Väsyneet silmät – 10 kotihoitoa ja hyödyllisiä vinkkejä nopeaan helpotukseen

Väsyneet silmät eivät valitettavasti ole enää harvinaisia ​​nykyään. Ei ole myöskään ihme, kun mietit kuinka usein jokainen meistä tuijottaa tietokoneen tai matkapuhelimen näyttöön ja kyyristyy jälleen television edessä raskaan työpäivän jälkeen. Kaikki nämä tekijät yhdessä liian vähän unen, kuivan sisäilman ja huonon ravitsemuksen kanssa ovat yleisimpiä syitä rasittuneisiin silmiin. Ja tärkein syy useimmissa tapauksissa on se, että silmät tai tarkemmin ottaen niiden kyynelkalvo kuivuvat nopeammin – ennen kaikkea tahattoman vilkkumisen vuoksi, joka on aivan liian harvinaista. Usein puhutaan kuivan silmän oireyhtymästä. Seuraavilta riveiltä saat selville, mitä muita syitä saattaisi tulla kyseenalaiseksi, mitkä kotihoidot tarjoavat merkittävää helpotusta ja mitä muuta voidaan tehdä.

Väsyneillä silmillä voi olla erilaisia ​​syitä

väsyneet silmät kotiin korjaustoimenpiteitä helpotus

Yleisimmät syyt

Kuivat, väsyneet silmät voivat johtua useista tekijöistä. Paras tapa on tarkkailla jokapäiväistä elämääsi ja yrittää selvittää, mitkä ovat oikeat syyt sinun tapauksessasi. Alla on luettelo yleisimmistä syistä väsyneisiin silmiin:

 • pitkä näytön työ
 • Verenkiertohäiriöt
 • Säännöllinen ajo pitkiä matkoja
 • huono, riittämätön valaistus
 • liian vähän unta
 • jatkuva stressi
 • liiallinen alkoholin ja nikotiinin kulutus
 • huono, kuiva sisäilma
 • hormonaaliset häiriöt
 • Lääkkeiden sivuvaikutukset
 • Vitamiinipuutos – A-, D- ja B12 -vitamiineissa

Mikä näistä tekijöistä sopii sinulle paremmin?

katso väsyneitä silmiä

10 yksinkertaista kotihoitoa oireiden lievittämiseen

On tärkeää tietää, miksi väsymme silmiin. Vielä tärkeämpää on löytää helpotus ja saada se uudelleen. Vakavien ja jatkuvien valitusten sattuessa silmälääkärin tai yleislääkärin vierailu on tietysti välttämätöntä ja ehdottomasti suositeltavaa. Kaikissa muissa tapauksissa voit ensin kokeilla yksinkertaisia ​​kotihoitoja, joita sinulla on jo kotona tai jotka saat nopeasti ja halvalla. Tänään meillä on sinulle 10 parasta kotihoitoa stressaantuneille, väsyneille silmille. Katso niitä ja mieti, mitä niistä haluaisit kokeilla eniten.

# 1 fenkoliteetä

Tätä lempeää teetyyppiä ei saa käyttää ainoastaan ​​ilmavaivoihin ja ruoansulatushäiriöihin, vaan myös rasittuneisiin, kuiviin silmiin. Valmista tee pakkauksen ohjeen mukaan. Laita siihen 2 vanulappua ja anna niiden imeytyä hyvin tai käytä vain kahta teepussia samanaikaisesti. Anna kaiken jäähtyä hieman ja aseta vanulapput tai teepussit väsyneille, suljetuille silmillesi. Anna vaikuttaa noin 10-15 minuuttia ja olet valmis. Tunnet heti rauhoittavan helpotuksen.

Vielä parempi: valmista fenkolitee siemenistä

fenkoli -teepakkaus väsyneitä silmiä vastaan

# 2 kirkas tee

Lisäksi suositellaan myös säännöllisiä pakkauksia, joissa on apteekista peräisin oleva kirkas tee. Ei ole turhaa, että tätä teetä kutsutaan juuri sellaiseksi.

# 3 vihreää teetä

Suosittu vihreä tee on toinen teetyyppi, joka on täydellinen lievittämään kuivien silmien oireita. Tästä syystä voimme vain suositella sitä. Kokeile samaa lähestymistapaa kuin fenkoliteetä.

# 4 lämmin pakkaa lähdevedellä

Jos et jotenkin pidä yrteistä ja teistä tai jos et tunne olosi mukavaksi niiden kanssa, voit kokeilla sitä yksinkertaisilla lämpimän veden pakkauksilla. Vaihtoehtoinen kylpy kylmällä vedellä alussa ja lopussa on vielä parempi. Käytä pehmeää, nukkaamatonta liinaa, jossa ei ole likaa ja haitallisia aineita.

