetalleja ja muita myrkkyjä, kuten elohopeaa, ja poistaa ne valtameristä ja myös kehostamme. Useimmat merivihannekset ovat myös runsaasti jodia, joka on välttämätöntä kilpirauhasen toiminnalle.

Mitä tulee merivihannesten käyttöön keittiössä, tulet yllättymään niiden monipuolisuudesta. Sen lisäksi, että noria käytetään sushin valmistamiseen, merilevää ja merilevää tuoreessa, kuivatussa tai jauhemaisessa muodossa voidaan helposti sisällyttää moniin ruokiin, kuten salaatteihin, perunoihin, keittoihin ja patoihin. Merivihanneksilla on laaja käyttötarkoitus, erityisesti Itä -Aasian keittiössä. Nykyinen ruokatrendi muuttaa tämän superruoan terveellisiksi välipaloiksi, kuten siruiksi ja nykiviksi, joita voit nauttia liikkeellä ollessasi.

Merivihannekset luokitellaan laajalti kolmeen päätyyppiin: ruskea, punainen ja vihreä

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta eksoottisista vihanneksista Japan Kelp

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta rakkolevä- ja leväsalaattia

Se on erityisen suosittu Itä -Aasian kulinaarisessa kulttuurissa epätavallisen maun ja koostumuksen vuoksi

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta lajiketta leviä Aasian kulttuurireseptejä

Kuten hedelmienkin kohdalla, on lähes mahdotonta tunnistaa yhtä terveellisintä kasvista. Silti jotkut lajikkeet ovat kiistatta parempia kuin toiset. Tämän päivän artikkelissa olemme esitelleet vain viisi tärkeintä superruokaa, mutta voit löytää monia muita, jotka eivät vain maistu hyvältä vaan myös hyödyttävät sinua.

Tunne terveellisimmät vihannekset ja valmista ne oikein

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevimpia värikkäitä vihanneksia ovat monipuolisia

Terveellisimmät vihannekset Top 5 ravitsevinta chard -tyyppiä valkokulta vaaleanpunainen