Valmista voikukkatee itse: kasvin positiiviset vaikutukset ja 3 yksinkertaista reseptiä

Näet niitä huhtikuusta heinäkuuhun lähes kaikkialla niityillä ja pelloilla, teiden varrella ja leikkikentillä … pieniä, säteileviä värisävyjä aurinkoisessa keltaisessa … ihanasti kukkivia voikukkakasveja. Voikukalla, jota monet epäilevät epäoikeudenmukaisesti rikkaruohoina, on itse asiassa lukuisia myönteisiä vaikutuksia ihmisten terveyteen. Lääkärit ja luonnontieteilijät arvostivat sitä jo muinaisina, ja tätä arvokasta kasvia voidaan ehdottomasti kutsua lääkekasveksi. Sen avulla voit paitsi valmistaa itse terveellistä voikukka -teetä, myös monia muita ruokia ja juomia, kuten jäätee, detox -salaatit, smoothiet, mehut, hillo ja siirappi. Voit lukea lisää voikukkaiden vaikutuksista ja kolmesta yksinkertaisesta teereseptistä seuraavilta riveiltä.

Juo voikukan teetä erityisesti paaston aikana

voikukka tee vaikutus

Ihana voikukka ja sen vaikutukset

Voikukka (Taraxacum officinale) sisältää paljon arvokkaita ainesosia ja positiivisia ominaisuuksia ihmiskeholle, kuten muutkin rikkaruohot – nokkonen, vanhin, kananmuna ja luonnonvarainen valkosipuli. Ennen kaikkea kasvien lehdet ja juuret ovat edullisia sisäkäyttöön, ja niillä on parantavia ominaisuuksia, mutta tuoreet kukat ovat myös terveitä ja syötäviä.

Ne ovat myös upeita visuaalisia kohokohtia pääsiäiskakulle, detox -keitolle tai rapealle kevätsalaatille.

Merkittävät rikkaruohot sisältävät runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja piitä, sekä hivenaineita, kuten rautaa, mangaania ja sinkkiä. Se sisältää myös paljon vitamiineja, kuten B1, B2 ja B6 sekä A, C, D ja K. inuliinia, joka on luonnollinen, yrtti -probiootti. Kaikki kasvin osat ovat yhtä runsaasti tärkeitä kasvikemikaaleja ja terveitä katkeriaineita, kuten alkaloidi -taraksiinia.

Niin paljon arvokkaita ravintoaineita sisältävä, ei ole yllättävää, että voikukka on todellinen paikallinen superruoka ja sillä on hyödyllinen, kokonaisvaltainen vaikutus ihmiskehoon.

Suuri sivuvaikutus: voikukkakukat houkuttelevat mehiläisiä

voikukka kasvi mehiläinen ystävällinen

Tässä on yleiskatsaus tärkeimmistä terveysominaisuuksista:

 • verta puhdistava ja hematopoieettinen
 • tyhjennys ja myrkyllisyys
 • stimuloi ruoansulatusta
 • on myrkyllinen vaikutus maksaan ja sappirakon
 • tulehduskipulääke
 • edistää rasvanpolttoa
 • immuunivahvistusta
 • mielialan kohottaminen
 • todellinen nouto
 • auttaa kihti- ja niveltulehdusoireisiin

Lyhyesti: Voikukka on tärkeä osa detox- ja paasto -ohjelmia, erityisesti keväällä ja syksyllä. Kasvi auttaa laihduttamisessa ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Samaan aikaan myös ruoansulatus nostetaan jaloilleen, mikä johtuu pääasiassa sen sisältämistä katkerista aineista. Tämä johtuu siitä, että ne ravistavat enemmän sylkeä ja mahahappoa. Toisaalta vapautuneet ruoansulatushormonit ja entsyymit stimuloivat elintärkeää sappitoimintaa luonnollisella tavalla.

Tuoreet voikukkakukat tuovat mukanaan paljon iloa

kaunis voikukka kasvi

Huomio! Joissakin tapauksissa et voi syödä voikukkia lainkaan tai vasta lääkärisi kuulemisen jälkeen:

 • suolen tukkeutumisen kanssa
 • Maksan toimintahäiriö
 • Sappi tukos
 • Sappitulehdus
 • Nivelten tulehdus
 • Komposiittiallergia

Periaatteessa pätee: Jos kuitenkin sinulla on valituksia tai epäilyksiä, on parempi saada asiantuntija -apua annostelusta ja annostelusta etukäteen.