# 5 kurkkuviipaletta

Vanhat hyvät kurkkupalat! Kyllä, niillä on paitsi kosmeettinen vaikutus myös silmänympärysalueelle, mutta myös itse silmiin. Kun niitä asetetaan silmille noin 10 minuutiksi, tuoreet kurkkuviipaleet auttavat kosteuttamaan riittävästi ihoa ja sitten silmien limakalvoja. Lisäksi kurkut ovat runsas antioksidanttien ja E -vitamiinin lähde, joka tarjoaa lisää raikkautta ja säteilevän ilmeen.

Mieluummin luomukurkista valmistettuja kurkkuviipaleita

kurkkuviipaleita väsyneitä silmiä vastaan

# 6 raakaa perunaviipaleita

Raakaperunaviipaleilla, jotka laitat silmillesi, on samanlainen vaikutus kuin kurkkuviipaleilla. Ne sisältävät paljon vettä ja tärkkelystä ja tarjoavat siksi nopeasti odotetun helpotuksen väsyneille silmille.

# 7 orgaaninen aloe vera -geeli

Aloe vera -geeli tarjoaa myös arvokasta kosteutta. Kiinnitä huomiota korkealaatuiseen luomulaatuun! Hiero sitä hellävaraisesti silmänympärysihollesi 2-3 kertaa päivässä ja hyödynnä tätä ainutlaatuista kasvia.

# 8 kookosöljy

Suosittu öljy on ollut todella trendikäs jo jonkin aikaa. Se auttaa myös kuiviin silmiin. Kookosöljyllä on paitsi voimakas kosteuttava vaikutus myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Sitä lämmitetään hieman ja hierotaan varovasti nestemäisessä muodossaan silmien ympärille.

Luota aina luomutuotteisiin!

kookos-hiukset-terve-terveys-vinkit-kookos-vaikutus

# 9 kalaöljykapselit

Kalaöljykapseleita, runsaasti D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja, suositellaan erittäin väsyneille, stressaantuneille silmille. Ne tukevat elimistöäsi sisäpuolelta ja lievittävät epämiellyttäviä oireita.

# 10 lämmintä maitoa

Lämmin maito hunajalla auttaa nukahtamaan? Tämä kotihoito tekee ihmeitä erityisesti lapsille. Samaa voidaan sanoa lämpimään maitoon kastetuista puuvillapehmusteista väsyneiden, kuivien silmien osalta. Aseta ne suljetuille silmillesi ja anna rauhoittavan maidon vaikuttaa vähintään 10 minuuttia.

Lämmin maito tekee hyvää myös hellälle silmänympärysiholle

Nainen kylpyhuoneessa

Käytännön vinkkejä väsyneisiin silmiin

Kotona käytettävien korjaustoimenpiteiden lisäksi voit myös auttaa itseäsi monilla muilla toimenpiteillä. Lisäksi useimmat alla olevista vinkeistä koskevat jopa tehokasta silmien väsymyksen ehkäisyä.

 • Vilkkuu niin usein kuin mahdollista.
 • Mene raikkaaseen ilmaan useammin.
 • Tee silmäjoogaharjoituksia säännöllisesti.
 • Käytä kosteuttavia silmätippoja ilman säilöntäaineita.
 • Käytä huoneissa kostutinta (vaihtoehtoisesti: aseta kostea liina tai kulho vettä lämmittimen päälle)
 • Säädä näyttöä ergonomisesti parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Käytä sopivia tietokonelaseja.
 • Poista silmämeikki huolellisesti ennen nukkumaanmenoa.
 • On parasta suosia luonnonkosmetiikkaa silmille.
 • Varmista riittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti ruokavaliostasi.
 • Piilolinssien kanssa – vaihda ne ajoittain lasien kanssa.

Käytä hellävaraisia, hypoallergeenisia meikinpoistoaineita

silmämeikki väsyneet silmät

D -vitamiini ja monet kasvikemikaalit, kuten karotenoidit, auttavat väsyneitä silmiä pitkällä aikavälillä

lohi omega 3 väsyneitä silmiä vastaan

Useimmissa tapauksissa tulee käyttää myös korkealaatuisia silmätippoja

väsyneet silmät vinkit silmätipat

Pidä usein taukoja työskennellessäsi tietokoneen näytöllä ja hiero kevyesti suljettuja silmäluomia

väsyneet silmät näyttö toimii

Katso silloin tällöin jotakin kohtaa kaukana näytöstä

väsyneet silmät vinkkejä kotiin korjaustoimenpiteitä

Väsyneet silmät voivat myös kastella joissakin ihmisissä

väsyneet silmät aiheuttaa

Kävele luonnossa mahdollisimman usein

väsyneet silmät tärkeimmät syyt

Vähemmän tärkeää – käytä hyviä aurinkolaseja

sopivat aurinkolasit väsyneitä silmiä vastaan

Toivomme sinulle selkeää näkemystä ja parasta hyvinvointia!

väsyneet silmät kotivinkit