Yrttien kuivaaminen ja säilyttäminen – parhaat vinkit!

Yrtit ovat olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, koska käytämme niitä päivittäin keittiössä tai lääkkeinä. Ne ovat luonnon parantavia lahjoja, joita ei pitäisi puuttua kotitaloudesta. Erotamme tyypilliset kulinaariset yrtit, kuten basilika, suolaiset, meirami, oregano ja rosmariini, ja erittäin arvokkaat lääkekasvit, kuten piparminttu, salvia, kamomilla ja fenkoli, joita sinulla on ehdottomasti oltava käsillä. Parasta siinä on, että monilla kulinaarisilla yrteillä on myös terveyttä edistäviä ominaisuuksia ja ne ovat myös luonnollisia lääkkeitä. Yksi tällainen esimerkki on rosmariini, jota käytetään sekä keittiössä että lääkekasveissa. Joitakin yrttejä suositellaan käytettäväksi tuoreina, kun taas toiset haisevat vielä enemmän kuivana ja paljastavat niiden hyödylliset ominaisuudet. Yrttien kuivaaminen on ikivanha tapa saada ne kestämään pidempään. Mutta kuinka yrtit kuivataan ja säilytetään oikein, haluamme selittää seuraavassa.

Syksy on paras aika puutarhan yrttien keräämiseen ja kuivaamiseen

Käytä terveitä elämäntapoja ruoanlaitossa ja kuivaa ne itse

Mitkä yrtit ovat hyviä kuivaamiseen??

Syksy lähestyy ja lähenee ja sen myötä tulee paras aika yrttien keräämiseen. Kuukausien puutarhanhoidon jälkeen meitä palkitaan nyt ponnisteluistamme ja puutarha antaa meille lahjoja. Monet ihmiset kasvattavat keittiö- ja lääkekasveja, joista he löytävät hyvän mahdollisuuden – suoraan puutarhan sängyssä, kukkalaatikoissa tai ruukuissa terassilla tai ikkunalaudalla.

Periaatteessa niiden ylläpito on erittäin helppoa. Mutta edes kylminä kuukausina emme halua tehdä ilman näitä terveellisiä ainesosia, joten meidän on pidettävä ne pidempään. Sinun on tehtävä tutkimuksesi etukäteen ja tiedettävä tarkasti, mitkä yrtit soveltuvat kuivaamiseen ja mitkä eivät. Määritä myös mieltymyksesi ja määritä, mitkä luonnontuotteet haluat kuivata ja varastoida talveksi. Tässä on vain mainittava, että Välimeren yrtit sopivat hyvin kuivaamiseen, kuten salvia, timjami ja rosmariini.

Suola on helppo kuivata ja tuoksuu yhtä hyvältä talvella kuin kesällä

Terveiden eläminen ja yrttien kuivaaminen oikein Kuivaus suolaista

Basilika, joka on yksi maan suosituimmista yrteistä, maistuu parhaalta tuoreena. Emme suosittele basilikan vihreiden lehtien kuivaamista tai jäädyttämistä. Se olisi ehdottomasti virhe. Mutta on olemassa useita tyypillisiä kulinaarisia yrttejä, jotka voidaan helposti kuivata. Tällaisia ​​ovat suolaiset, piparminttu, oregano ja kumina. Ihmiset haluavat jopa kuivata ruusujen, laventelin ja kamomillan terälehdet, koska niiden ihana tuoksu ajaa nopeasti talvisen tylsyyden pois. Estragoni, suolaheinä ja tilli voidaan leikata pieniksi paloiksi ja pakastaa. Joten sinulla on näitä yrttejä käsilläsi koko talven ajan.

Pakasta tietyt yrtit joka syksy?

elää terveenä kuinka kuivatat yrtit oikein

Yrttien kuivaus? Miten se toimii oikein?

Yrttien kuivausprosessi alkaa keräämisestä. Valitse tätä tarkoitusta varten vain hyvin kehittyneet kasvit ja poimi niiden versot. Tässä on pieni temppu, joka on erittäin tärkeä: Varo keräämästä kosteita yrttejä, ne menettävät maunsa ja homehtuvat kuivuessaan. Älä missään tapauksessa pese kerättyjä kasveja! Tämä on joidenkin maallikoiden tekemä törkeä virhe. Sinun tarvitsee vain ravistaa kerättyjä yrttejä voimakkaasti ja poistaa ne siten pölystä ja liasta. Joidenkin yrttien lehdet kynnetään suoraan varresta, toiset voidaan kuivata varsille, esimerkiksi rosmariini, koska sen lehdet ovat hyvin ohuita ja hellävaraisia.

 Yrtit kuivataan ja säilytetään talveksi

Elä terveenä ja kuivaa omat yrttisi kerää ne purkkeihin

Ennen yrttien keräämistä sinun on myös valmistauduttava seuraavaan vaiheeseen, jossa ne kuivataan. On parasta ottaa iso vuoka ja laittaa sen päälle leivinpaperia. Aseta kerätyt lehdet tai kukat päälle ja jätä ne kuivaan, varjoisaan ja hyvin ilmastoituun paikkaan. Seuraavien kahden viikon aikana yrtit ovat täysin kuivia. Voit testata sen sormillasi. Jos ne halkeilevat, kun murskat ne, se on hyvä merkki. saattaa loppuun!

Hyvin kuivatut yrtit kahisevat kosketettaessa

yrttien kuivaus salvia kuivaus

Kuinka säilyttää kuivatut yrtit oikein pitkään?

Yrttien oikea varastointi on yhtä tärkeää kuin niiden kuivaaminen. Kuivattujen yrttien, kuten rosmariinin, mintun ja timjamin, säilyvyysaika on ruuvikorkissa tai posliiniastiassa. Tämä auttaa myös säilyttämään niiden aromin. Kaupoista löytyy edelleen erikoispinnoitettuja paperipusseja, jotka sopivat erinomaisesti yrttien säilyttämiseen. Emme suosittele muovipusseja, pellavapusseja tai ohuita paperipusseja tähän tarkoitukseen. On olemassa vaara, että kuivattujen yrttien ihana tuoksu haihtuu nopeasti. Et varmasti halua sitä?

Onko sinulla kotona pieni yrttitarha vai kasvatatko yrttejäsi ja lääkekasvejasi ulkona sängyssä? Ja miten aiot säilyttää ne pitkään ja käyttää niitä talvella? Seuraa vinkkejämme ja talvi on täynnä tuoreita makuja!

Toimitus toivottaa hauskaa tuoreiden yrttien kuivaamiseen ja säilyttämiseen oikein!

Kuivaa ja säilytä yrtit oikein

kuivattu yrtit oregano kuivuu kunnolla

Yrttien kuivaaminen itse on käytännöllinen ratkaisu kotitaloudelle

Elä terveenä ja kuivaa omat yrttisi

Kuivatut yrtit ovat myös loistava vaihtoehto terveellisen ruokavalion kannalta

yrtit kuiva kuivattu rosmariini

Kamomilla tuoretta ja kuivattua

elää ja syödä terveitä yrttejä kuivana kunnolla

Kuiva laventeli

yrttien kuivaaminen laventelin kuivaus itse

Roikkuu yrttejä ulkona

Kuivaa omat yrtit ja koristele puutarhasi terveenä eläen

Riippuvat yrtit ovat myös loistava koriste

vinkkejä yrttien kuivaamiseen


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80