Periaatteessa sinun pitäisi nauttia voikukasta kohtuudella ja enintään 3-4 viikkoa

Valmista voikukka teetä itse

Valmista terve voikukka -tee itse

Lukuisten hyvien ominaisuuksiensa ansiosta voikukka voi myös auttaa voittamaan ärsyttävän kevätväsymyksen helpommin. Ei ole turhaa, että arvokas kasvi kasvaa ja kukkii keväällä kaikissa paikoissa. Joten siitä on vain tullut terveellistä, virkistävää voikukka -teetä. Tänään näytämme sinulle kolme tapaa valmistaa tämä tee itse, nimittäin kukista, tuoreista lehdistä ja juurista.

Tärkeä vinkki: Kerää voikukkakasveja vain puhtaista paikoista, joissa niitä ei ole suihkutettu torjunta -aineilla tai vastaavilla. Vältä tienvarsia ja alueita, joilla koiria usein kävellään. Pidätkö raivauksista metsässä tai käyttämättömistä niityistä maassa. Jos et itse käytä hyönteismyrkkyjä tai torjunta -aineita, voit tietysti tehdä sen myös omassa puutarhassa.

Ensimmäinen resepti: Voikukka -tee, joka on valmistettu kukista

voikukka tee resepti

Valmistelu:

Jos haluat valmistaa teetä kukista, sinun on kerättävä kourallinen silmukoita. Huuhtele kylmällä vedellä vikojen tai roskien poistamiseksi. Erota sitten terälehdet silmukoista ja aseta ne kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä (noin 1/4 litraa vettä) ja anna sen hautua 5-10 minuuttia. Siivilöi normaalisti, makeuta hunajalla tai vaahterasiirapilla ja nauti. Kukan muut osat voidaan kompostoida halutulla tavalla. Tarvitset noin kourallisen terälehtiä jokaista teetä varten, jonka haluat valmistaa.

Toinen resepti: Voikukka -tee, joka on valmistettu tuoreista lehdistä

Keitä itsellesi terve voikukka -tee

Valmistelu:

Tarvitset kourallisen tuoretta voikukkalehteä noin litran vastavalmistettua teetä varten. Leikkaa nämä ohuiksi suikaleiksi, kaada kiehuvaa vettä niiden päälle ja odota noin 10 minuuttia. Siivilöi se kauniisti ja makeuta haluamallasi tavalla. Suositellaan kasvin tuoreita, hieman pienempiä lehtiä. Nämä ovat vähemmän katkeria.

3. Resepti: juurista valmistettu voikukkatee

voikukan lehdet ja juuret

Valmistelu:

Tarvitset 2-3 juuria litraa teetä kohden. Vedä ensin voikukan juuret ulos lapalla tai rikkaruohonleikkurilla. Nämä juuret ovat yleensä kiertyneitä ja pitkiä. Se vaatii vähän vaivaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Huuhtele juuret hyvin kylmän juoksevan veden alla ja pilko ne suuriksi paloiksi. Anna näiden liota vedessä yön yli ja keitä hetki seuraavaksi. Anna teen hautua noin 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä hetken.

Lisävinkki: Voikukkajuuret ovat erityisen terveitä ja hieman makeampia syksyllä.

Valmista terve voikukka -tee jollakin näistä menetelmistä ja hyödynnä luonnon voimaa! Katso muita hienoja reseptejä tällä arvokkaalla lääkekasvilla ja löydä kasvin hyödyllisempi käyttö. Pidä hauskaa ja pysy terveenä!

Tutustu luonnonapteekin pieniin ihmeisiin

Valmista terve voikukka -tee itse

kurkuma latte voikukka tee terveellistä

Tee itse detox -voikukka -teetä   voikukka reseptit terveellisiä

voikukkahunaja terve      Valmista voikukka teetä itse  voikukka tee juuret kukat terveitä

voikukka teetä juuret menetelmä

voikukka teetä detox vaikutus

Voikukka -teen detox -resepti